Spartanen, beter laat dan nooit: een voorbeschouwing op alweer een zeer belangrijke wedstrijd: NAC – Sparta. Smeer de keel en steun de ploeg massaal! Meer kunnen we ten slotte niet doen als supporters en wie weet, kan de ploeg met ‘onze’ steun thuis opnieuw een mooi resultaat behalen!

Lindhouts assistenten zijn de heren Van Dongen en Polman, als vierde official reist de heer Bijl af naar Het Kasteel.
Sparta – NAC, woensdag 18 april 2018, aanvang 20:45 uur. Lindhout fluit. Van Dongen en Polman vlaggen. Vierde official is het heerschap Bijl. De wedstrijd is al een tijdje stijf uitverkocht.
Klapjes

Onze oproep van hierboven om Sparta vanavond tegen NAC vol te steunen, herhalen we nog maar eens. Het lijkt er namelijk op dat de rood-witte ploeg zich op Het Kasteel, met de steun van de Sparta supporters, een stuk lekkerder voelt dan in uitwedstrijden. Arnhem dus maar uit even uit het hoofd zetten, achter de ploeg gaan staan en wie weet, vieren we vanavond dan wel weer feest, zoals 11 dagen geleden na Sparta – VVV. Want als supporter van een degradatiekandidaat moet je na zo’n wedstrijd als tegen VVV ook even opgelucht ademhalen en glimlachend door het leven gaan. Dat zou ook mogen na een eventuele overwinning tegen NAC. Alleen, als supporters van een degradatiekandidaat weet je ook dat dit soort overwinningen de onvermijdelijke klapjes gaan komen. Je blijft zelf niet winnen, de concurrentie pakt ook weleens wat punten, dat werk.

En zie daar, 11 dagen na VVV-thuis hebben we ze alweer moeten incasseren, de onvermijdelijke klapjes: 0-7 in Arnhem, onze spits mag de rest van het niet meedoen, PSV werd kampioen en speelt met alcohol in de benen tegen Roda en Twente won gisteren opeens met 2-0 van Zwolle. Soms voelt het niet meer aan als klapje. Meer als ongelooflijke voetbaldreunen. Zeker als je dan ziet dat ze in Enschede gisteren feestvierden alsof de Champions League binnen werd gehaald. Pijnlijk om te zien. Heeft Twente het dan al gered? Is Sparta dan al gedegradeerd? Natuurlijk niet. Sparta staat nog boven de FC uit Enschede, of we straks nou winnen of verliezen van de ploeg uit Breda. Winnen zou wel erg lekker zijn, want winnen we vandaag van NAC, dan is het gat weer 4 punten met de Tukkers.
En dat is het voordeel. Ook Twente is een degradatiekandidaat. Ook zijn krijgen klapjes. Tijd om ze vanavond in Enschede, via de band van Breda, een opdoffer te verkopen.


NAC, dat ook nog tegen Twente speelt

NAC krijgt veel complimenten. Niet vanwege het nogal opmerkelijke gedrag van trainertje Vreven, maar wel vanwege het vaak leuke voetbal dat ze spelen. Leuk, maar ook erg wisselvallig. De complimenten komen met name omdat NAC een paar leuke voetballers heeft, waaronder linksback Angeloni. Maar ondanks dat het kwik vandaag de 24 graden wel heeft aangetikt, 1 aardige linksback nog geen zomer. Als NAC verliest van Sparta moet het nog gaan vrezen voor nacompetitie play-offs. NAC speelt nog tegen Heerenveen en in de laatste competitieronde tegen FC Twente. Ook wat dat betreft zou Sparta goede zaken kunnen doen, door tegen NAC te winnen. De kans is dan namelijk erg groot dat de ploeg uit Breda in de laatste speelronde nog 1 of 3 punten nodig heeft. Als NAC als veilig is, dan gooien ze er natuurlijk op z’n Bredaas veel te veel bier in en dan pakt Twente gewoon die punten in de laatste speelronde. NAC is een sympathieke club. We gunnen NAC veel goeds. Maar u had het als Spartaan al begrepen: het is eigenlijk gewoon maar het beste als Sparta wint. Historie 47 keer troffen Sparta en NAC elkaar op Het Kasteel. 23 keer werd het gelijk. 12 keer won NAC en 12 keer werd het gelijk. Sparta-supporters hebben een lange historie als het gaat om het spelen om de Andro Knel bokaal. Laten we hopen dat die supporterswedstrijd volgend seizoen weer in eredivisieverband gespeeld kan worden. Zie voor meer informatie: http://www.androknel.nl .


Sparta

Saksela is geblesseerd. Kortsmit is op de weg terug, maar maakt naar verwachting nog geen deel uit van de selectie. De vermoedelijke opstelling van Sparta; heeft u even? Want er gaan flink zeker 5 wisselingen plaatsvinden na de deceptie tegen Vitesse. Exact de helft van de veldspelers wordt dus vervangen ten opzichte van de basis van afgelopen zaterdag.

Om te beginnen Michiel Kramer. Hij is geschorst. Echt waar joh? Jazeker, Kramer, geschorst, dat u het even weet. Brogno wordt na zijn dramatische optreden tegen Vitesse (en zijn ook al niet beste invalbeurt tegen VVV) weer gepasseerd, maar omdat ook licht geblesseerd is, zit hij ook vrijwel zeker niet op de bank. Dougall en Goodwin kregen tegen Vitesse een uitgelezen kans om zich weer in de basis van Sparta te knokken en zich in de kijker van de Australische bondscoach te spelen. Beiden bakten er werkelijk helemaal niets van en zullen naar verwachten vervangen worden door Van Moorsel en Floranus of Nelom. Floranus keert terug van een schorsing, Nelom is weer fit nadat hij een blessure opliep. Tot slot keert Chabot terug van een schorsing. Dit gaat vermoedelijk ten kosten van Bart Vriends.

Vermoedelijke opstelling Sparta: Huth, Holst, Fischer, Chabot, Nelom, Sanusi, Van Moorsel, Mühren, Ahannach. Friday, Verhaar


NAC

NAC heeft wat probleempjes, met name voorin. Daar is spits Thierry Ambrose vrijwel zeker niet beschikbaar, vanweg een knieblessure. Die andere spits in Bredase dienst, Mitchell te Vrede, zit wel bij de selectie, maar is ook niet helemaal fit, kan geen hele wedstrijd spelen en zal waarschijnlijk naar Rotterdam-West afreizen als pinchhitter. Daarnaast is Mets geschorst en kan Stijn Vreven ook niet beschikken over de al wat langer geblesseerden Agyepong, Korte, Ntoko, Rommens en Schoof.

Vermoedelijke opstelling NAC: Bertrams, Sporkslede, Koch, Mari, Angeloni, Verschueren, Garcia, Vloet, Fernandes, Umar, El Allouchi

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties