Zullen wij laten horen..
Laten we slecht nieuws omdraaien naar goed nieuws. De horeca sluit nog even om 22.00 uur, dus er is geen reden om morgen niet fit op Het Kasteel te verschijnen. Tenminste, dit geldt voor degene die een kaartje hebben weten te bemachtigen voor de belangrijke wedstrijd tegen Willem II. De wedstrijd gaat zondag van start om 12.15 uur en een deel van de supporters heeft het geluk of ongeluk, het ligt er maar aan hoe je het bekijkt, om eindelijk weer eens een wedstrijd van ons cluppie te bezoeken. Voor deze wedstrijd geldt een capaciteit van maximaal 33%. Er gloort hoop aan de horizon als we het kabinet mogen geloven. Met een beetje geluk kunnen we vanaf volgende thuiswedstrijd weer met z’n allen de Sparta Marsch meezingen. Iets wat de Sparta spelers hard nodig blijken te hebben.

Van harte gaat het namelijk nog steeds niet. We kunnen wel zeggen dat iedere wedstrijd tot einde seizoen als een finale gespeeld moet worden, maar een wedstrijd tegen Willem ll, die op dit moment op de 15e plaats staat, is extra belangrijk om nog aansluiting te krijgen met de clubs boven ons. Duidelijk is dat de verschillen onderin klein zijn, niks is onmogelijk, maar op dit moment is er een ding heel duidelijk: Sparta bekleedt op dit moment de laatste plaats op de ranglijst, dit door de winst van zowel PEC als Fortuna eerder deze avond. Plek 18 is waar je aan het einde van dit seizoen niet wilt staan, want vrijdagavond voetbal? Daar moeten we niet aan denken!

Wedstrijdinfo
Eerder deze week stonden we op ITWM stil bij de arbitrage van deze wedstrijd. Mocht je dit gemist hebben, dan hier nog even een korte herhaling. De vroege zondagmiddag wedstrijd wordt gefloten door Danny Makkelie. Het is de eerste keer dit seizoen dat hij Sparta fluit. Zijn assistenten zijn Hessel Steegstra en Jan de Vries. Vierde official is Laurens Gerrets. Vanuit Zeist volgt Alex Bos de wedstrijd als VAR en hij wordt hierin ondersteund door Murat Kucukerbir. 

Eerder dit seizoen
Een uniek moment vond eerder dit jaar plaats in Tilburg. Sparta wist hier op 6 november 2021 te winnen met 3-0 van Willem ll. Vriends wist deze wedstrijd twee keer te scoren en Emegha maakte de derde van de avond. Dit was ook gelijk de laatste keer dat Sparta dit seizoen wist te winnen. In totaal werd er dit seizoen maar twee keer een overwinning geboekt. Duidelijk moge zijn dat het nu dus écht de hoogste tijd is om punten te gaan halen.

Willem ll
Niet alleen Sparta is bezig aan een lastig seizoen, ook bij Willem ll wil het nog niet helemaal lekker lopen. De club uit Tilburg wist dit seizoen tot nu toe zes keer aan het langste eind te trekken, waarvan de laatste overwinning vorige week was, thuis tegen RKC. Ook voor hun zal het dus als een zeer belangrijke wedstrijd worden beschouwd, wat hopelijk een mooie pot voetbal gaat opleveren.Willem ll lijkt te kunnen beschikken over het elftal dat afgelopen zondag wist te winnen van RKC. Gezien de overwinning zal dit hoogstwaarschijnlijk ook zo zijn.


Sparta Rotterdam

Afgelopen zondag viel na een half uur spelen Namli geblesseerd uit. Het leek een flinke blessure, maar gelukkig lijkt dit mee te vallen. Deze week trainde Namli weer volledig mee en dus ziet het er naar uit dat hij aan de start van de wedstrijd zal staan. Verder geeft Fraser in het interview met Rijnmond aan dat er een aantal onzekerheden zijn voor de wedstrijd, maar echt duidelijkheid krijgen we hier niet over. Voor nu doen we het dan ook even met de volgende vermoedelijke opstelling, maar pin ons er niet op vast:

Okoye – van Crooij – Vriends – Auassar – Durmisi – Abels – Verschueren – de Kamps – Thy – Namli – Dalmau.

Abonneer
Abonneren op
308 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties