Gaat Sparta na 1 jaar eerste divisie direct terugkeren naar de eredivisie? Over maximaal 10 dagen weten we meer. 10 dagen waarin de spelers (hopelijk 4 keer) alles zullen geven en de supporters er vol achter gaan staan. Ben je aanwezig op het uitvak in Oss? Smeer dan je stembanden, laat je horen en ga volop achter de ploeg staan Spartanen! Zeiken kan altijd later nog. Nu samen achter de spelers staan, die ons hopelijk gaan brengen naar de eredivisie!


Bax fluit, Osseweijer AVAR, gastenvak uitverkocht

TOP Oss – Sparta, zondag 19 mei 2019, aanvang 16:45 uur. Bax fluit. De Vries en Bexkens vlaggen. Vierde official is het heerschap Cantineau. Er is een VAR. Daar wordt het spel vast eerlijker van, belangrijker in de nacompetitie play-offs, weet u vorig jaar nog nog nog nog……afijn, toen misbruikte de KNVB de play-offs als proefkonijn. Ditmaal zal het ongetwijfeld beter gaan. Dieperink is de VAR. Maar het bericht waar heel Nederland op zat te wachten is natuurlijk wie de assistent VAR, de zogenaamde AVAR is. En we hebben een winnnaar! De AVAR is het heerschap Osseweijer.

Alle 450 kaarten voor het uitvak zijn uiteraard uitverkocht. De bussen vertrekken om 14:00 uur vanaf het supportershome, met het vriendelijke verzoek om uiterlijk 13:30 uur aanwezig te zijn. Er zullen ook nog zo’n 50 tot 100 Spartanen op de hoofdtribune zitten. Voor Oss is het één van de belangrijkste thuiswedstrijden uit de historie. Toch zal het stadion naar verwachting niet uitverkocht zijn. Ze hopen op ruim 4.000 man in Oss.19 mei, 22 mei, 25 mei, 28 mei

Zoals bekend zit Sparta aan de kant van het schema met TOP Oss, De Graafschap en Cambuur. We trappen deze zondag dus af met TOP Oss – Sparta. Voor degenen die thuis blijven, die wedstrijd zal live te zien zijn op het open net van Fox Sports.

Woensdag 22 mei begint Sparta – TOP Oss op Het Kasteel om 20:45 uur. Er zijn voor die wedstrijd op dit moment nog ongeveer 700 kaarten te koop (via www.spartakaartje.nl). De winnaar van het tweeluik tussen TOP en Sparta staat in de finale tegen De Graafschap of Cambuur. De finales staan gepland op 25 en 28 mei. Als Sparta de finale haalt en mocht De Graafschap de finalist zijn, dan start Sparta met een thuiswedstrijd. Wordt het Cambuur, dan begint Sparta uit. Mocht TOP Oss de finale halen, dan blablabla en interesseert het ons verder geen reet.


Kan Sparta vorm en passie tonen?

De Tukkers zijn kampioen. Sparta is ’the best of the rest’. Onze club eindigde op een verdiende tweede plek en dat is op zich zo slecht nog niet. Maar toch was het seizoen tot nu toe weinig sprankelend. Sparta plaatste zich al via het behalen van de eerste periode voor de play-offs. Dat was nog een mooi feestje, maar daarna kabbelde het seizoen wat voort. Fraser bleef te lang vasthouden aan het 5-3-2, met spelers als Wuytens en Drenthe, waardoor eind januari het kampioenschap al verkeken leek. Vervolgens liet Fraser de ploeg 4-4-2 voetballen en dat ging beter. De tweede plek gaf Sparta niet meer uit handen, een paar keer had onze club nog terug in de titelrace kunnen terugkomen, maar toch liet Sparta het steeds zelf weer liggen. De laatste weken waren er veel blessures en hobbelden de mannen van Henk Fraser naar het einde van de reguliere competitie.

Het is prettig dat er nu eindelijk weer wedstrijden op het spel staan, waar serieuze spanning op staat. Kan Sparta in de nacompetitie uit een heel ander vaatje gaan tappen, dan de laatste weken? Rayhi denkt van wel: ”
Elke voetballer wil toch strijden om de prijzen?”, aldus Rayhi. “Nu dient die gelegenheid zich aan. We moeten als kerels dat veld opstappen. We kunnen nu laten zien dat we een elftal hebben dat goed genoeg is voor promotie. Want dat zijn we, hoe moeilijke tegenstander TOP Oss ook is.” De 24-jarige aanvallende middenvelder heeft er veel vertrouwen in. “De selectie is nagenoeg compleet en aan de massale steun van onze supporters zal het ook nu niet ontbreken. We zijn er klaar voor.”

Rayhi heeft op zich gelijk. Op papier heeft Sparta een zeer behoorlijke spelersgroep, met ervaring en talent, waarvan de belangrijkste veldspelers ook nog eens fit zijn. Als de juiste vorm en passie er is, maken ‘we’ dan ook een goede kans om te promoveren. Maar spelen we zoals in de laatste 3 wedstrijden dan kan TOP Oss-thuis ook zomaar het eindstation zijn van dit seizoen. We zijn erg benieuwd of Sparta er inderdaad klaar voor is.


TOP Oss boekt succes met verdedigen als basis

Sparta speelde uit in Oss gelijk met 0-0 en thuis werd maar liefst met 1-4 verloren. Er zijn natuurlijk oorzaken voor aan te wijzen. Uit in Oss was er het drama omtrent de Stint die de wedstrijd overvleugelde. Thuis had Sparta wel erg veel afwezigen.

Maar TOP Oss bewees ook op andere momenten in de reguliere competitie goed voor de dag te kunnen tegen hooggeplaatste ploegen. Zo versloeg TOP bijvoorbeeld Jong PSV, FC Twente, Go Ahead, Almere en NEC. De Brabo’s scoren opmerkelijk weinig. In vier wedstrijden (tegen NEC, Sparta, Jong PSV en Helmond Sport) scoorde TOP 17 keer. In de overige 34 wedstrijden scoorde Oss slechts 31 keer. Dat is niet veel voor een ploeg die zesde staat, maar het is wel eenvoudig te verklaren door het spel dat trainer Klaas Wels zijn ploeg laat spelen. Het is een soort Brabants catenaccio, waarbij de tegenstander de bal wordt gegund en met een paar effectieve aanvallen Dogan en Smeets in stelling worden gebracht. Hierdoor scoort Oss niet al teveel, maar krijgt de ploeg ook weinig doelpunten tegen. TOP Oss heeft dit seizoen na FC Twente de minst gepasseerde verdediging van de eerste divisie. Al met al heeft het Oss een mooi jaar gebracht, want de club zit in het meest succesvolle profseizoen ooit.


TOP Oss

Bij Top Oss ontbreekt doelman Nick Olij al een tijdje vanwege een blessure en hij zal ook de play-offs aan zich voorbij moeten laten gaan. Ronald Koeman (junior) zal daardoor het doel van TOP Oss verdedigen, zoals hij al weken doet. Hij hield in de laatste 9 wedstrijden, zelfs vijf keer de 0. Dat komt door het verdedigende 5-3-2 systeem, maar ook omdat Bergkamp prima staat te keepen.

Bryan Smeets en oud-Spartaan Huseyin Dogan zijn dit seizoen de opvallende namen bij de Ossenaren en samen zijn zij grotendeels verantwoordelijk voor de doelpunt- en assistproductie van TOP. In de winterstop wilde Henk van Stee Bryan Smeets naar Sparta halen, ook Smeets wilde de overstap maken, maar de clubs kwamen niet tot een financieel akkoord. Bij Sparta ziet men in Smeets nog steeds een mogelijke versterking voor volgend seizoen, zeker als Sparta weer eerste divisie zal spelen.

Vermoedelijke opstelling TOP Oss: Koeman, Asmelash, Piqué, Nieveld, Stuy van den Herik, Fleuren, Kaak, Rommens, Smeets, Dogan, Oratmangoen


Sparta

Bij Sparta zullen de langdurig geblesseerden Saksela en Martis niet bij de selectie zitten. Ook Roy Kortsmit is nog geblesseerd. Sparta denkt wel dat Kortsmit nog klaar gestoomd zal kunnen worden voor de eventuele finale van de nacompetitie play-offs, maar als Coremans het in het tweeluik met TOP Oss goed doet, dan zal hij niet zomaar naar de bank verdwijnen en Kortsmit naar verwachting op de bank beginnen. Coremans zal er zin in hebben. Hij is zijn hele profleven eigenlijk al tweede keeper, maar is nu hij zomaar één van de hoofdrolspelers in 2 of 4 ‘finales’.

Verder lijkt iedereen bij Sparta fit. Dat betekent dat Rayhi terugkeert in de basis. Fraser houdt nog een kleine slag om de arm als het gaat om het meespelen van Dabo en Faye, maar beiden lijken volledig hersteld na hun blessures. Ze trainden volop mee, dus beide backs lijken gewoon te kunnen starten. Drenthe en Harroui beginnen op de bank. De vraag is met name wie er naast Veldwijk voorin staat. Kiest Fraser voor Dervisoglu -zoals de verwachting is- of toch voor Ache of Duplan?

Vermoedelijke opstelling Sparta: Coremans, Dabo, Abels, Vriends, Faye, Auassar, Deroy Duarte, Laros Duarte, Rayhi, Veldwijk, Dervisoglu

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties