Volendam – Sparta, vrijdag 1 februari 2019, aanvang 20:00 uur. Sander van der Eijk is door de KNVB aangesteld als fluitist. Van der Eijk zal worden geassisteerd door de vlaggende heren Johan Balder en Richard Polman. Vierde official is het heerschap Michael Eijgelsheim. Zo’n 280 Spartanen zullen het uitvak bevolken.

Het ITWM fanonderzoek onder uitsupporters

Sparta won dit jaar het fanonderzoek onder onder thuissupporters van de KNVB. Een bezoek aan Het Kasteel wordt door maar liefst 99 procent van de supporters als ‘goed’ of ‘zeer goed’ ervaren. Fijn hoor en dat in een jaar van degradatie. Je zou cynisch kunnen zeggen dat ‘de kritische supporter’ zijn stem niet heeft laten gelden, maar aan de andere kant, als je niet stemt, dan telt je stem ook niet mee. Daar weten de remainers die in Groot-Brittannië niet de moeite hebben genomen om tijdens een inmiddels best beroemd referendumpje hun stem uit te brengen inmiddels alles van af.

Maar wat nu als Sparta wel gaat presteren, een geweldige catering krijgt, er drank uit glas komt, iedereen echt overdekt kan zitten en de spelers de PSV-shirts weer verruilen voor Sparta-shirts? Dan kan het niet anders of we gaan naar de 100 % zeer goed.

Het ITWM Keuken Kampioen fanonderzoek onder uitsupporters leverde afgelopen maanden geheel andere uitkomsten op. 96 % van de Spartaanse uitsupporters was ontevreden tot zeer ontevreden over de uitwedstrijden die Sparta in de Keuken Kampioen Divisie afwerkte. Gedegradeerd en toch naar dat &#* Roda was een veel gehoorde uitspraak. Geen heilig rood-wit als uitshirt, niet in Rotterdam, geen bier met alcohol (terwijl dat in de eredivisie wel het geval was was) en veel minder vrij reizen dan in de eredivisie, werden ook vaak genoemd.

“Hoe kan het toch dat we met best aardige spelers, buitenshuis met laffe hondenvoetbal zulke ongelooflijke zaadwedstrijden tegen *#)# ploegen spelen die er werkelijk waar geen reet van kunnen”, werd echter door 99 % van de ondervraagde supporters spontaan als kritiekpunt naar voren gebracht.

Gaan we vanavond wel de wil om te winnen zien?

Tegen Telstar uit moesten we eigenlijk winnen. Den Bosch verloor en met winst tegen Telstar hadden we zowaar weer echt mee kunnen gaan doen om het kampioenschap. Gelijk spelen kan best, maar het meest pijnlijke was dat de absolute wil om te winnen niet zichtbaar was. Natuurlijk, in het voetbal kan er veel gebeuren. Vandaag winnen tegen Volendam en volgende week tegen Twente de 3 linten pakken en het voetballeven ziet er alweer prettiger uit. We zijn benieuwd of Sparta de wil om te winnen vanavond wel kan laten zien.

Voor de liefhebbers: Twente speelt vandaag thuis tegen Helmond. Den Bosch speelt uit tegen RKC in een Brabantse derby (hup Stijn, afslachten die Bosschenaren!) en Go Ahead speelt thuis tegen Eindhoven.


Volendam

Hans de Koning is de trainer van Volendam. Hij volgde Misha Salden op, die eerder dit seizoen weggestuurd werd als coach. Heel veel leverde het Volendam niet op. De club staat 12e en dat is ongeveer waar ze met dit materiaal ook thuis horen.

Marco Tol keert terug in de basis van Volendam en Dani van der Moot zal opnieuw in de basis starten, dat u het weet. Darryl Baly is een vraagteken. Hij doet waarschijnlijk niet mee en dan mag Ties Evers op speeltijd rekenen. Top voor Ties!

Sparta

Sparta wist al vier duels op rij niet te winnen. Onze club wist al 5 uitwedstrijden op rij niet te winnen. Van de laatste 9 wedstrijden wonnen we er slechts 2. Nee, als er een hoek is waar er klappen vallen, dan zit onze club er weer eens in.

Henk & Henk hebben aangegeven in de winterstop alleen spelers te willen halen die beter zijn dan de spelers die nu in het veld staan. Henk en ook Henk vinden dus dat Laros Duarte, Abels en Faye in de basis moeten beginnen. De vraag is: durft Fraser direct Faye, na 1 dag meetrainen, in de basis te zetten? Drenthe en Auassar gaan er volgens de geest van Fraser niet uit, maar Drenthe kan wel naar voren. Harroui opnieuw op de bank zetten zou belachelijk zijn. Dan kan je zoiets krijgen.


Mogelijke opstelling Sparta (part 1):
Kortsmit, Abels, Vriends, Auassar, Faye, Harroui, Larory Duarte, Deroy Duarte, Drenthe, Rayhi, Veldwijk

Sommigen zullen zeggen, kan dat wel, met Auassar en slechts vier verdedigers achterin? Nou ja, beetje steun van Harroui…moet kunnen toch? Hoe dan ook, de laatste wedstrijden ging het niet echt lekker, in 2019 nog niet gewonnen, zo blijven we toch niet doormodderen zeker?

Dervisoglu begint naar verwachting op de bank. Saksela trainde deze week weer mee, maar is waarschijnlijk nog niet fit genoeg om te starten en ook Dabo is een twijfelgeval. Ook Auassar en Rayhi zijn twijfelgevallen. Met 4 twijfelgevallen, Faye die nieuw is, Fraser die op 4-3-3 getraind heeft en Fraser die niets kwijt wil over zijn opstelling is er ditmaal eigenlijk niet heel veel zinnigs te zeggen over de vermoedelijke opstelling. Daarom nog een mogelijke opstelling part 2.

We kennen Fraser inmiddels als een behoudende trainer, die zelfs tegen Telstar 90 minuten lang stug vast hield aan 5 verdedigers + 2 tot 3 verdedigend ingestelde middenvelders. Als hij Faye niet direct voor de Volendamse palingen wil gooien, dan zullen we naar verwachting zo spelen:


Mogelijke opstelling Sparta (part 2):
Kortsmit, Abels, Wuytens, Vriends, Auassar, Drenthe, Harroui, Larory Duarte, Deroy Duarte, Rayhi, Veldwijk,

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties