Het einde van de middag, met de zon op de Denis Neville tribune kunnen de Spartanen zich opmaken voor een wedstrijd tegen de enige profclub uit de provincie Drenthe. FC Emmen komt op bezoek. Na de slijtageslag in Waalwijk komt nu een ploeg die een mindere vorm heeft. De promovendus kent een matige start, maar speelde ook tegen veel grote ploegen. Sparta heeft elf punten uit acht wedstrijden en weet dat dit een ploeg is waarvan gewonnen moet worden. 

Vooraf meldde Sparta dat Joshua Kitolano en Koki Saito niet fit genoeg zijn, dus die starten op de bank. Nick Olij is weer terug te vinden onder de lat en Dirk Abels vervangt de geschorste Sambo. Verder speelt Sparta met dezelfde spelers die startten in Waalwijk, dus met Verschueren in de basis. Bij FC Emmen start oud-Spartaan Jeroen Veldmate als aanvoerder in basis. Michael Heylen is gedoemd tot bank zitten. 

Tam begin

Hoe vurig het duel in Waalwijk begon, was het vandaag in Het Kasteel een stuk anders. Beide ploegen deden niet hun best om naar voren te drukken en er waren slechts enkele spaarzame kansen te vermelden. De grootste kans was voor Abels. Diemers gaf de bal voor uit een vrije trap en Abels verlengde de bal onbedoeld richting het eigen doel. Nick Olij stond paraat om de bal te keren. Verder hebben onze tactische wondercoaches MS en NB (Maurice Steijn en Nourdin Boukhari red.) een nieuwe corner uitgevonden. Was het niet dat Mijnans vergat de bal laag te houden en de variant promoveerde tot kampioen hoog schieten. Toch kwam Sparta een klein kwartier op voorsprong. Na goed doorzetten kreeg Mica Pinto de bal op de linkerflank, die goed voorgaf op Van Crooij. Hij kopte beheerst binnen voor de 1-0.

Slaapverwekkend walking football

Na de openingstreffer vond Sparta het wel prima. De drang naar voren was er totaal niet. In een uitverkocht huis deed Sparta niet bepaald aan klantenbinding. FC Emmen probeerde het wel, maar kon geen vuist maken. Het was vermakelijker om de broodjes Unox uit Waalwijk te aanschouwen. Hoe deze vacuümverpakte worst in chemicaliën werd gedoopt. Ja, het was erg slaapverwekkend. Het was dan afwachten tot de rust en blij zijn met een voorsprong. 

Het hoogtepunt was ook tijdens de rust. Een aanzoek ‘op z’n Spartaans’ is ontstaan op het veld. In Spartatenue kon in ieder geval iemand vermaakt terugkijken op een schitterende dag. De felicitaties vanuit ITWM naar de verloofden! 

Weer een zwakke start na rust

Dan weer terug naar de jonge jongens op het veld. Een vergelijking met vorige week kan gemaakt worden, want Sparta startte weer dramatisch aan de tweede helft. Auassar heroverde de bal en wandelde rustig richting de zijlaan om te kijken wat hij ging doen. Hij vergat alleen dat er ook tegenstanders zijn en verloor kinderlijk eenvoudig de bal. FC Emmen speelde het goed uit en Romeny zorgde voor de gelijkmaker. Dit deed Sparta nog niet veel en het behoudende en trage voetbal bleef aanhouden. Tot FC Emmen een rode kaart pakte De tweede geel van Araujo gaf Sparta nieuw elan en het opportunisme startte. 

Opvallend was dat Steijn Koki Saito en Joshua Kitolano erin wilde brengen voor de rode kaart, maar die rode kaart heeft hem doen twijfelen. Hierdoor wachtte hij nog eens tien minuten en was zijn eerste wissels in deze zwakke wedstrijd pas in de 77e minuut. Dit zorgde voor ergernis op de tribune. 

De wissels zweept de spelers èn het publiek op

Koki Saito werd met luid gejuich ontvangen en het publiek werd letterlijk gek. De spelers werden naar voren geschreeuwd en dit zorgde voor gevaarlijke momenten voor het doel van de boeren. Eerst was er luid gejuich na een kopbal van Van Crooij in het doel, maar de VAR zorgde helaas voor roet in het eten. Niet veel later mocht van Crooij een corner nemen en hij gaf hem perfect voor op Bart Vriends. Hij kopte binnen en Sparta staat weer op voorsprong tegen de 10 man van Emmen. Dit kan geen problemen opleveren, toch? Nee, wij zijn Spartanen. Het is altijd lastig als Spartaan zijnde en wat kwamen wij goed weg zeg. In een hachelijke situatie in de 94e minuut schoot Emmen de 2-2 binnen, maar na de goal werd direct gevlagd voor buitenspel. De VAR maakte het wel erg spannend en deed er lang over om een beslissing te maken. Het doelpunt werd afgekeurd en kort daarna schoot invaller en publiekslieveling Mario Engels de 3-1 binnen. Over en sluiten. 

En zo staat Sparta na negen wedstrijden op veertien punten. Dit resulteert (voorlopig) in een 6e plaats op de ranglijst. Wat een weelde. Met volgende week NEC voor de boeg zijn er meer mogelijkheden, maar dan moet het wel een tandje hoger. Spartanen, geniet van de overwinning en op een mooi seizoen! 

Abonneer
Abonneren op
291 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties