Sparta – Volendam, vrijdag 24 augustus 2018, aanvang 20:00 uur. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Van de Graaf. Hoekstra en Vandeursen vlaggen. Vierde official is het heerschap Vos.Ticketinfo

Het zal goed vol zitten op Het Kasteel. De Denis Neville tribune en Bok de Korver tribune zijn al uitverkocht. Er zijn nog wel kaarten te koop voor de Kasteeltribune en de Tonny van Ede tribune via www.spartakaartje.nl en aan de poorten van het stadion vanavond. Het is dus niet meer standaard, volledig uitverkocht zoals in de eredivisie en er zullen ook nog wel aardig wat lege plekken te zien zijn door vakantietijd, een niet al te goed gevuld uitvak en omdat een deel van de ‘pluspakket-supporters’ hun reguliere plek niet innemen doordat ze eenmalig plaatsnemen op een business-seat. Maar al met al worden er vanavond toch meer dan 9.000 supporters verwacht en dat is toch een mooi teken van clubtrouw! Sparta heeft meer dan 5.500 seizoenkaarten verkocht (ongeveer de helft heeft een pluspakket aangeschaft), maarrrrrr heb je nog geen seizoenkaart, twijfel dan niet langer: je kan nog steeds een seizoenkaart aanschaffen via www.spartakaartje.nl of in de Sparta Fanshop!


Volendam-thuis: de start van betere Spartaanse tijden?

Sparta heeft een dramatisch seizoen achter de rug. Maar inmiddels zijn de meeste wonden wel weer gelikt. Je kan ten slotte niet blijven treuren in het leven. Er blijkt aardig wat vertrouwen te zijn in de huidige voetbaltechnische organisatie, er zijn veel complimenten geweest over de samenstelling van de selectie en Sparta is financieel gezond. Onze club wil promoveren. Nachtmerries over pastoren, advocaten, varren en hunebedden komen niet zo vaak meer langs. Er is weer ruimte voor nachtelijke, ietwat geile fantasieën over schitterende rood-witte taferelen.

Leuk en aardig allemaal, maar fantasie is nog geen werkelijkheid. Vorige week was er de valse start in Enschede en nu moeten de punten dan ook wel per direct gaan komen. Nou ja, per direct. We hebben natuurlijk geen haast. Eerst een pre-match pils. Dan een uitgebalanceerde maaltijd van brood, mosterd en kroket, een Sparta Marsch en de rollende bal aanschouwen. Maar laten we zeggen, vanaf vrijdagavond 24 augustus, 21:51 uur, dienen de punten dan toch tevoorschijn te komen op old school teletekst – pagina 829 om precies te zijn. Laten we hopen dat we als publiek vermaakt worden, na afloop een overwinning kunnen vieren en met een pils in de hand met elkaar kunnen mijmeren over de gedachte dat Volendam-thuis dus toch echt wel de start was van een mooie Spartaanse tijd.

En Volendam? Dat is een club die voor dit seizoen niet al teveel ambities koestert. Een plek in de middenmoot is wat de meeste Volendam-volgers voorspellen. Volendam verloor de eerste wedstrijd van het seizoen met 2-1 van FC Den Bosch. Dat is overigens geen schande. Den Bosch is een outsider dit seizoen dankzij het geld dat de nieuwe eigenaar Jordania (de zoon van) erin pompt.


Vier op een rij? Liever niet.

In 2017 won onze club voor de vierde keer op rij thuis een competitiewedstrijd Feyenoord. Dat was geinig. Dat soort spelletjes wil je als club spelen. Maar er zijn ook van die ‘vier op een rij’ momenten die je liever niet wil meemaken.

Wat te denken van vier officiële wedstrijden op rij gedupeerd worden door de scheidsrechter. Na Emmen-uit en thuis en Twente-uit wachten we met spanning af of we het familiespel vanavond kunnen gaan spelen.

En wat te denken van vier keer op een rij verliezen van een club uit de Keuken Kampioen Divisie? Het klinkt als een nachtmerrie, die vandaag helaas wel uit zou kunnen komen. Natuurlijk, Sparta moet thuis ‘gewoon’ winnen van Volendam. En op papier heeft Sparta ook behoorlijk wat namen in de selectie die vertrouwen in een goede afloop rechtvaardigen: spelers als Wuytens, Veldwijk, Duarte, Drenthe, Dervisoglu, Rayhi, dat zou immers absolute pilssssssleague KK-divisie top moeten zijn. En dit elftal heeft in de voorbereiding ook al laten zien tegen eredivisie ploegen prima uit de voeten te kunnen en de tweede helft tegen Twente was goed. Lichtpuntjes alsof je met je geliefde tuurt naar een zomerse sterrenhemel in een pittoresk Portugees plaatsje waar wolken en lichtvervuiling geen blikveldverstoorders zijn. Maar de realiteit is ook dat de laatste drie wedstrijden tegen clubs uit ‘onze’ divisie verloren gingen. Cambuur en Go Ahead wisten te winnen in oefenpotten. En de FC Fraude wist naast steekpenningen links en rechts deze maand ook 3 punten bij te schrijven.

Al met al weten we nog steeds niet goed waar Sparta staat. De play-offs zijn natuurlijk haalbaar zijn, maar wil onze club echt mee gaan doen om het kampioenschap, dan moet het allemaal wel wat stabieler. En dat betekent dus ook dat je thuis tegen een club als Volendam drie punten moet bijschrijven.


Sparta

Adil Auassar, Ragnar Ache en Mark Veenhoven zullen niet meespelen tegen Volendam. Zij zijn geblesseerd. Auassar heeft al wel met de groep mee getraind, maar heeft last van zijn enkel en Fräser wil geen enkel risico met hem nemen. Bart Vriends is een twijfelgeval. Pas vandaag wordt besloten of hij mee kan doen, maar het lijkt wat apart om met Auassar geen enkel risico te willen nemen en de toch blessuregevoelige Vriends dan wel mee te laten spelen. Fräser zal dus moeten puzzelen achterin. Als Vriends niet meedoet, zou Fräser ook kunnen overstappen naar een andere systeem. Wellicht komen spelers als Wijnaldum of Breinburg dan in aanmerking voor een basisplaats.

Wie in ieder geval speelt is. Hij speelt vanwege gekneusde ribben met injecties. Dat is volgens Kortsmit volledig veilig, maar over het algemeen is het natuurlijk wel zo dat je als speler niet op 100 % speelt als blessures verdoofd moeten worden met injecties. Maar Korstmit met injecties krijgt van deze technische staf meer vertrouwen dan Coremanns en Fabrie die wel 100 % fit zijn.

Wie ook veel vertrouwen kreeg, was Alhaft. De buitenspeler schijnt het vaak geweldig te doen op de training. Maar in wedstrijden met scherpe dekking blijkt hij letterlijk en figuurlijk te licht. Alhaft zal daar echt stevig mee aan de slag moeten, wil hij verder als prof. Voor nu zal Dervisoglu zijn plek in de basis overnemen. Naast Alhaft zal ook Alberto naar verwachting zijn basisplek verliezen.


Vermoedelijke opstelling Sparta (als Vriends fit mee kan doen):
Kortsmit, Saksela, Vriends, Wuytens, Martis Drenthe, Harroui, Duarte, Rayhi, Dervisoglu, Veldwijk


Volendam

Ook Volendam heeft personele probleempjes. Anthony Berenstein en Boy Deul zijn net als vorige week nog niet fit genoeg om te spelen. Groter probleem voor trainer Misha Salden is dat hij ook 2 basisspelers moet missen. Middenvelder Joey Veerman is niet fit genoeg om te starten vanwege een scheenbeenblessure. Hij zal wel op de bank beginnen en kan mogelijk een half uurtje meedoen. Jammer voor de voetbalromantici, want een in Volendam geboren en getogen Veerman in een Volendams elftal is natuurlijk prachtig. Voetballend is dit overigens wel een aderlating voor de Volendammers, Veerman is een voor eerste divisie begrippen, handige, goede voetballer. Geen Mühren bij Volendam in de basis, maar gelukkig speelt er achterin bij de Oranje mannen wel een Tol. Gerry Vlak is overigens een waardige vervanger voor Joey Veerman, niet alleen qua naam, maar ook qua geboorteplaats: ook Gerry Vlak is geboren en getogen in Volendam.

Ook verdediger Daan Klinkenberg kan normaal gesproken rekenen op een basisplaats, maar hij is geblesseerd en zal het potje vanaf de tribune moeten bekijken. Daryl Bäly maakt vrijdagavond zijn debuut in het eerste elftal van FC Volendam. Daryl Bäly is natuurlijk een naam van helemaal niets voor een Volendams elftal, maar vergis u niet Spartanen. Bäly komt uit Zaandijk, op een visworp afstand gelegen van Volendam, hij heeft in de jeugdopleiding gespeeld bij Volendam, vorig seizoen speelde hij in Jong Volendam en nu dus zijn debuut in het eerste. Leuk voor hem, op een op volgepakt Kasteel te debuteren.


Vermoedelijke opstelling FC Volendam:
Van Stappershoef, Schouten, M. Tol, Bäly, Kok, G. Vlak, Visser, Plat, Doodeman, Ten Den, Antwi

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties