Clubs in de Eredivisie mogen komend seizoen per wedstrijd vijf wissels toepassen. De KNVB volgt daarmee zoals verwacht de lijn van de internationale spelregelcommissie IFAB.

De regelwijziging is enkele maanden geleden bedacht om spelers te ontlasten na de hervatting van het door de coronacrisis onderbroken seizoen. Diverse competities lopen de zomer langer door, beginnen kort daarna weer en spelers uit die competities hebben weinig hersteltijd. Tel daarbij Europees voetbal op, het EK van volgend jaar en men dacht, we houden die vijf wissels in stand.

Nationale bonden mogen overigens zelf beslissen of ze akkoord gaan met de spelregelwijziging, maar de KNVB maakte vandaag bekend de IFAB lijn te volgen. Waarvan akte. aardoor het nog niet helemaal zeker was dat de Nederlandse clubs ook vijf keer mogen wisselen. De KNVB maakte donderdag bekend gewoon de lijn van de IFAB te volgen.

Om te voorkomen dat het spel te vaak stilligt, mogen er maar drie wisselmomenten worden gebruikt; de rust telt niet mee als wisselmoment, dus eigenlijk zijn er 4 wisselmomenten voor 5 spelers.

6 wissels bij verlenging

De Nederlandse clubs mogen komend seizoen niet alleen in de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie, maar ook in de bekercompetitie en in de play-offs voor Europees voetbal en promotie- degradatie gebruikmaken van de twee extra wissels.

In de verlenging is dan zelfs een zesde wissel toegestaan. Bij een verlenging mag er een zesde wissel worden toegepast en komt er een vierde wisselmoment bij. Het edele balspel krijgt er dus weer wat regeltjes bij.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties