Vanwege een landelijke politiestaking aankomend weekend, dreigt de wedstrijd tegen FC Den Bosch thuis niet door te gaan. Politieagenten van bureau Marconiplein sluiten zich aan bij de politievakbonden, die al maanden strijden voor een betere cao. Omdat de wedstrijd Sparta – FC Den Bosch een risicowedstrijd is, kan deze zonder politie-inzet niet worden gespeeld.

In 2015 trof een politiestaking ook het betaalde voetbal. Een thuiswedstrijd (geen risicowedstrijd) van Sparta ging toen met twee wijkagenten gewoon door. Uiteraard zijn ook de KNVB en Sparta Rotterdam BV in gesprek met de lokale driehoek over deze dreigende staking.

Waarom de agenten staken? Deze passage stond dit weekend in De Volkskrant:

Als het kabinet niet snel akkoord gaat met de eisen van de politievakbonden, kan Nederland zich opmaken voor de ‘heftigste politiestaking ooit’. Politie zal dan in het hele land een weekend lang alleen voor ‘nood en dood’ uitrukken.

Dat dreigement hebben de gezamenlijke bonden vrijdag aan minister Ferdinand Grapperhaus van Justitie en Veiligheid gestuurd, met wie zij al maanden strijd voeren over een nieuwe cao. Als er eind volgende week geen deal is, roepen zij hun leden op om de politiebureaus vanaf vrijdagmiddag voor het weekend te sluiten. ‘Er is dan 0,0 politieondersteuning bij evenementen, voetbal- en andere sportwedstrijden en in de horeca’, schrijven de bonden in een persbericht. ‘We vragen politiemensen die dienst hebben aan de slag te gaan met achterstallig werk.’

De politiemedewerkers eisen van het kabinet een hoger loon en betere maatregelen om de hoge werkdruk terug te dringen. Acties daartegen begonnen aanvankelijk publieksvriendelijk, met het niet uitschrijven van bonnen. De afgelopen twee weken werd de druk al opgevoerd met stakingen, onder meer rond een voetbalwedstrijd, bij de Tweede Kamer en bij het Centraal Station in Amsterdam. Dit weekend is de politie ook grotendeels afwezig bij de Wereldhavendagen in Rotterdam, die naar schatting 400 duizend bezoekers zullen trekken. (Bron: De Volkskrant).

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties