Gisteren kwam er weer, zoals doorgaans op elke dinsdag, weer een Sparta-podcast uit van RTV Rijnmond. De Sparta-supporters en regionale media-persoonlijkheden Anton Slotboom en Ruud van Os kwamen weer aan het woord.

Belangrijk item in deze uitzending was dat wij Sparta-supporters een beetje in slaap zijn gesust door de doorgaans goede resultaten van onze club en ons niet al te druk lijken te maken. Ook dat we niet naar het stadion kunnen heeft daarmee te maken en

En als we Sparta-supporters vergelijken met die van Feyenoord dan zijn er ook grote verschillen: in het algemeen staan we minder snel op onze achterpoten als er minder belangrijke zaken spelen. We leggen ons sneller neer bij besluiten die het bestuur voor ons neemt en gaan minder snel in protest als die van Zuid. Daarnaast, wordt in de podcast gesteld, doet Sparta te weinig om ons wakker te houden

Wat vind jij? Er zijn natuurlijk volop voorbeelden te bedenken waar we ons wel druk om maken. In de podcast komt de discussie over kunstgras en de jeugdopleiding voorbij, en daar is het algemeen wel veel aandacht voor. Maar, en daar moeten we eerlijk in zijn, als ITWM een artikel schrijft waarin wordt gewezen op de belangen van de supporters naar uitwedstrijden, de spuuglelijke ondershirts en over de Algemene Ledenvergadering van de supportersvereniging, dan lijkt het dat daar veel minder supporters wakker van liggen.

Ook zien we dat terug in de bezoekersaantallen van de artikelen die wij als ITWM aanbieden. Een gerucht over ene mogelijke versterking die never-nooit gaat komen lijkt ons meer te beroeren dan een discussie over de stadioncatering waar we elke wedstrijd mee te maken hebben?

Waarom maken we ons druk om het een, maar totaal niet om het ander? En is ons supporterschap heel anders dan die van supporters van andere clubs? Laat het weten in de reacties.

Abonneer
Abonneren op
78 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties