Hij was lekker aan het vakantie vieren met zijn vrienden toen hij hoorde dat Sparta hem een tweejarig profcontract wilde aanbieden. Daarop kon hij geen nee zeggen en sindsdien loopt de voormalige spits van Kloetinge met een big smile rond. Een droom voor de 19-jarige aanvaller die bij Jong Sparta al meerdere malen het net wist te vinden en na zijn eredivisie-debuut bij FC Volendam uit droomt van zijn eerste doelpunt iop het hoogste niveau.

Persbericht Sparta over profcontract Lourens

Dano Lourens heeft bij Sparta Rotterdam zijn eerste profcontract getekend. De spits, die ook als aanvallende middenvelder uit de voeten kan, heeft zich bij de Rotterdammers verbonden tot medio 2025. Daarnaast is er een optie opgenomen om de overeenkomst met twee jaar te verlengen.

Lourens begon in de jeugd met voetballen bij JVOZ, waarna hij bij NAC Breda voor het eerst in aanraking kwam met een betaaldvoetbalclub. Na deze periode keerde hij terug in Zeeland. Lourens ging voetballen bij VV Kloetinge, waar hij liet zien een talent te zijn. Als 17-jarige was hij al basisspeler in het eerste elftal van de Zeeuwse club en bewees hij met 26 doelpunten zijn waarde in de 1e klasse. Ook bij Sparta viel Lourens op, dat hem vorig jaar zomer overnam van Kloetinge. De spits begon bij de Onder 18 van de Kasteelheren, maar werd al vroeg in het seizoen overgeheveld naar Jong Sparta. In de Jack’s League kwam Lourens in negentien wedstrijden vijf keer tot scoren. Als kers op de taart maakte de aanvaller ook nog eens zijn profdebuut door in de uitwedstrijd tegen FC Volendam in te mogen vallen. Ook dit seizoen krijgt Lourens kansen om zich te laten zien bij het eerste elftal. Zo mocht de 19-jarige Middelburger mee op trainingskamp in Delden.

“De ontwikkeling van Dano is ontzettend hard gegaan”, aldus technisch directeur Gerard Nijkamp. “Dano viel ons op bij Kloetinge door op 17-jarige leeftijd al 26 doelpunten te maken in de 1e klasse. Het is altijd afwachten hoe zo’n speler zich ontwikkeld als hij de kans krijgt bij een beloftenteam van een bvo, dat toch drie niveaus hoger speelt. Dano heeft het echter prima gedaan in zijn eerste jaar bij Sparta. Zo begon hij met wedstrijden spelen in de Onder 18 en maakte hij acht maanden later zijn officiële debuut in het eerste. We belonen Dano daarom met een profcontract en het is nu aan hem om zich komend seizoen nog verder te ontwikkelen zodat hij vaker bij het eerste elftal kan aansluiten.”

Video met Lourens

Abonneer
Abonneren op
20 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties