Tegen Groningen, Utrecht, PSV of Heerenveen was er telkens het gevoel: er zat meer in. Tijd om deze zondag het gevoel te hebben dat Vitesse veel beter was en dat de drie gewonnen Spartaanse punten zeer onterecht waren. Uiteraard zijn we met drie volkomen terechte Spartaanse punten ook tevreden.Sparta – Vitesse: zondag 24 november, aanvang 16:45 uur. Christiaan Bax is de scheidsrechter van dienst. Hij wordt geassisteerd door Rens Bluemink en Roy de Nas. Vierde official is het heerschap Laurens Gerrets. Ingmar Oostrom is de VAR en Mark Strijker is de AVAR.


Symbool(voetbal)politiek

De spelers uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie komen in het aankomende weekeinde in actie tegen racisme. Nou ja, actie. In de eerste minuut van de wedstrijden van de Nederlandse profclubs zal er niet gevoetbald worden. Aan het eind van de wedstrijden zal de ‘gemiste’ eerste minuut als extra speeltijd worden bijgetrokken.

Racisme hoort simpelweg niet thuis op en rondom de voetbalvelden. Een actie daartegen is dan ook uitstekend, maar het motto van deze actie – ‘Racisme? Dan voetballen we niet’ – roept wel wat vragen op. ITWM heeft inmiddels navraag gedaan (o.a. bij Sparta) de clubs blijken helemaal niet de intentie om niet meer te gaan voetballen als er racisme in het spel is. Het huidige protocol van de KNVB blijft van kracht en daar kan je alle kanten mee uit, ook lekker de wedstrijd uit voetballen. Er is op dit moment geen ander plan dan voor de wedstrijd Den Bosch – Excelsior. We mogen alle uitspraken van politici, KNVB en clubbestuurders over dit onderwerp dan ook best met het nodige cynisme bekijken. Of zoals onze trainer het gisteren terecht omschreef: het komt over als een hype, maar eens zien wat er over een week of drie nog van over is.


Vitesse wil met Honda weer gaan winnen

Sparta is na een geweldige seizoensstart inmiddels afgezakt naar plek twaalf op de ranglijst van de eredivisie. Dat is op zichzelf ook nog wel prima, maar onze club behaalde in de laatste vier competitieduels alleen nog maar een punt tegen PSV, terwijl in alle vier de duels er meer in leek te zitten. Zonde.

Vitesse begon ook geweldig aan het seizoen, maar staat inmiddels vijfde in de eredivisie. De ploeg van trainer Leonid Sloetski verloor de laatste drie competitieduels, tegen FC Groningen (1-2), FC Emmen (2-1) en ADO Den Haag (0-2). Vitesse zit dus in de hoek waar de klappen vallen en het is te hopen dat Sparta hiervan kan profiteren.

Bij Vitesse heeft Honda eerder deze week een contract getekend en hij zal gelijk in de basis starten. Honda was natuurlijk een geweldige speler, maar wat hij nog in zijn mars heeft? We gaan het zien op Het Kasteel.


Historie

24 keer werd Sparta – Vitesse in eredivisieverband op Het Kasteel gespeeld. Slechts zes keer won onze club. De Arnhemmers wonnen negen maal. 9 keer eindigde het duel in een gelijkspel.Sparta

Alberto is er niet bij vanwege zijn langdurige blessure. Auassar is geschorst. Het lijkt erop dat Fraser daarom voor Rigo in de basis zal kiezen, al is Laros Duarte natuurlijk ook een optie. Abels is al weken uit vorm met als dieptepunt zijn optreden in Heerenveen. Toch lijkt Fraser tegen zijn oude club opnieuw de voorkeur te geven aan Abels boven Karami te geven. En als de welbekende schijn niet bedriegt staat ook Veldwijk in de basis en moet Dervisoglu opnieuw vanaf de bank toekijken.
Maar vooral de keeperskeuze houdt aardig wat Spartanen bezig. De keeper voor wie Fraser nu kiest zal immers minimaal tot aan de winterstop in de basis staan – schorsingen en blessures buiten beschouwing gelaten.

Opvallend was dat Fraser gisteren openlijk toegaf dat er binnen de technische staf meningsverschillen bestaan over wie er eerste keeper moet worden. Coremans deed het uitstekend tot aan zijn schorsing. Harush deed het in twee van de vier wedstrijden (Utrecht en Heerenveen) niet goed genoeg. Op basis van de prestaties in de competitie verdient Coremans het dan eigenlijk ook wel om zijn plek terug te krijgen, maar Coremans viel dan weer tegen in de laatste oefenpot tegen NEC. Daar pakte hij zijn kans echt niet.

Op de achtergrond speelt nog wel mee dat als Fraser nu kiest voor Coremans, Harush de club in de winterstop zal willen verlaten. Als dat lukt dan moet Van Stee op zoek naar een nieuwe, goede tweede keeper, omdat de technische staf die positie nog niet toevertrouwd aan Fabrie. Fraser meent dat hij twee gelijkwaardige keepers heeft en dan kunnen dit soort ‘winterstop details’ de doorslag geven. Om die reden is de kans net iets groter dat Harush opnieuw in de basis start.


Vermoedelijke opstelling Sparta:
Harush, Abels, Mattheij, Vriends, Faye, Harroui, Rigo, Smeets, Rayhi, Ache, Veldwijk


Vitesse

Bij Vitesse ontbreken Hilary Gong, Oussama Tannane en Charly Musonda al langere tijd. Nouha Dicko is een twijfelgeval. Verder missen de Arnhemmers Eli Dasa. De Israëliër is met een blessure teruggekomen uit de interlandperiode. Julian Lelieveld start daardoor als rechtsback.

Sloetski is een verdedigende trainer. Maar hij heeft aangegeven dat hij met Honda in de basis wat aanvallender wil gaan spelen. Een soort van 4-3-3, dat in de praktijk ook weleens 4-2-1-3 en verdedigend 4-2-3-1-kan worden, met Matavz als meest diepe spits. Ook Thomas Buitink mag starten. Jay-Roy Grot moet daarom op de bank gaan zitten.


Vermoedelijke opstelling Vitesse:
Pasveer, Lelieveld, Doekhi, Obispo, Clerk, Bazoer, Bero, Linssen, Honda, Buitink, Matavz

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties