Sparta viert vandaag haar 131e verjaardag. Ook De Spangenaren hebben iets te vieren. Zij bestaan 10 jaar. Daarom ook de felicitaties aan de mannen en vrouwen die de laatste jaren voorop liepen bij het verhogen van de sfeer rondom wedstrijden van Sparta. Check ook even het filmpje rechts >>>>> in beeld.


Meer over de Spangenaren

Meer over De Spangenaren vind je onder meer via de website
www.spangenaren-rotterdam.nl. Via deze link kom je direct terecht op het stukje over het 10-jarig bestaan.


Leiding- en ticketinfo

Sparta – MVV vindt plaats op de maandagsverjaardag 1 april 2019. Het potje begint vanavond om 20:00 uur. De KNVB heeft Erwin Blank aangesteld om Sparta – MVV in goede banen te leiden. Hij wordt aan de zijlijnen bijgestaan door de vlaggende mannen Ribbink en Steegstra. Vierde official is het heerschap Gansner. Het zal lekker druk zijn op Het Kasteel, al zijn er voor alle tribunes nog kaarten te koop via www.spartakaartje.nl of natuurlijk voor de wedstrijd aan de poorten van het stadion.Supportersvoetbal

De band tussen MVV en Sparta-supporters is de laatste jaren goed. Dat vertaald zich in sportieve strijd op het veld; gevolgd door het nuttigen van enkele gele rakkers met schuimkraag. Er wordt ook vandaag weer (op Het Kasteel) gespeeld om ‘de Vincent Gordijn bokaal’. Vanaf 16:15 uur is De Bosselaar open. Het potje begint om 17:00 uur en duurt slechts 2 x 30 minuten omdat niet alle supporters nog jonge goden zijn.


Leuk voetbal en winnen

Het was een lekker weertje vandaag in Rotterdam. En ook vanavond op Het Kasteel zal het een heerlijk voetbalweertje zijn. Het zonnetje is tegen die tijd wel weggezakt, maar met een graad of 9 en weinig wind mogen de rood-witte gladiatoren op het veld in ideale voetbalomstandigheden de verjaardag van onze club opluisteren. Natuurlijk is het niet nodig in deze voorbeschouwing Ed Aldus-achtige teksten naar voren te laten komen, maar het steeds weer hebben over dat Sparta op dit moment bijna nergens meer om speelt is ook niet alles.

De situatie is bekend. Sparta wordt geen kampioen. Sparta eindigt wel op plek 2, 3, 4 of 5. In de play-offs, dan moet het team van Fraser er pas echt weer staan. Tot die tijd is het vooral minuten maken, teamgeest kweken, spelers beter maken en meer van dat soort termen die het goed doen in de leerboeken van de ‘opleiding tot coach betaald voetbal’.

Wat ‘de bond van fanzines’ in dit soort fases vooral belangrijk vindt is het publiek vermaken. Leuk voetbal en winnen dus! Supporters met een glimlach terug naar huis sturen, dat is de grootste winst die onze club ook vanavond weer kan halen. En dat laatste is zeker niet de standaard op verjaardagen van Sparta. De laatste jaren spelen we steeds vaker op 1 april thuis (met name omdat Sparta dat specifieke verzoek indient bij de KNVB) en de laatste jaren verliezen we geregeld. Van de laatste zes wedstrijden (allen in deze eeuw gespeeld) wonnen ‘we’ er slechts één. In de vorige eeuw ging het allemaal gemiddeld wat beter voor Sparta; in zijn algemeenheid en ook op 1 april. Laat oude Spartaanse tijden maar herleven. Weer winnen op 1 april en over enkele weken terugkeren naar de eredivisie.Voor MVV telt nog ieder punt

De club uit Maastricht ligt goed op koers om de play-offs te halen, maar de verschillen in de middenmoot van de Keuken Kampioen Divisie zijn klein. MVV moet dan ook blijven presteren, om te blijven staan op een positie die recht geeft op nacompetitie.

In Rotterdam-West heeft MVV het vrijwel altijd lastig. 47 keer eerder ontmoetten beiden clubs elkaar op het Kasteel. 4 keer won MVV. 14 keer deelden de ploegen de punten. Maar liefst 29 keer won Sparta.


Sparta

Onze club verloor dit seizoen pas één keer thuis en dat was van FC Twente. In 2019 verloor Sparta overigens ook pas één keer en dat was natuurlijk hetzelfde potje tegen de Tukkers. De laatste 3 thuiswedstrijden werden echter ‘gewoon’ weer gewonnen. Er was de overtuigende 6-1 tegen Go Ahead. Daarna de heerlijke ontknoping tegen RKC en 8 dagen geleden wist Sparta met veel afwezigen NEC aan de zegekar te binden, na een prima eerste helft.
Afgelopen vrijdag wisten de mannen van Henk Fraser Jong FC Utrecht met 1-5 te verslaan en daarmee noteerden we alweer het zevende duel op rij dat Sparta ongeslagen bleef.

Henk Fraser horen we inmiddels niet meer over spelen met 5 verdedigers. Henk van Stee vindt het ook allemaal niet mee zo logisch, dat spelen met 5 verdedigers. Het kan verkeren.

Sparta gaat dus weer beginnen met 4 man achterin, maar met welke spelers Sparta vanavond start is nog een beetje afwachten. Drenthe en Dabo waren licht geblesseerd afgelopen vrijdag en de kans is dat ook vanavond met beide heren geen risico wordt genomen. Martis, Alberto en Saksela zijn er sowieso niet bij vanwege blessures. Coremans kreeg minuten in Utrecht, maar vermoedelijk mag Kortsmit vanavond weer in actie komen.


Vermoedelijke opstelling Sparta:
Kortsmit, Abels, Vriends, Auassar, Faye, Harroui, Laros Duarte, Deroy Duarte, Rayhi, Dervisoglu, Ache


MVV

Bij MVV zijn Joshua Holtby en ex-Spartaan Pieter Nys afwezig in verband met langdurige blessures. Verder kan trainer Ron Elsen beschikken over een fitte selectie. MVV won op het laatst 22 februari 2019, toen was Den Bosch het slachtoffer. Makkelijk zal het niet worden voor MVV, zo gaf Elsen aan, omdat Sparta thuis gewoon sterk is; de ploeg van Henk Fraser heeft van alle eerste divisie clubs de meeste punten in thuiswedstrijden behaald.

Vermoedelijke opstelling MVV: Koopmans, Vermijl, Shermar Martina, Lavalée, Schroijen, Ippel, Mares, Deom, Croux, Van den Hurk, Houben.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties