Op Sicilië wandelt onze trainingsverslaggever regelmatig langs dit bouwwerk. Hij heeft er geen klap van gehad.

De hemel boven Sicilië was vanochtend van hetzelfde blauw als onze uitshirts. Azuurblauw en ik verbaas mij telkens weer wanneer ik s’ ochtends hier de luiken open doe. Dan knalt het Siciliaanse licht zomaar pats-boem naar binnen.

Het prachtige eerbetoon aan Pim Doesburg in de vorm van een formidabel doek in de Spangenaren-hoek was van grote schoonheid. Ik zal Pim altijd blijven herinneren als een keeper die op zijn voorvoeten stond. Niet zoals men nu vaak ziet: plat op de grond. Neen, op de voorvoeten. Om zichzelf ruimte te verschaffen de lucht in te capituleren als de situatie daarom vroeg. Pim was mede door dat voetenwerk gezegend met een fantastische reactie op de doellijn. En ook bij corners in de zestien meter stond hij zijn mannetje. Wederom een groot verlies voor onze Sparta familie.

Attenooie Spartanen, wat een geweldige pot voetbal kregen wij voorgeschoteld tegen ADO Den Haag. De laatste keer dat we zoveel goals scoorden in één wedstrijd was in 2008 tegen De Graafschap. Het was de wedstrijd, waarbij ik iedereen op de Denis Neville-tribune bijkans had vergiftigd met afsteken van blokjes Salie-wierook. Salie verjaagt de kwade geesten en liet dat toen net nodig zijn. Er bestaat nog een filmpje van op YouTube. Je ziet de wierookwolken onder de kap van de tribune uitbulken. Scoren deden we. Lang leve de Salie!

Terug naar de actualiteit. Na afloop van de wedstrijd zondag had onze aanvoerder Adil Auassar het over ‘uitstaande rekeningetjes’ die te vereffenen waren met ADO. Tja, geen betere motivatie als wraak. Voor onszelf, omdat we het zo lullig vergooide in de bekerwedstrijd. En op ADO, omdat die schandalig zijn omgesprongen met de positie van, vriend van onze trainer, Alexander Rankovic. Onze Hagenezen Aron Meijers en Tommy Beugeldijk zijn toch ook min of meer harteloos aan de kant geschoven door Martin Jol en Mohammed Hamdi. Zodoende waren ook zij gebrand op een overwinning. Aldus geschiedde.

Je zou bijna wensen dat we vaker ‘rekeningetjes’ hebben uitstaan. Tegen aanstaand tegenstander PSV zal dit niet het geval zijn. Ook dáár kun je motivatie uit putten. Stel je bent Appie Harroui en wilt hogerop. Dan is dit dé uitgelezen wedstrijd om jezelf te onderscheiden. Een klinkende teamprestatie tegen de gloeilampen zou hem wellicht helpen. Want zeg nou eerlijk. Wie zie jij liever: Pablo Rosario of Abdou Harroui? Ja Rosario heeft Mino Raiola als zaakwaarnemer, maar voor de rest? Rosario is stijf rechts. Appie tweebenig. Als ik PSV was dan wist ik het wel.

Henk Fräser heeft alles te winnen aankomende zondag. Een klinkend resultaat en de trainerswereld ziet er opeens heel anders uit. Dan moeten we wel vasthouden aan het succesvolle 4-2-3-1-systeem. Nu niet terugvallen op het systeem met vijf verdedigers. Doorgaan op de ingeslagen weg, a.u.b. Klaarblijkelijk voelt het elftal zich senang in het huidige systeem. Dus waarom zou je opeens veranderen? Omdat je tegen PSV speelt? Wie zijn ze dan! Ik zie echt wel mogelijkheden hoor. Een puntje moet kunnen en wellicht wel drie. Als we nóg beter voor de dag komen dan tegen ADO zou dit zomaar kunnen gebeuren.

De wieken van de eredivisiemolen heeft dit seizoen al menig tikje uitgedeeld aan de zogenaamde topploegen. Hoogste tijd voor een tikkie aan PSV. Verder nog iets Semper? Ja….even iets voetbaltechnisch wat mij opviel dit weekend. Weet niet bij welke wedstrijd het was, maar met de opmerking van de analist van dienst, was ik het volledig eens. Het ging om een situatie bij een vrije trap waarbij de gehele verdediging zich opstelde op de zestien meter. Waardoor er een enorm ‘vrij’ speelveld ontstond waar de bal in gespeeld kon worden. En inlopende mensen levensgevaarlijk konden worden. De analist van dienst maakte volledig terecht de opmerking dat als de verdediging zich vijf meter verder naar achter zou begeven men dit onmogelijk zou maken, omdat je het speelveld waarin de bal gespeeld kan worden dan kleiner maakt.

Bent u er nog? Ja, het Siciliaanse licht doet mij goed. Nou lieverds, dit was het weer even voor nu. Zondag gaan we gewoon voor de volle winst en wellicht tot volgende week. Voor een volgend verslag vanaf Sicilië. Met Spartaanse groet.

5 3 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Abonneren op
24 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
D
ton
1 maand geleden

Waar zit je eigenlijk op Sicilië? Woon je daar nu? Heerlijk eten…ik werk al 10 jaar voor een bedrijf uit Padova, maar hoor altyd van collegae, dat er niks boven de cucina siciliano gaat.

augustdelacour
Spartaantje
1 maand geleden

Scoorden we in 2014-2015 ook niet 6x tegen Roda?

D
Sunny
Spartaantje
1 maand geleden

Rijdt die Nederlands sprekende motoragent nog rond op het eiland? Ooit door die man aangesproken. Ik viel van mijn stok toen hij gewoon in het Nederlands tegen mij begin te praten.
Leuk stuk Semper. Ben zelf heel vaak op Sicilië geweest dus jouw verhalen spreken mij aan.

D
Leidschendam
Spartaantje
1 maand geleden

Schrijven Semper, schrijven…….

D
appie ossie
Spangenaar
1 maand geleden

Prima verslag schat…

Piet Heniger
Spartaantje
1 maand geleden

Je analyse van het voetenwerk van Pim Doesburg herken ik. Verbaas me altijd over keepers die staan te springen. Zolang ze in de lucht hangen kunnen ze geen kant op.
Op de ballen van je voeten blijven zodat je wendbaar bent en direct kan reageren.

Laatste wijziging 1 maand geleden door Piet Heniger
D
Ruud
Leonidas
1 maand geleden

Leuk stuk weer Ton.
Geen last gehad van het hevige noodweer van 2 dagen geleden ?

samson1888
Spangenaar
1 maand geleden

Leuk stukkie weer Sempert! Kunnen we niet regelen dat Sparta op trainingskamp gaat naar Sicilië deze winter? Het zal natuurlijk niet gaan vanwege Corona, maar het lijkt me prachtig als jij daar dagelijks verslag van zou kunnen doen.

D
Dikker
Gladiator
1 maand geleden

alvorens ik mezelf de lucht in ga capituleren, wilde ik nog opmerken dat de corners die door Mijnans worden genomen een verademing zijn.

D
Ron Essen
Spangenaar
1 maand geleden

Goed stukkie Ton. Voor HF is veel te winnen omdat binnenkort ook bij Barcelona een trainersfunctie open komt te staan. Hup Sparta hup HF!

D
ton
Je reactie op  Ron Essen
1 maand geleden

Ruil messi appi is in de maak.

D
Hans E
Gladiator
Je reactie op  Ron Essen
1 maand geleden

Nu ook voor deze Henk een fanclub aan het oprichten?

D
De Titanic....
Spangenaar
1 maand geleden

Mooi Semper. De Siciliaanse zon doet je goed….

D
Allez OM
Spangenaar
1 maand geleden

Je hebt helemaal gelijk mbt de vrije trappen! Onder Pastoor was de oplossing prima: verdedigers verder naar achteren zodat ze met hun gezicht naar de bal staan dat kopt een stuk makkelijker dan een bal die over je heen vliegt in de vrije ruimte

D
Jan
Gladiator
1 maand geleden

Bijzonder prettig om te lezen alweer. Het Italiaanse leven doet je goed. Ik heb ook de analist aangehoord en ben het met hem al jaren eens. Ook ik weet niet meer wie het was het met elf man gaan verdedigen slaat nergens op. Salie is een goede kwade geest uitdrijver we hebben het vele malen op de slaapkamers van de kinderen gebruikt of het helpt weet ik niet maar, de kinderen sliepen er lekker op.

Wilfredppsc
Spartaantje
1 maand geleden

catipuleren = catapulteren neem ik aan?

D
RWGladiator
Gladiator
Je reactie op  Wilfredppsc
1 maand geleden

Catipuleren = capituleren neem ik aan? 🤨

Wilfredppsc
Spartaantje
Je reactie op  RWGladiator
1 maand geleden

Scherp (y)

D
rotterdam[west]
Spangenaar
Je reactie op  RWGladiator
1 maand geleden

of penetreren.

D
RWGladiator
Gladiator
Je reactie op  rotterdam[west]
1 maand geleden

Ik moet er wel enorm van deficeren.

D
Hans E
Gladiator
1 maand geleden

Ook nog niemand vastgebonden aan een wiek rond zien draaien…?

D
Dr. Clavan
Gladiator
Je reactie op  Hans E
1 maand geleden

Don Quichotte was een Spanjaard toch? 😉

D
RWGladiator
Gladiator
1 maand geleden

Niet hetzelfde blauw als het rokje van de barjuffrouw, in het sicilliaanse koffietentje?

D
Fonzy
Spangenaar
1 maand geleden

Semper weer een pareltje hoor blijf zo schrijven lees ze met veel genoegen groeten van een trainings watcher die er niet meer in kan of mag.