Affiche Willem II

Sinds mensenheugenis heeft Sparta niet meer in Tilburg gewonnen. Maar onze club draait lekker. Dubbele Willem zit in de hoek waar de welbekende klapjes vallen. Gaat Sparta eindelijk weer eens uit tegen de Kruikenzeikers een driepunter pakken? Er liggen kansen.

Leidinginfo met Dyon

Willem II – Sparta, zondag 13 december 2020, aanvang 14:30 uur. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Christiaan Bax. Dave Goossens en Freek Vandeursen zijn de vlaggende mannen. Vierde man is het heerschap Martin Perez. Rob Dieperink is de VAR. Niemand dan Dyon Fikkert is de AVAR. Christaan faalt, Rob slaapt, zal Dyon de boel redden. Een wedstrijd kan niet zonder AVAR. Dyon weet het. Wij weten het. Maar helaas is er in Nederland nog weinig erkenning voor het geweldige beroep van AVAR.

Willem II heeft het moeilijk

Willem II draait niet lekker. Vorig seizoen waren de Kruikenzeikers nog de verrassing van de eredivisie. Ze stonden op de vijfde plek toen een virusje de competitie tot stoppen bracht. Maar momenteel staat Willem II 16e, met maar 8 punten uit 11 wedstrijden. De Brabo’s wisten slechts één van de laatste negen duels in winst om te zetten en de laatste twee wedstrijden gingen verloren (1-0 tegen FC Groningen en 3-2 tegen Fortuna Sittard). Trainer Adri Koster mompelde nog wat dat het tegen Fortuna allemaal wel ok in elkaar zat. Als Sparta zondagmiddag 2-3 wint, gunnen wij het Koster van harte dat Willem II ook dit weekend weer ok is. ‘

Gaat Sparta eindelijk weer eens winnen in Tilboland?

Uit de laatste vier wedstrijden werden maar liefst negen punten gehaald. Soms was het veldspel goed, tegen Emmen was het minder, maar toch kwamen de punten. Sparta heeft inmiddels meer punten dan wedstrijden en als dat aan het einde ook zo, dan zijn ‘we’ veilig. Tegen Willem II ligt er een ideale kans om weer een grote stap te maken. Mocht Sparta winnen, dan slaat onze club een gat van 7 punten met plek 16 en nestelt onze club zich comfortabel in de middenmoot. Onmogelijk is dat zeker niet. Willem II draait erg matig en mist waarschijnlijk 10 spelers. Dat terwijl Sparta in een ‘flow’ zit in en nauwelijks afwezigen heeft.

Fraser en Auassar blikken vooruit

Historie

De prestaties van Sparta in Tilburg zijn doorgaans beroerd. Van de 36 wedstrijden won Sparta er slechts 5. Er vielen nog wel 14 gelijke spelen te noteren. Willem II won 17 keer. De laatste drie decennia is het helemaal huilen met de pet op. Vorig seizoen verloren we nog met 3-0 (beker) en 4-0 (competitie). De laatste keer dat Sparta in Tilburg won was in 1992.  Veel van de ITWM bezoekers waren nog niets eens geboren. Right Said Fred had een grote hit met Don’t Talk Just Kiss. Precies. Best lang geleden. Het is echt tijd om daar weer eens te winnen. 

Willem II

De Zweedse centrale verdediger Sebastian Holmén is een twijfelgeval bij Willem II. Daarnaast kan Adri Koster op maar liefst 9 spelers uit zijn selectie geen beroep doen. Pol Llonch is geschorst. Driess Saddiki, Elton Kabangu, Vincent Schippers, Ole Romeny, Victor van den Bogert en Rick Zuijderwijk ontbreken in de selectie vanwege blessure en naweeën van Corona. Ook de ex-Spartanen Miquel Nelom en Paul Gladon zijn niet van de partij. Dat scheelt in ieder geval weer een ergernisje Spartanen!

Vermoedelijke opstelling Willem II: Ruiter; Owusu, Heerkens, Peters, Köhn; Saglam, Trésor, Van der Heijden; Nunnely, Pavlidis, Köhlert

Sparta

Je weet natuurlijk nooit of er last-minute natuurlijk nog een blessure komt, of een Corona geval, maar mocht dat niet zo zijn, dan is Coremans de enige afwezige aan Sparta zijde. Verder is de hele selectie fit en zijn er geen schorsingen. De verwachting is dat Fraser met dezelfde 11 zal starten als tegen Emmen.

Vermoedelijke opstelling Sparta: Okoye, Abels, Vriends, Heylen, Pinto, Auassar, Mijnans, Harroui, Deroy Duarte, Smeets, Thy

Abonneer
Abonneren op
207 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties