Affiche Sparta Cambuur

Op het programma vandaag Sparta – SC Cambuur, de derde thuiswedstrijd in iets meer dan twee weken tijd. Twee weken waarin Sparta op het Kasteel tegen Fortuna de volledige buit pakte en waarin de punten met NEC gedeeld moesten worden. Ook de wedstrijd van afgelopen woensdag uit tegen directe concurrent PEC eindigde wederom in een 1-1 eindstand. De punten dienen vandaag op het Kasteel te blijven. Zeker met het oog op de maand oktober waarin we PSV tegenkomen (uit) en die club van Zuid op het Kasteel ontvangen.

Vandaag is de heuglijke dag dat de tribunes na 1,5 jaar weer in volledige capaciteit bezet mogen worden. Dit betekent dat niet alleen seizoenkaarthouders de wedstrijd mogen bezoeken, maar dat het Kasteel weer een plek zal zijn voor een ieder die Sparta een warm hart toedraagt. Enige voorwaarde is dat losse kaarten enkel gekocht kunnen worden door seizoenkaarthouders, maximaal twee per SCC.

Dan is er nog meer mooi nieuws. Na 1,5 jaar gesloten te zijn mag het Supportershome vanaf vandaag eindelijk weer open! Vanaf 10:30 uur worden de deuren weer geopend. Op vertoon van een geldige QR code is iedereen weer van harte welkom. Terug naar het (bijna) oude normaal!

Leidinginfo

Om 12.15 uur wordt er afgetrapt op het Kasteel. De man met de fluit die de wedstrijd in het gareel houdt luistert naar de naam Martin van den Kerkhof. Hij wordt geassisteerd door Rogier Honig en Richard Brondijk als vlaggende mannen. Vierde official is Robin Vereijken. De mannen in Zeist die alles nauwlettend in de gaten houden zijn Rob Dieperink en Martijn Beijer.

Historie
In competitieverband speelde Sparta 11 keer eerder thuis tegen Cambuur. Deels van de wedstrijden werden gespeeld in de Eredivisie en deels in de competitie waar we ons niet langer mee willen associëren (KKD). Van de 11 thuiswedstrijden werd er in totaal 6 keer gewonnen, 1 keer gelijkgespeeld en 4 keer verloren.

Sparta
Sparta is het seizoen gestart met 6 punten uit zes wedstrijden. Kijkend naar de tegenstanders die we hebben gehad is dit niet het puntenaantal waar wij Spartanen op hadden gehoopt. Vandaag op een drukbezocht Kasteel is het dan echt tijd om die drie punten weer binnen te halen en met een meer gerust gevoel de maand oktober in te gaan.

Bij Sparta is Beugelsdijk nog steeds geblesseerd. Hiervoor in de plaats zal hoogstwaarschijnlijk Heylen spelen. Daarnaast geeft Fraser bij Rijnmond aan dat Pinto nog een onzekerheid is. Voor nu calculeert de redactie Meijers in op deze positie.

Vermoedelijke opstelling

Okoye – Abels – Vriends – Heylen – Meijers – Auassar – Mijnans – Osman – Thy – Smeets – van Crooij

SC Cambuur
Cambuur keert dit seizoen weer terug op het hoogste niveau. Ze hebben geen slechte start gemaakt (de 9-0 nederlaag tegen Ajax daar gelaten) en staan na 6 wedstrijden op 9 punten. Daarmee bekleden ze een achtste plaats op de ranglijst. Zeker niet slecht dus voor een promovendus.

Bij Cambuur mist aanvoerder Erik Schouten nog steeds door een blessure. Marco Tol lijkt wel weer fit en zal hoogstwaarschijnlijk vandaag een aandeel krijgen in de wedstrijd. Tegen Heracles viel Doke Schmidt met lichte klachten uit, maar hij is fit om vandaag te starten.

Vermoedelijke opstelling

Stevens – Mac-Inotsch – Schmidt – Hoedemakers – Kallon – Jacobs- Boere – Breij – Bangura – Maulun – van der Meer.

Abonneer
Abonneren op
150 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties