Voetbal bestaat al sinds 1863 en sindsdien is het een erg populaire sport geworden. Maar hoe speelden onze voorouders voetbal? En waarom spelen we het nu eigenlijk zo graag? Voetbal is één van de weinige sporten waar zoveel fans van zijn. Het beoefenen van voetbal is namelijk erg gezond voor je lichaam, maar zorgt ook voor ontspanning en plezier. Daarnaast is een teamsport goed voor je sociale vaardigheden, het zorgt voor verbinding. Onze voorouders weten hier alles van. Lees hier meer over in dit blog.

Gezond

Voetbal is een sport waarbij je veel beweegt. Omdat je veel aan het joggen bent is deze sport erg goed voor je conditie. En tegelijkertijd ben je met je voeten bezig, wat weer zorgt voor een verbetering van je coördinatievermogen. Door te lopen, trappen en te springen train je je buik-, kuit- en bilspieren. Ben je keeper? Dan zul je ook wat leniger worden en werken aan je behendigheid. Voetbal heeft eigenlijk alleen maar voordelen. Je werkt aan je reflexen, behendigheid, conditie, lenigheid en je spieren; eigenlijk alles wat je nodig hebt om gezond te zijn. Daarmee heeft het hetzelfde effect op je lichaam als sporten bij Basic-Fit.

Ontspanning

Mensen spelen niet alleen maar voetbal omdat het gezond is. Internationaal gezien wordt er ontzettend veel voetbal gespeeld door jong en oud, het maakt niet uit waar je vandaan komt of hoeveel je hebt. Iedereen komt samen om voetbal te spelen en te ontspannen. Deze sport geeft velen plezier, net zoals elke sport is ook voetbal stressverlagend. Regelmatig sporten zorgt namelijk voor een gezonde geest. Voetbal je elke week? Grote kans dat je beter slaapt, je beter kunt concentreren en minder snel stress ervaart.

Binding

Voetbal is een teamsport, mensen komen samen om met elkaar te spelen. Omdat je voetbal niet echt in je eentje kunt spelen is er sprake van verbinding. Doordat mensen het gevoel hebben dat zij ergens bij horen zullen zij gelukkiger zijn. Het groepsgevoel zorgt niet alleen voor binding, maar het kan ook je sociale vaardigheden verbeteren. Voetbal draait namelijk ook om respect voor je medespeler en je dient natuurlijk met elkaar samen te werken. Dit is goed voor je persoonlijke ontwikkeling. 

Voorouders

Voetbal bestaat al sinds 1863 en heeft verschillende regels gekend. Zo was er in eerste instantie maar 1 regel: je mocht je handen gebruiken om de bal te stoppen, daarna moest je verdergaan met je voeten. Dat was natuurlijk niet echt handig, er gebeurden ongelukken door. Daarom hebben onze voorouders nog een keer nagedacht en wat meer regels verzonnen. Het mooie van voetbal is dat je eigenlijk weinig nodig hebt om deze sport te kunnen uitvoeren. De regels zijn naar loop van de jaren veranderd waardoor wij nu allemaal voetballen op dezelfde manier.

Conclusie

Voetbal is wereldwijd één van de meest geliefde teamsporten. Het is een goede manier om gezond te blijven. Je kunt natuurlijk ook eerst alle basic-fit sportscholen uitproberen, maar voetbal is toch wel een makkelijke manier om te bewegen en te ontspannen. Je hebt wel een aantal enthousiaste vrienden nodig, maar dit zorgt voor alleen maar meer verbinding.