Januari

 • RTV Rijnmond besteedt op 1, 2, 5, 8, 11, 12, 17, 18, 24, 25, 29 en 31 aandacht aan de vraag of Henk Fraser een goede trainer voor Feyenoord is.
 • FC Groningen doet opnieuw een poging Harroui binnen te halen. Ze bieden 12 euro 50 en een krentenbrood. Groningen spreekt van een serieus bod.
 • Het RIVM maakt bekend dat onder Feyenoordfans vaker dan gemiddeld Corona voorkomt. ‘Ze hebben geen smaak.’, aldus RIVM-baas Van Dissel.

Februari

 • FC Groningen verhoogt het bod op Harroui tot 20 euro, een krentenbrood, twee kamerplanten en Arjen Robben. ‘Ons uiterste bod’, aldus technisch directeur Mark-Jan Fledderus.
 • Op 4, 13 en 21 februari besteedt RTV Rijnmond geen aandacht aan de vraag of Henk Fraser een goede trainer voor Feyenoord is. Ruud van Os reageert verbaasd en vraagt zich af waarom niet.

Maart

 • In een interview met Kasteelnieuws onthult Michael Heylen dat zijn kapsel eigenlijk een tapijttegel is.
 • Op 17 maart vinden in Nederland de Tweede Kamerverkiezingen plaats. RTV Rijnmond vraagt zich af of Henk Fraser een geschikte trainer is voor Feyenoord.

April

 • Bart Vriends is steeds vaker te vinden in de media. De verdediger heeft zijn eigen podcast, maar verschijnt ook in Langs de Lijn, Rijnmond Sport, Op 1, M, de Vooravond, Jinek, Beau, Veronica Inside, de 5 uur Show, Dit was het nieuws, Nederland in Beweging, het NOS Journaal,  Sesamstraat, Eigen Huis en Tuin, Goede Tijden Slechte Tijden, The Voice of Hollland en The Masked Singer. Vriends verklaart ‘Mijn werk als voetballer bij Sparta gaat voor alles, de rest is bijzaak.’
 • De vaccinatiecampagne tegen het coronavirus is succesvol. Alle coronamaatregelen worden ingetrokken. In heel Nederland gaan mensen juichend de straat op. RTV Rijnmond vraagt zich af of Henk Fraser een geschikte trainer is voor Feyenoord.

Mei

 • Op verzoek van de marketingafdeling van Robey wordt de eerste zin van de Spartamarsch gewijzigd in ‘vermiljoen – papyruswit is onze glorie’.
 • Henk Fraser verlengt zijn contract bij Sparta. RTV Rijnmond vraagt zich af of Fraser een geschikte trainer voor Feyenoord is.
 • Ajax neemt Harroui over van Sparta voor € 7 miljoen. FC Groningen reageert teleurgesteld en zegt zich gepasseerd te voelen.

Juni

 • Sparta verbreedt de ingang van het spelershome. Danzell Gravenberch kan er nu weer naar binnen.
 • Arne Slot heeft zijn eerste werkdag als trainer van Feyenoord. RTV Rijnmond meldt dat Henk Fraser ook een goede trainer voor Feyenoord zou zijn geweest.

Juli

 • RTV Rijnmond heeft deze maand geen uitzending over de vraag of Henk Fraser de ideale trainer voor Feyenoord is. Ruud van Os is met vakantie op de Veluwe.
 • Sparta kiest voor duurzaamheid. Manfred Laros verklaart dat met ingang van het seizoen 2021/2022 de club alleen nog maar herbruikbare voetballers van natuurlijk organisch materiaal gebruikt. De spelers worden na afloop van een wedstrijd afgespoeld en kunnen daarna nog eens worden opgesteld. Als Sparta de voetballers niet meer nodig heeft worden ze gerecycled aan andere clubs of klimaatneutraal teruggegeven de maatschappij.

Augustus

 • FC Twente meldt in financiële problemen te verkeren. De club stelt een reddingsplan op en vraagt uitstel van betaling aan.
 • FC Twente huurt Henk Veerman van Heerenveen en Teun Koopmeiners van AZ. Ook nemen ze Neymar over van Paris Saint Germain.
 • Uit metingen van het kadaster blijkt dat Danzell Gravenberch de eerste voetballer in de eredivisie is die breder is dan dat hij lang is.

September

 • Het Kasteel heeft weer echt gras. Maar na een grondige schoonmaak is het dak weer onkruidvrij.
 • Bart Vriends beperkt op verzoek van Sparta zijn media-activiteiten. Hij is deze maand alleen nog te zien in Sterren op het Doek, Boer zoekt Vrouw, Heel Holland Bakt, Rondom Tien, Max Geheugentrainer, Lingo en Temptation Island.

Oktober

 • Ter bevordering van de diversiteit doopt Sparta haar verenigingsorgaan ‘De Spartaan’ om in het meer genderneutrale ‘De Sparta-persoon’.
 • Het is onrustig rondom het Kasteel als actiegroep Kick Out Sparta Piet demonstreert tegen het gebruik van vogels voor entertainmentdoeleinden en de stereotypering van zangvogels in het algemeen en de kanarie in het bijzonder.

November

 • Bart Vriends vervangt Dieuwertje Blok als presentator van het Sinterklaasjournaal.  Sinterklaas reageert positief.
 • Op RTV Rijnmond stelt Ruud van Os de vraag of Henk Fraser een goede trainer voor Feyenoord zou zijn.

December

 • De Kerstspecial van RTL4 over Bart Vriends is een doorslaand succes. Ook zijn kersttoespraak en oudejaarsconference worden enthousiast ontvangen.
 • De wereld gaat gebukt onder een nieuwe uitbraak van het Coronavirus. De stadioncatering van Sparta ontkent alle betrokkenheid.

Gelukkig nieuwjaar!

PS: Deze vooruitblik op 2021 verscheen eerder in de rubriek ‘In de Geest van Bok de Korver’ in Kasteelnieuws, het magazine dat alle leden van Vereniging de Spartasupporter vijf keer per jaar ontvangen. Voor zover dat nog nodig is: lid worden van de supportersvereniging kan hier.

5 8 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Abonneren op
31 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
D
thevoicevanzelzate
Spangenaar
22 dagen geleden

Heel leuk stuk.
Compliment voor de schrijver dezes!

D
Mark
Spartaantje
23 dagen geleden

Briljant. Bedankt voor de humor.

Meester Ken
Spartaantje
23 dagen geleden

Dit is echt fenomenaal. Cabaretwaardig.

D
Pascal
Spartaantje
23 dagen geleden

Geniaal👌

D
Ruud
Leonidas
23 dagen geleden

Wat zou Angela de Jong ervan vinden ?

flardinga
Spartaantje
Je reactie op  Ruud
23 dagen geleden

@Ruud,Marcel van Roosmalen weet daar wel goed raad mee in zijn column!
Vind ik echt een aanrader om eens lekker te lachen,erg belangrijk om te doen in deze pandemie!!!

D
De Titanic....
Spangenaar
23 dagen geleden

Dit is nu humor om te lachen. Verder wens ik iedereen een beter en gezond 2021. Laat het maar een onvergetelijk mooi Sparta jaar worden🍾🥂…

nicopijpers
Spartaantje
23 dagen geleden

Wist niet dat ITWM ers zo lollig waren
en humor hadden .
Vind het na het lezen steeds leuker worden .
We gaan vrolijk op de site het oude jaar uit .
Wel met de juiste regels in acht genomen en zonder vuur werk.

D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  nicopijpers
23 dagen geleden

Vind het na het lezen steeds leuker worden.”

D
Fonzy
Spangenaar
23 dagen geleden

Schitterend hier kan je gewoon het theater mee in,als Henk Fraser het goed vindt,en corona verdwijnt net als het kunstgras.

Meester Ken
Spartaantje
23 dagen geleden

Hilarisch 😂😂😂

D
JB
Spangenaar
23 dagen geleden

Geweldig artikel van Bok de Korver! Er zijn een paar columnisten die smaak geven aan deze vrij saaie uitgave van het Kasteelnieuws. Het mag van mij iets pittiger.

Laatste wijziging 23 dagen geleden door JB
D
King P88gba
Gladiator
23 dagen geleden

Hulde voor de auteur!

D
Wolf
Gladiator
23 dagen geleden

Een hele mooie en humoristische vooruit blik

Maar mij is nog niet helemaal duidelijk geworden of RTV Rijnmond Fraser nu een goede trainer voor Feyenoord vindt!

D
Ron Essen
Spangenaar
23 dagen geleden

Geweldig brullen van het lachen toen ik het las.
En…wordt lid vsn de SV.

D
Dikker
Gladiator
23 dagen geleden

Dit is het leukste van de afgelopen maanden !
Geweldig !!!

D
Houten Klaas
Gladiator
23 dagen geleden

Haha lachen, leuke vooruitblik! Al het goeds voor 2021 Spartanen, dat we het seizoen maar op een vol kasteel mogen afsluiten met een mooie plek in de middenmoot!

D
RWGladiator
Gladiator
23 dagen geleden

Vind deze toch wel de beste hoor 😂
Het RIVM maakt bekend dat onder Feyenoordfans vaker dan gemiddeld Corona voorkomt. ‘Ze hebben geen smaak.’, aldus RIVM-baas Van Dissel.

samson1888
Spangenaar
23 dagen geleden

Hahaha, ik heb echt zitten grinniken. Leuk!

Laatste wijziging 23 dagen geleden door samson1888
D
Dr. Clavan
Gladiator
23 dagen geleden

Geweldig goede jaarvoorspelling!! :), al ben ik wel benieuwd wat Ruud van Os hier van vind want het zijn natuurlijk ook zijn ‘matties’ Dennis van Eersel, Bart Nolles, Sinclair Bischop en Emile Schelvis die zich blijkbaar 24/7/365 op RTV Feijenoord afvragen of Henk Fraser misschien een goede zo niet uitstekende trainer voor de club van Zuid zou zijn.

flardinga
Spartaantje
23 dagen geleden

Wat een hoop werk is hier aan vooraf gegaan,hahaha,Spartaanse humor,schitterende grappen zitten er bij,zo het nieuwe jaar in gaan is echt leuk verzonnen,op dat wij NOOIT meer degraderen Spartanen,een gezond,gelukkig en sportief 2021 toegewenst allemaal,ITWM mensen bedankt weer!!!

D
Dr. Clavan
Gladiator
Je reactie op  flardinga
23 dagen geleden

Hoef je vanavond in ieder geval ook niet naar van ’t Hek te kijken… 😉 om te lachen kun je dan ook gewoon hier de tekst op ITWM nog eens keertje lezen!

flardinga
Spartaantje
Je reactie op  Dr. Clavan
23 dagen geleden

@Dr.Clavan,
Sommige grappen zijn echt hilarisch hoor,ik had ook een keertje zo een grap tegen een ex collega,fanatieke Feyenoordsupporter,er was iets op de grond gevallen en om het netjes op te ruimen,zei ik hem geef effe jouw Feyenoordshirt,nou daar kon hij helemaal niet omlachen,ik lach zelf helemaal in een deuk en velen met mij.
Je kunt natuurlijk Youp kijken en ook nog een keertje op ITWM,wat denk jij trouwens met de plannen van Sparta Rotterdam,Nieuw Terbregge,uitbreiding op het Kasteel en nieuw gras erin,ik had het net gepost op een ouder bericht en toen kwam deze post,hoor graag jouw mening,met anderen natuurlijk,blijf gezond,gelukkig en sportief in 2021,roodwitte groet van Flar,ook aan Henk Kaptein,un saludo cordial amigo!!!

D
Dr. Clavan
Gladiator
Je reactie op  flardinga
23 dagen geleden

Heb je het interview met Manfred Laros gezien?, in zeer grote lijnen ben ik het dus eens met zijn visie… Gras op het Kasteel prima maar dus niet ten koste van alles en zo snel mogelijk er doorheen drukken. Komend seizoen al op gras op het kasteel terwijl je dan waarschijnlijk een vermogen kwijt bent aan een tussenoplossing voor trainingen en wedstrijden van de opleidingsteams vind ik onzin en in feite weggegooid geld. Uitbreiding en verbetering van het Kasteel klinkt mij als muziek in de oren zeker wanneer het financieel uit blijkt te kunnen zelfs in deze bizarre omstandigheden… geeft aan dat we echt op de goede weg zijn onder leiding van een groep uiterst capabele mensen.. consolideren van de huidige prestaties stel je voor dat we nog 9de staan na 34 wedstrijden…. wie had dat dan ooit kunnen bedenken aan het begin van dit seizoen…. Maar laten we er allereerst voor zorgen dat we met z’n allen goed, gezond en vol goede moed het nieuwe jaar in zullen gaan. Bij deze wens ik iedereen hier op ITWM voorspoed, liefde, gezondheid en geluk voor het ‘nieuwe’ 2021… en als het effe kan voor ons cluppie ook nog een mooie plek in het linker-rijtje

flardinga
Spartaantje
Je reactie op  Dr. Clavan
22 dagen geleden

@Dr.Clavan,
Met de gekozen woorden eens,100% en ja ik had Laros gezien,er liggen kansen maar dan moet die Gemeente Rotterdam ook echt willen,niet alleen Feyenoord maar gewoon 2 clubs dat kan makkelijk en het hoeft elkaar niet te bijten!!!

nicopijpers
Spartaantje
Je reactie op  flardinga
23 dagen geleden

Deze vind ik ook heel goed over komen .😅😅😅👍🍻

D
Jan
Gladiator
23 dagen geleden

Hahaha geweldig zeg, de tapijttegel van Heylen had groen moeten zijn.

nicopijpers
Spartaantje
Je reactie op  Jan
23 dagen geleden

We hadden nog zo verdediger met een tapijt op zijn hoofd Gerri terHorst.

D
Hans E
Gladiator
23 dagen geleden

Humor!
Smakelijk gelachen.

nicopijpers
Spartaantje
23 dagen geleden

Ik had graag willen lezen in deze mooie vooruit blik .
Waar Sparta in het jaar 2021 zou eindigen op de ranglijst
Laat ik het dan maar zeggen 12e plaats
En Fraser blijft bij Sparta .

Laatste wijziging 23 dagen geleden door nicopijpers
Umer Shahid
Spartaantje
Je reactie op  nicopijpers
23 dagen geleden

12 de plaats zou al top zijn. Ik zie mensen soms al reageren die zeggen dat sparta voor Europees voetbal moet gaan met alle respect. Sparta moet ervoor zorgen dat ze erin blijven.