Jonge elftallen in de competitie: gewoon irritant

Er zijn best wat zaken geinig in de Keuken Kampioen Divisie. Bij menig uitvak zit je bijvoorbeeld lekker dicht op het veld, in plaats van weggestopt in hoek X op rij 58. Het feit dat je de ene week eerste, de andere week tweede staat is ook best te pruimen. Thuis lekker veel winnen, niets mis mee. Een vrijdagavond afsluiten met drie punten en dan nog een heel weekend met een goed Sparta gevoel voor de boeg hebben.

Er zijn ook wat zwaarwegende nadelen. Je telt als club niet echt meer mee met de ‘grote jongens’, je speelt tegen de tweede garnituur -en behoort er zelf ook een beetje toe-, voetbal in interlandweekenden, files op vrijdag, vaak weten ‘voetballiefhebbers’ op maandag niet eens wat Sparta het afgelopen weekend gedaan heeft en ga zo maar door.

Maar één van de grootste ergernissen voor veel supporters is toch wel de jonge elftallen. Degraderen kan en als je dan gewoon een divisie lager terecht komt, waar alles harstikke serieus gaat, dan is dat maar zo. Maar de jonge elftallen hebben niets met serieus voetbal te maken. Die elftallen gaan iedere wedstrijd in als veredelde oefenpot. Verliezen ze, dan leren ze ervan. Winnen ze, dan is het ook een leerproces. Geen supporter is erin geïnteresseerd. Er zit geen ziel in jonge elftallen. Het is al met al een schande dat ze meedoen in de tweede profcompetitie van Nederland.

Je kan er wel van verliezen

Sparta won tot nu toe alles op Het Kasteel. Maar zo’n jong elftal -hoe irritant het ook is dat ze mee mogen ballen- kan best gevaarlijk zijn. Een deel van de spelers is gewoon uitstekend, subtoperedivisie (of meer) waardig, zeker op termijn. Wat te denken van Romero of een ex-international als Ramselaar? Daarnaast barst zo’n elftal van het talent. Juist op een vol Kasteel willen de jonge gasten nog weleens wat extra gas geven, zich extra in de kijker spelen. Daarbij staat Jong PSV als hoogste genoteerde elftal ook gewoon op een 7e plek, boven bijvoorbeeld clubs als NEC, Cambuur en Roda.


Fraser blikt vooruit

Sparta

Sparta mist door blessures morgen tegen Jong PSV nog steeds Rayhi, Vriends en Drenthe door blessures. Ook Fankaty Dabo mag zich bij dit rijtje met afwezigen voegen. Ache is ook nog steeds inzetbaar. De internationals keren terug. Daarom staat Saksela bijvoorbeeld weer in de basis. De vraag is of Fraser kiest voor Wijnaldum of bijvoorbeeld Martis. In ieder geval zal Saksela weer terugkeren in de basis en lijkt hetzelfde te gelden voor Dervisoglu.

Vermoedelijke opstelling Sparta: Kortsmit, Saksela, Wuytens, Auassar, Wijnaldum, Harroui, Duarte, Breinburg, Verhaar, Veldwijk, Dervisoglu


PSV

Vrij standaard bij jonge elftallen is dat ze veel doelpunten tegen krijgen. Hoort bij het leerproces, blablabla, organiseren van de verdediging, jajaja. Ook Jong PSV krijgt veel doelpunten tegen, meer dan twee keer zoveel dan Sparta. Maar tegelijkertijd is Jong PSV het meest scorende elftal (met Go Ahead) van de eerste divisie. Dat is dus oppassen geblazen achterin.

Collecte actie “Maak kanker kansloos”

Van stadionspeaker (en commercieel MKB manager) Jack Kriek kregen we het verzoek om aandacht te geven aan het volgende:


Dames en heren, graag even uw speciale aandacht.

Rond deze wedstrijd wordt geld ingezameld voor het Daniël den Hoed fond ten behoeve van de actie “Maak kanker kansloos”.

Als u de collectant gemist heeft roep ik u met klem op om mee te doen aan de sms actie.

SMS Hoed naar 4333 om eenmalig € 3,00 te doneren aan dit ongelooflijk belangrijke doel, want: samen maken wij kanker kansloos. Help ons daarom met de fundraising voor de Daniel den Hoed Stichting, want het grootste kankercentrum van Nederland redt levens en zit in Rotterdam, echt wel!

Ik wil graag namens Sparta Rotterdam en de Stichting MKB Rotterdam Rijnmond de collectanten bedanken voor hun inspanningen deze avond

Jack Kriek


Uiteraard steunt ITWM deze actie van harte en vraagt de lezers van deze website gul te doneren! Eén drankje minder drinken in het stadion en je houdt geld over voor dit goede doel. Een drankje drinken en doneren, dat is uiteraard ook een optie!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties