Een afvaardiging van de KNVB, FBO, Eredivisie en Eerste Divisie zat gisteren om tafel met de Rabobank. Deze bank besloot om geen klanten meer aan te nemen uit de voetbalwereld na een rapport van de Nederlandse Bank over de verhoogde integriteitsriscio’s in het betaalde voetbal. Een week voor de publicatie van NRC over Rabobanks plan werd Sparta gebeld.

“Er moesten statuten en aandeelhoudersregisters worden geleverd en ze willen alle entiteiten die iets met Sparta te maken hebben doorlichten. (Zullen ze ook die van ITWM willen doornemen? Binnen onze redactie en bestuursleden zitten ook enkele louche figuren). Wij vinden het heel ver gaan om een hele sector over één kam te scheren. Wij hebben gewoon een betaalrekening en zijn een keurige club. Wat nu van ons wordt gevraagd, is buiten alle proporties en ik heb aan de Rabobank de vraag gesteld: willen jullie Sparta nog wel als klant?”, aldus Laros in VI.

Hoe zit dat met onze ITWM-bezoekers? Zitten hier veel klanten van de Boerenleenbank? En wat vinden jullie van deze move? Zullen we als Spartanen overstappen op een voetbal liefhebbende bank? Of zitten we met z’n allen al aan de goudstaven?

SR1888 nieuwsbrief banner
SR1888 nieuwsbrief banner
SR1888 nieuwsbrief banner