Cover van het boek 101 dingen die je weten moet over Sparta en de afbeelding van auteur Anton Slotboom

Auteur, journalist, publicist maar bovenal Sparta supporter Anton Slotboom heeft opnieuw een boek over Sparta geschreven. Dit keer een boek met de titel 101 dingen die je weten moet over Sparta. Het is inmiddels zijn 4e boek over de Kasteelclub. Eerder kwamen “Wij Spartanen”, “Voor Niemand Bang” en “Kampioen op Het Kasteel uit”.

Als echte Spartanen kennen we de rijke geschiedenis en de onwankelbare passie die onze club, Sparta Rotterdam, kenmerkt. En wat is er nu leuker dan je kennis over onze legendarische club bijspijkeren met enkele fascinerende feiten en verhalen? De vaste gast van Rijnmond’s Podcast “Sparta naar Voren” heeft dit voor ons gedaan en een geweldige selectie samengesteld van 101 feiten, weetjes en verhalen die Sparta Rotterdam in al zijn glorie belichten.

“Ik wilde niet herkauwen, maar juist nieuwe dingen vertellen.”, vertelt Slotboom in een interview met het Algemeen Dagblad. Dit boek is doorspekt met prachtige anekdotes, zoals het romantische verhaal achter het Sparta-logo, dat in 1906 werd ontworpen door Willem van Hasselt in het bruisende Parijs. Ook het verhaal dat het het originele ontwerp van het in 1916 gebouwde Kasteel nog véél groter was, met een grote stenen poort en zijtorens maar door de oorlog te duur werd om te bouwen, komt aan bod in het nieuwe boek.

Dus, als je ooit hebt overwogen om Sparta-fan te worden of gewoon meer wilt leren over de club die ons Spartaanse hart sneller doet kloppen, is dit boek de ideale start. Het biedt een toegankelijke, meeslepende duik in de ziel van Sparta Rotterdam.

Als alles goed gaat ligt het boek binnenkort in de fanshop van de club. Wil je het boek nu al hebben? KLIK dan HIER

Abonneer
Abonneren op
6 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties