Goed nieuws voor de sportliefhebbers die ook wel van een gokje houden. Kortgeleden deelde de Nederlandse Kansspelautoriteit de eerste licenties uit aan elf goksites. Die  mogen voortaan legale weddenschappen in ons land aanbieden.

Voetbalclub Sparta Rotterdam is nu ook een van de ploegen waar weddenschappen op geplaatst kunnen worden. Laten we een kijkje nemen hoe ze het doen bij de bookmakers.

Hoe loopt het momenteel op sportief vlak?

We weten als voetbalfans dat Sparta een strijd in de onderste regionen van de competitie voert. Maar ze voeren die dan ook verbeten. Als we de laatste vier wedstrijden als maatstaf nemen, dan zien we toch wel wat positieve ontwikkelingen. 

Zou je toch je kans willen wagen, dan kun je je altijd aanmelden en betalen in het casino. Kies daar voor de sportafdeling en je kunt je gok wagen. Lees toch eerst maar de tips over het verantwoord gokken voor je ermee start.

Er was een uitwinst van maar liefst 0-3 tegen Willem II. Dan drie keer een verlies met de kleinst mogelijke cijfers, 1-0. En dat tegen toppers uit de competitie, namelijk Ajax, Feyenoord en FC Twente. Al staat het team nog twee punten achter RKC, wanneer Sparta die kloof zou kunnen dichten, zijn ze uit de poule voor de play-off voor degradatie.

Wat betekent dat voor de goknoteringen?

Uiteraard zijn die noteringen gebaseerd op de winkansen die de bookmaker aan het team toekent. Als we de ‘odds’ bekijken voor de wedstrijd tegen AZ van zondag 05 december, dan wordt de kans op winst voor Sparta niet erg groot geacht. 

We berekenden het gemiddelde bij de Nederlandse bookmakers en kwamen tot het volgende resultaat. De bookmakers geven AZ bijna 70% kans op winst. De kans op winst voor Sparta wordt op 14% geschat en een gelijkspel op iets meer dan 20%.

We geven je ook nog even de winstverdelingen mee bij de odds voor de wedstrijd AZ – Sparta van 05 december aanstaande. AZ staat genoteerd op 1.45 en Sparta op 6.8

De berekening is als volgt:

  • Wanneer je € 10 gokt op AZ en die ploeg wint, dan is dat:  

€ 10 × 1.45 =  € 14.50 –  € 10 (je inzet) =     € 4,50 nettowinst.

  • Je gokt € 10 op Sparta als winnaar:

            € 10 × 6.8 =  € 68 –  € 10 (je inzet) =              € 58 nettowinst.

Onthou als je noteringen bekijkt dat een hoge notering een hogere uitbetaling oplevert, maar minder kans op winst heeft. Een lagere notering zal je winstkansen verhogen, maar de uitbetalingen liggen dan weer lager.