Het kan een heerlijke Spartaanse avond worden. Een vol Kasteel en bij winst (uiteraard) 3 punten, het periodekampioenschap en plek 1 of 2 op de ranglijst. Alle reden dus om de kelen te schrapen en de Spartaanse ploeg vanavond luidruchtig te steunen!


Sparta – Telstar, vrijdag 26 oktober, aanvang 20:00 uur. Fluitist van dienst is Christian Mulder. Van Kampen en Ketting vlaggen. Vierde official is het heerschap Eijgelsheim. Er zijn op het moment van plaatsen nog minder dan 200 kaarten te koop aan Sparta zijde. Vanavond zal Het Kasteel (op het uitvak na, waar 75 Telstar supporters aanwezig zullen zijn) dan ook uitverkocht zijn. Kaarten kan je nog kopen via de Sparta Fanshop of via www.spartakaartje.nl. Op het moment van plaatsen van dit stukje is de Denis Neville tribune uitverkocht. Voor de Bok de Korver tribune zijn weer wat plaatsen beschikbaar omdat een groep heeft afgezegd en er zijn nog enkele tientallen kaarten beschikbaar voor de Kasteeltribune en de Tonny van Ede tribune zijn nog kaarten te koop.Voorafgaand aan de wedstrijd een Corteo – komt allen!

Sparta steunen doe je uiteraard vanaf de tribune, maar vanavond vindt ook weer de eerste Corteo plaats van dit seizoen, om alvast het sfeertje er goed in te krijgen. Tussen 18:30 en 19:15 uur is het verzamelen bij ’t Brouwershuys. En vanaf 19:15 uur wordt dan -uiteraard voorzien van de nodige Spartaanse liederen- de korte wandeling gemaakt van ’t Brouwershuys naar Het Kasteel. Altijd sfeervol. En hoe meer zielen des te meer vreugd, iedereen is welkom, dus komt allen!


Laros en Roks spraken ook met Feyenoord over invloed in jeugdopleiding

Een stuk over de jeugdopleiding in de voorbeschouwing? Waarom ook niet, want Sparta 1 bestaat ook uit eigen jeugd. En gisteren heeft een historisch moment plaats gevonden: onze eigen jeugdopleiding heeft voor het eerst sinds haar bestaat immers niet meer alleen tot doel talenten af te leveren voor Sparta 1, maar de absolute toptalenten worden vanaf nu opgeleid voor Ajax. Sommige supporters halen de schouders erover op. Anderen vinden het doodzonde. De ITWM redactie hoort bij die laatste groep. Sparta zal actief mee gaan werken deze absolute toptalenten onder te brengen bij Ajax.
“Als Sparta talentvolle spelers heeft lopen van 14, 15, 16 jaar, dan is de mogelijkheid dat ze bij Ajax kunnen trainen en spelen en dan zal Sparta daar alle medewerking aan verlenen”, aldus Henk van Stee.

Naar nu blijkt zoeken Laros en Roks al een tijdje naar een dergelijke deal. Er is onder meer gesproken met Feyenoord. Maar Ajax had het beste aanbod en heeft nu flink wat in de melk te brokkelen als het om de Spartaanse jeugdopleiding gaat. Had Feyenoord iets meer betaald, hadden we nu met Feyenoord gezeten. Je wordt als Spartaan die gewoon een 100 % zelfstandige club wilt dus gebeten door de hond of de kat.

Al decennialang liepen jeugdspelers weg naar topclubs, maar nooit koos Sparta de weg van de minste weerstand. Altijd waren er weer talenten die doorbraken en altijd bleef de eigen jeugdopleiding van onze club een trotse rots in de branding. De passanten Laros, Roks en Van Stee hebben die trots niet en kozen -in tegenstelling tot hun voorgangers- wel voor de weg van de minste weerstand. We krijgen wat centen van Ajax, lekker makkelijk en daar zijn sommige mensen dan tevreden mee. Maar we hebben ook (vele) supporters die vinden dat invloed in onze club door andere clubs niet te koop behoort te zijn. Supporters die trots waren op de zelfstandigheid van Sparta en haar jeugdopleiding. Heel simpel: die supporters hebben momenteel even het nakijken.


Periodekampioen!

We moeten ook eerlijk zijn. Er is een grote groep supporters die het allemaal geen reet interesseert hoe het met de jeugdopleiding gaat. Die willen gewoon dat Sparta presteert. Voor deze (en ook alle andere supporters) is er slechts nieuws: door wanbeleid in de afgelopen 2 jaar is Sparta gedegradeerd en spelen we nu op een druilerige vrijdagavond in een B-divisie.

Of f^ck…. dit is natuurlijk de verkeerde toonzetting. Mag het iets positiever? Jazeker, mag best. Wat ondanks de SpartAjax opleidingsrichting die gisteren werd gepresenteerd is er ook hoop. Sparta kan vanavond de periodetitel pakken! Een mooi prijsje toch wel. Sparta zou direct verzekerd zijn van minimaal nacompetitie en het levert ook nog wat geld op.

Maar belangrijker: een periodetitel zou bekrachtigen wat Fraser deze zomer zei al zei: we willen in het begin van de competitie direct veel punten pakken. Natuurlijk, het kan en moet eigenlijk ook allemaal nog wel wat beter. Fraser beaamt dat en liet gisteren nog maar eens weten dat het uiteindelijke doel promotie is. Maar op 26 oktober 2018 kan je nou eenmaal nog niet promoveren. Maar als Sparta wint staan we vanavond op plek 1 of 2 in de reguliere competitie, met een periodetitel op zak en dat is per saldo gewoon goed. Wel eerst nog winnen natuurlijk. De thuisstatistieken geven de burger moed, want Sparta won tot nu toe alles op het eigen Kasteel.


Teletekst fetisjisme

Hieronder, alle pilssssleague Keuken Kampioen wedstrijden die vandaag gespeeld worden op een rij!

Hieronder, de stand in de eerste periode (vanavond staat de laatste wedstrijd in de eerste periode op het programma, de winnaar ontvangt als eerste club ter wereld een Bronzen Schild – driewerf hoera en natuurlijk ook een hiephoi).

En ook vaak kan je in een voorbeschouwing het woord hieronder gebruiken? Best vaak. Hieronder, het linkerrijtje.Cultclub Telstar speelt nooit gelijk

Telstar profileert zich als cultclub. Best geinig af en toe en vorig seizoen waren de prestaties ook nog eens uitstekend. De excentrieke voorzitter van Telstar geloofde vorig seizoen in promotie, maar dat kwam er niet van. Dit seizoen wil Telstar opnieuw de nacompetitie halen, maar het gaat tot nu toe niet al te best. Telstar staat 13e op de ranglijst. De ploeg van Mike Snoei behaalde twaalf punten uit tien duels, maar speelt nooit gelijk. Nou ja, dit seizoen ten minste niet. De Velsenaren wonnen vier maal en ‘de Witte Leeuwen’ verloren zes keer.


Sparta

Ragnar Ache is nog steeds niet inzetbaar en ook Fankaty Dabo, die in de wedstrijd tegen Roda JC uitviel met een hamstringblessure, is geblesseerd. Janne Saksela keert weer terug in de basis. Of hij een hele wedstrijd kan meedoen is nog maar de vraag. Saksela heeft slechts enkele groepstrainingen meegemaakt, lijkt fit genoeg om in ieder geval te starten, maar het is twijfelachtig of hij de 90 minuten vol kan maken.
Ook Roy Kortsmit is na een schouderblessure weer fit. Zuur voor Tim Coremans die het tegen Go Ahead, Cambuur en Roda prima deed, maar Coremans zal weer genoegen moet nemen met een plek op de reservebank. Breinburg is ook weer inzetbaar, maar hij zal vermoedelijk op de bank starten, waardoor Alhaft opnieuw kan rekenen op een basisplek.

Vermoedelijke opstelling Sparta: Kortsmit, Saksela, Wuytens, Vriends, Auassar, Drenthe, Harroui, Duarte, Rayhi, Veldwijk, AlhaftTelstar

Bij Telstar is Mike Snoei de trainer van dienst. Een man met een aardig verleden bij Sparta. Hij speelde als bikkelharde linksback 133 competitiepotjes voor onze club, maar hij was ook als trainer actief bij Sparta. In het seizoen 2004/2005 had hij als trainer een geweldig elftal, met o.a. Koevermans, Mustapha, Levchenko en Ricky van den Bergh. De bedoeling was kampioen worden. Snoei en Sparta waren er bijna, en Snoei had rood-witte historie kunnen schrijven als trainer. Het had ook zijn loopbaan als trainer positief kunnen beïnvloeden. Maar het liep anders.

Een mega karavaan aan supporters (bijna 2.000) trok naar Sittard, waar de ontzettende laagvlieger Fortuna verslagen moest worden. Dan zou het kampioenschap Sparta niet meer ontgaan, zo was de heersende gedachte. Sparta kwam, zag en kreeg drie doelpunten tegen. Fortuna dat er werkelijks niet van kon, won die avond wel. Het Spartaanse elftal was dolende en het kampioenschap raakte langzaam maar zeker uit zicht, zeker toen Sparta thuis niet verder kwam dan een gelijkspel tegen de uiteindelijke kampioen Heracles. In de nacompetitie verloor Sparta met Snoei de eerste wedstrijd. Snoei werd ontslagen. Van Tiggelen kwam. Onder leiding van De Spijker won Sparta 5 keer op rij en promoveerde onze club alsnog in Helmond. Wat een feest! Sparta en Heracles promoveerden dat seizoen. Heracles bleef sindsdien in de eredivisie. Gewoon, een goed beleid gevoerd. Kan Sparta ook proberen, dan kom je nog eens ergens. Voorlopig is onze club terug bij af.

Oh ja, bij Telstar staat ook ex-Spartaan Toine van Huizen in de basis, kent u hem nog nog nog ……..?

Vermoedelijke opstelling Telstar: Houwen, Van Huizen, Lopes Cabral, Van Heertum, Brito, Korpershoek, Dylan Mertens, Scott, Shaquill Sno, Najah, Ondaan

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties