UPDATE UPDATE UPDATE

Sparta verliest helaas met 6-1 en blijft in de 2e klasse.Hier en daar maken wat mensjes op deze aardkloot zich druk over een WK in Rusland. Maar zaterdag 16 juni 2018 is Honselersdijk natuurlijk pas echt even het centrum van de voetbalwereld. Daar spelen S.V. Honselersdijk en de R.V.& A.V. Sparta de finale van de play-off’s voor promotie naar de 1e klasse. Aanvang 14:30 uur. Iedereen is welkom!

De wedstrijd

S.V. Honselersdijk en R.V.& A.V. Sparta spelen op zaterdag 16 juni de finale van de play-off’s voor promotie naar de 1e klasse.

De arbitrage

De wedstrijd die om 14.30 uur begint staat onder leiding van het heerschap Kuijntjes, die geassisteerd zal worden door het heerschap Van de As en het heerschap Larijn. Een kaartje voor deze wedstrijd kost u slechts een paar euro.

De promotieregeling

Vanuit de KNVB is besloten dit seizoen tijdens de nacompetitie play-offs slechts één finalewedstrijd te spelen in plaats van de gebruikelijke dubbel. De locatie wordt gekozen door middel van loting. Sportief een bedenkelijke keuze natuurlijk, er is in de amateurwereld behoorlijk wat kritiek op. Voor alle finalisten betekent dit bovendien een inkomstenderving van enkele duizenden euro’s (finale potjes zijn relatief druk bezochte potjes) in vergelijking tot het extraatje dat alle finalisten in de amateur play-off’s van vorig seizoen hadden. Misschien is er volgend seizoen weer een andere regeling. Misschien ook niet. Er gaat nog over gesproken worden.

‘De thuisclub’

S.V. Honselersdijk werd in het afgelopen seizoen 4e in de 2e klasse C. In de 26 wedstrijden werden 13 overwinningen behaald, 7 keer werd gelijk gespeeld en 6 wedstrijden werden verloren. Het in het oranje spelende Honselersdijk speelde aantrekkelijk voetbal blijkens de 58 doelpunten voor en de 36 doelpunten die deze ploeg tegen kreeg. In de play-off’s bleek S.V. Honselersdijk te sterk voor de teams van DCV en Valken’68.


‘De uitclub’

Het verhaal van R.V.&A.V. Sparta is inmiddels bij velen bekend. Vorig jaar promoveerde de Spartanen naar de 2e klasse en nu een jaar later staat de selectie op de drempel van de 1e klasse. In de competitie waren de resultaten soms wat wisselvallig maar uiteindelijk staan er cijfers waar de rood-witte brigade trots op kan zijn. 12 overwinningen, 5 gelijke spelen en 9 nederlagen. Goed voor een 4e plaats in de 2e klasse D met 41 punten, wat weer recht gaf op het spelen van de nacompetitie play-offs. En dat dus als promovendus. Knap.

De R.V.& A.V. Sparta bereikte vervolgens de finaleplaats door achter elkaar de teams van Nieuwenhoorn en Hellevoetsluis te verslaan.


De supporters

Deze finale is zonder grote beperkingen te bezoeken. Geen clubcard verplichtingen en zo. Een ieder kan zaterdag met eigen vervoer afreizen naar Sportpark De Strijphorst. De algemene verwachting is dat het voor amateurbegrippen behoorlijk druk zal worden; ook zullen er aardig wat supporters uit Rotterdam afreizen.


De navigatie

Het adres voor uw navigatie is De Strijphorst 2, 2675 WN, Honselersdijk.

Succes Spartanen!

Voor meer informatie over de R.V. & A.V., check: http://www.sparta-rvav.nl

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties