Het leven van Martin van den Kerkhof is niet altijd even makkelijk. Soms moet hij naar Maastricht. Dan weer naar Dordrecht of Leeuwarden. Maar komende zondagmiddag reist hij af naar Rotterdam-West. Vreugde in huize VDK, want op Het Kasteel fluiten is voor iedere liefhebber een genot. Erik Koopman en Stefan de Groot zijn de gelukkige assistenten. Vierde official is het heerschap Luuk Timmer.

Diverse leden van de Kidsclub kregen een gratis kaartje voor deze wedstrijd, mede daardoor is De Bok de Korver-tribune uitverkocht. Mooi voor jonge kinderen, waarvoor de vrijdagavond vaak te laat is. Ook De Denis Neville tribune is uitverkocht. Het stadion zal dus goed gevuld zijn, al zijn voor de Kasteeltribune en Tonny van Ede tribune zijn nog wel wat kaarten te koop, via www.spartakaartje.nl of voor de wedstrijd aan de poorten van het stadion. Voor dit duel geldt een seizoen-/clubcardverplichting.


Niet meer spannend voor Sparta, voor Oss nog wel

In voorbereiding op deze voorbeschouwing viel het oog van uw ITWM redacteur op het Brabants Dagblad. Daar stond: “Van de twee profcompetities die het Nederlandse voetbal rijk is, is de eerste divisie veruit de spannendste dit jaar.”

Kijk, dat is dus een betaalde journalist, die ziet dingen die wij niet zien. In de eredivisie is nog niet duidelijk wie rechtstreeks degradeert, nog niet duidelijk wie de play-offs om degradatie gaan spelen, nog niet duidelijk wie de play-offs om Europees voetbal gaan spelen, de strijd om plek 3 is heftig en de nummers 1 en 2 staan gelijk in punten. Een ware ’thriller divisie’, zou je zeggen, maar dat denken slechts eenvoudige volgertjes. Volgens deze Top (Oss) journalist is de eerste divisie spannender. U weet wel, die divisie waaruit niemand uit degradeert en waarbij het gat tussen de nummers 1 en 2 maar liefst 7 punten is. Brrrrr, spannend hoor.

Sparta gaat die 7 punten niet meer inhalen, dat is wel duidelijk. We moeten ons gaan richten op de nacompetitie play-offs. Oss ook? Dat zou zomaar eens kunnen. Oss staat op een 11e plek en die gaat recht geven op nacompetitie. Dus ja, voor Ossenaren is de Keuken Kampioen Divisie inderdaad nog hartstikke spannend, dat wel.


Top Oss = oersaai voetbal

Oss draait een goed seizoen. Ze stevenen af op één van de meest succesvolle seizoenen in 26 jaar betaald voetbal in Oss. Maar dat gaat wel gepaard met oersaai voetbal. Dat zagen we al toen toen Sparta eerder dit seizoen in Brabant tegen Oss speelde, al moeten we uit die wedstrijd maar geen conclusies trekken. Het was een dag na het verschrikkelijke ongeval met de Stint in Oss en de wedstrijd was er één vol emoties en kippevel op de tribunes.

Maar ook buiten deze bijzondere wedstrijd om speelde Top Oss doorgaans ultra saai voetbal. Het is 5-3-2, een muur optrekken en af en toe counteren. Top Oss trainer Klaas Wels is er nog best trots op ook. Hij vertelt in interviews graag over zijn visie en stelt resultaat boven alles. Het is te hopen voor hem en Oss dat het leidt tot het halen van de play-offs, want als dat niet gebeurd, zit je als Oss supporter dus week in week uit te kijken naar weinig doelpunten, verschrikkelijk saai voetbal, dat nergens toe heeft geleid. Tel uit je winst!


Bollenboffenbokaal voor het goede doel

Op de officiële Sparta site valt te lezen dat het in de jaren zeventig een begrip was in Rotterdam: de Bollenboffenbokaal. Op initiatief van Sparta en Randstad Edities speelde de jeugd tot twaalf jaar grote toernooien overal in de stad, met het nemen van drie penalty’s op Pim Doesburg als grote attractie. Dit seizoen is die Bollenboffentraditie voor het goede doel, Het weerstandsfonds, nieuw leven ingeblazen. Na een rondreis over zestien sportcomplexen gaan de finalisten nu op Het Kasteel uitmaken wie de winnaar wordt. Zondag zullen Spartaan’20 en Hillegersberg in de rust van Sparta – TOP Oss de finale afwerken. Pim Doesburg zelf reikt de prijs uit. Ed de Goey verdedigt het doel.


Rouwbanden

We maakten er eerder een topic over aan: Dick van Putten is deze week helaas overleden. Volkomen terecht speelt Sparta ter nagedachtenis aan Dick tegen Oss met rouwbanden.


Sparta

Onze club won in de laatste negen duels 7 keer. Twee keer speelde Sparta gelijk. Jammer dat januari zo zwak was. Sinds ‘we’ met vier verdedigers spelen, gaat het allemaal een stuk beter. Van systeem zal Sparta niet gaan veranderen, maar Fraser heeft aangekondigd wel diverse wijzigingen door te voeren en spelers die lichte pijntjes hebben op de bank te laten. Achterin zouden Abels of Dabo hierdoor weleens preventief op de bank kunnen beginnen, waardoor Wuytens weer eens een kans krijgt in de basis. Op het middenveld lijkt Laros Duarte rust te krijgen. Voorin en op het middenveld zou Fraser denken aan het rust geven aan spelers als Ache en Rayhi. Lassana Faye is in ieder geval geblesseerd, hij zit daarom niet bij de wedstrijdselectie. Hetzelfde geldt voor Janne Saksela en Bradley Martis.

Vermoedelijke opstelling Sparta: Kortsmit, Abels, Vriends, Wuytens, Drenthe, Auassar, Harroui, Deroy Duarte, Rayhi, Veldwijk, Dervisoglu


Top Oss

Bij Top Oss vallen dit seizoen de prestaties van Bryan Smeets en oud-Spartaan Huseyin Dogan op. Samen zijn zij verantwoordelijk voor 26 van de 37 doelpunten die Oss dit seizoen maakte. Dogan heeft zich prima ontwikkelt, hij lijkt ook een paar kilo’s lichter, dan toen hij Spartaan was. Maar we adviseren iedere Sparta-supporter vooral even extra op Bryan Smeets te letten. In de winterstop wilde Van Stee deze aanvallende middenvelder al naar Sparta halen. Smeets wilde ook wel, maar de clubs kwamen niet tot een financieel akkoord. Bij Sparta schijnt Smeets nog steeds hoog op het verlanglijstje voor volgend jaar te staan, als onze club niet promoveert.


Vermoedelijke opstelling TOP Oss:
Koeman, Asmelash, Piqué, Nieveld, Stuy van den Herik, Fleuren, Kaak, Janssen, Smeets, Dogan, Ladan

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties