Spartanen, de uitgangspositie is goed, maar we zijn er nog lang niet. Ga vanavond dus vol achter de ploeg staan: samen alles geven en samen op weg naar de finale van play-offs!


Sparta – TOP Oss, woensdag 22 mei 2019, aanvang 20:45 uur. Danny Makkelie is de fluitist van dienst. Hij wordt langs de lijn bijgestaan door de vlaggende mannen Mario Diks en Hessel Steegstra. Vierde official is het heerschap Nagtegaal. Jochem Kamphuis is de VAR en tadadadaaaaa…Angelo Boonman heeft zijn droomfunctie als AVAR te pakken! Er zijn nog enkele kaarten te koop via www.spartakaartje.nl.


Alleen het resultaat telt

Sparta won afgelopen zondag met 0-2 in Oss en daarmee heeft onze club een goede uitgangspositie voor het bereiken van de finale. Maar gaat het toch verkeerd, dan spelen we opeens nog minimaal een jaar eerste divisie. Het ongeluk zit soms in een klein hoekje. Een snelle rode kaart, een snelle Osse goal, onderschatting of bezwijken onder de druk en het is zomaar gedaan. Een gelijkspel, een Spartaanse overwinning of een nederlaag met 1 doelpunt verschil, dan zijn we er. Een 0-2 nederlaag en het wordt verlengen. Iedere andere nederlaag met 2 doelpunten verschil of meer en we spelen nog een jaar eerste divisie.

1-3 zou ons dus al ‘nekken’. Eerder won TOP Oss bijvoorbeeld al met 1-5 bij NEC en met 1-4 op Het Kasteel. Henk Fraser erkende het gevaar van het Osse catenaccio al in Oss en dat zal vanavond niet anders zijn. Sparta zal dus afwachtend beginnen, met min of meer dezelfde tactiek als in Oss. Behoorlijk verdedigend, niet in het mes willen lopen, maar aan de bal wel proberen iets te creëren. De vraag is of Oss weer met 5-3-2 kans gaat starten of er in een alles of niets poging vol op zal knallen. Klaas Wels is nou eenmaal een behoudende trainer en de kans dat het niet sprankelend wordt is aanwezig.

Fraser zegt te snappen dat supporters een aantrekkelijke wedstrijd verlangen. Dat klopt over een heel seizoen eerste bezien zeker. Sparta had dit jaar meer moeten laten zien, maar vanavond telt er maar één ding: doorgaan naar de nacompetitie play-offs, bij voorkeur zonder blessures en schorsingen. Verder interesseert het ‘hoe’ ons van ITWM geen reet en dat zal gelden voor de meeste supporters. Gewoon de ploeg blijven steunen: vandaag telt alleen het resultaat!

Wanneer Sparta erin slaagt de finale van de nacompetitie play-offs te halen, dan spelen we aanstaande zaterdag thuis tegen De Graafschap of uit tegen Cambuur, maar goed, daarover laterrrrrr meerrrrrrrr…..als het zover komt. Eerst maar eens Oss definitief van ons af zien te schudden.


Historie

Van de zeventien keer dat de clubs tegen elkaar speelden won Sparta er twaalf, Oss 2 en vijf keer eindigde het in een gelijkspel.Sparta

Martis zit natuurlijk niet bij de selectie zitten vanwege zijn langdurige blessure en ook Roy Kortsmit is nog geblesseerd. Sparta denkt wel dat Kortsmit nog klaar gestoomd zal kunnen worden voor de eventuele finale van de nacompetitie play-offs, maar als Coremans vandaag stabiel presteert is Kortsmit dan wel de reserve-goalie.

Bij Sparta is iedereen verder fit, toch zal Dabo naar verwachting op de bank beginnen. De medische staf heeft aangegeven dat 4 wedstrijden in 10 dagen voor hem nog teveel belasting is. Saksela zou voor hem kunnen spelen, maar hij kan na lang blessureleed waarschijnlijk nog geen hele wedstrijd aan en dus is de kans groot dat Abels rechtsback speelt. Vriends keert dan als centrale verdediger terug in de basis. Verder speelt Sparta vermoedelijk met dezelfde spelers als die ook in Oss begonnen. Fraser heeft wel al een paar keer gewezen op pijntjes en spelers die vasten vanwege de Ramadan doen. Het interesseert ons van ITWM geen ruk wat je gelooft of niet, maar onze trainert geeft aan dat hij er wel rekening mee houdt en logisch, want zo’n vastentijd is natuurlijk niet ideaal voor een topsportlichaam. Rayhi is qua vasten redelijk streng in de leer, zo liet hij deze week aan het Eindhovens Dagblad weten:
“Ik doe het al jaren zo. Daar heb ik verder geen last van. Als de zon schijnt en het warm is, word je soms wel duf”, aldus Rayhi, die vermoedelijk preventief gewisseld zal worden, als de stand het toelaat.

Vermoedelijke opstelling Sparta: Coremans, Abels, Vriends, Wuytens, Faye, Auassar, Deroy Duarte, Laros Duarte, Harroui, Rayhi, Veldwijk


TOP Oss

Bij Top Oss ontbreekt doelman Nick Olij opnieuw, waardoor Ronald Koeman (junior) voor de 11e keer op rij het doel van TOP Oss zal verdedigen. In de voorgaande 10 potjes hield hij vijf keer de 0.

Oud-Spartaan Huseyin Dogan is de meest opvallende speler dit seizoen bij TOP Oss. Hij viel geblesseerd uit tijdens TOP Oss – Sparta. De Ossenaren doen wat geheimzinnig over zijn inzet, maar het lijkt er toch op dat hij op Het Kasteel niet zal kunnen spelen. Het zou een grote aderlating voor Oss zijn. Ladan of de lange aanvaller Van der Biezen zal Dogan vervangen. De verwachting is dat Oss met een ‘konijn uit de hoge hoed’ gaat komen, om toch iets te forceren. Misschien afstappen van het vertrouwen 5-3-2 systeem? Dat kan op verschillende manieren. Het zou kunnen dat Ladan en Van der Biezen beiden starten of dat Kaak op de bank begint en Janssen start. We gaan het zien.


Vermoedelijke opstelling TOP Oss:
Koeman, Asmelash, Piqué, Nieveld, Stuy van den Herik, Fleuren, Janssen, Rommens, Smeets, Ladan, Oratmangoen

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties