Sparta – Helmond Sport, vrijdag 19 april 2019, aanvang 20:00 uur. Edwin van de Graaf fluit het potje. Patrick Inia en Don Frijn zijn de assistenten. Vierde official is het heerschap Martijn Vos. Kaartjes zijn verkrijgbaar via www.spartakaartje.nl en aan de poorten van Het Kasteel.


Wijzigingen data nacompetitie play-offs

Door de KNVB is gecommuniceerd dat er wijzigingen zullen komen in de speeldagenkalender voor de Eredivisie en de Play-Offs, wat te maken heeft met het feit dat Ajax in de halve finale van de Champions League staat. De hele uitleg is
hier te vinden. Hier is aan de ene kant best wat voor te zeggen. Aan de andere kant spreekt hier ook weer de KNVB, die behoorlijk hypocriet is en weinig rekening houdt met kleinere clubs. De KNVB spreekt in de toelichting bijvoorbeeld over een eerlijk verloop van de competitie. Maar het argument van een eerlijk competitieverloop gold niet toen sommige eerste divisie clubs (waaronder Sparta) diverse belangrijke spelers misten vanwege interlandverplichtingen. Ook apart: in de plannen is wel al concreet een plan neergelegd voor de eredivisie, maar over concrete data voor de nacompetitie wordt nog niet gesproken. Het geeft maar weer aan dat dat toch een beetje gezien wordt als minder belangrijk.

De kans is groot dat de nacompetitie een week wordt uitgesteld. Balen voor supporters die hier hun vakantieplannen op hebben afgestemd. Ook Henk van Stee zal hier flink van balen: weer een week korter duidelijkheid over in welke divisie we spelen. Zeker bij promotie loop je in de strijd om het halen van spelers dan flink achter de feiten aan bij clubs als VVV en Fortuna, die nu al (vrijwel) zeker zijn van handhaving en die volgend jaar toch onze concurrenten in de eredivisie moeten gaan worden. Ja, we zijn optimistisch Spartanen, hoppakeetjes: gewoon promoveren!


Competitiedata kunnen ook nog verschoven worden

De KNVB doet er alles aan om de laatste twee wedstrijden van de eredivisie tegelijk te laten verlopen. Dat is mede een reden waarom ‘alles’ op de schop gaat. Zoals bekend is Jong Ajax – Twente afgelast, zodat de Tukkers aanstaande maandag in eigen huis kampioen kunnen worden. Daar gaat men ook bij de KNVB vanuit. Jong Ajax – Twente wordt dan later pas ingepland als een veredeld oefenpotje. Maar als Sparta twee keer op rij wint en Twente wint maandag niet, dan zijn ze in Tukkerland maandag dus geen kampioen. Dan zal de KNVB met name met Sparta in overleg gaan of onze club het nog nodig vindt om de laatste twee wedstrijden tegelijkertijd te spelen met Twente. Als Sparta dat nodig vindt, dan kan de KNVB schijt hebben aan Sparta en of ‘er alles aan de om de laatste twee wedstrijden van de Keuken Kampioen Divisie’ tegelijkertijd te laten verlopen. In dat laatste geval kan er ook met competitiedata geschoven gaan worden.Twente kampioen als Sparta verliest

Dit kopje zegt genoeg natuurlijk. Alleen als Sparta vandaag verliest is FC Twente vandaag al kampioen.


Sparta – Helmond, een wedstrijd om iets recht te zetten

Tja, wat moet je erover zeggen. Wij zouden Henk Fraser willen adviseren om Ragnar Ache niet op linksbuiten te zetten. Doe je dat wel, zet dan gelijk Abels in de spits, Veldwijk op rechtsback, Harroui op doel en Kortsmit op rechtsbuiten. Als je onzin wilt brengen, doe het dan goed. En pak die wedstrijd anders gewoon een beetje normaal aan.

Sparta speelt in de competitie helemaal nergens meer voor. We worden tweede, dat is wel duidelijk. En zelfs als we derde zouden worden, ach, dat maakt ook niet zo heel veel uit. Helmond Sport staat 1 na laatste en bakt er vrijwel heel het seizoen helemaal niets van en speelt ook nergens meer voor. Het is dus een echte oefenpot, waarvoor geldt dat Sparta het goede gevoel weer moet terugkrijgen en het publiek vermaakt moet worden. Dat laatste is nog wel een dingetje. Thuis tegen TOP Oss was het dramatisch. Maar eerder in het seizoen, uit tegen Helmond Sport, was het al net zo dramatisch. Sparta – Helmond is dan ook een wedstrijd om iets recht te zetten.Sparta

Wie Henk Fraser vorige week hoorde voor Sparta – Oss hoorde praten, had het vermoeden dat de opstelling tegen Helmond Sport weleens volledig omgegooid kon gaan worden. Dat bijvoorbeeld Wuytens zou spelen en Abels echt preventief op de bank zou beginnen. Maar na de zeperd tegen Oss lijkt Fraser alleen de spelers die echt pijntjes hebben ernaast te laten en verder met ‘zijn’ favoriete 11 gaat spelen. Faye, Veldwijk en Laros Duarte keren daarom terug in de basis. Rayhi is geblesseerd en Kortsmit heeft een lichte blessure. De kans dat Coremans speelt is daarom groot.

De vraag is vooral hoe Fraser het gemis van Rayhi gaat opvangen. Hij kan spelen met Dervisoglu, Ache en Veldwijk in de basis, maar daar heeft onze trainert al een aantal maal van aangegeven dat hij dat in de play-offs niet ziet zitten. Waarschijnlijk zal Harroui spelen, of Drenthe. Dat laatste zou verrassend zijn, maar een trainingswatcher vertelde ons dat ook is geoefend met de variant waarin Drenthe die wat meer naar voren speelt.


Vermoedelijke opstelling Sparta:
Coremans, Dabo, Abels, Vriends, Faye, Auassar, Laros Duarte, Deroy Duarte, Drenthe, Veldwijk, Ache


Helmond Sport

Als Sparta de thuiswedstrijd tegen Helmond Sport verknalt, dan is er echt iets mis binnen de selectie. Niet alleen staat Helmond Sport één na laatste en kunnen ze er al niet bijster veel van als iedereen fit is (met alle respect, behoor je dan te schrijven). Maar nu mist de ploeg van trainer (en ex-Spartaan) Robby Alflen ook nog eens 7 spelers: Arne Naudts, Jeroen Verkennis, Dean Koolhof, Dylan de Braal, Bodi Brusselers, Koen Wesdorp en Odysseus Velanas kunnen tegen Sparta niet meedoen. Daar zitten een aantal spelers tussen die normaal basisspeler zijn en de Brabo’s missen dus ook Helmond-topscorer (met 6 doelpunten) Arne Naudts. Uit verloor Sparta kansloos van Helmond Sport, maar vandaag moeten de rollen uiteraard ‘gewoon’ omgekeerd zijn.

Vermoedelijke opstelling Helmond Sport: Van Gassel, Fecunda, Edwards, Meijers, Poelmans, Swinnen, Zwanen, Van der Gaag, Sprangers, Respen, George.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties