Sparta– Feyenoord, zondag 10 januari 2021, aanvang 12:15 uur. De wedstrijd is onder meer te volgen via Fox en Radio Rijnmond. Voor wie in 2020 onder een Drentse zwerfkei heeft gelegen: toeschouwers zijn niet toegestaan. Iets met een virus.

De derby wordt gefloten door Dennis Higler. Rogier Honig en Rens Bluemink zwaaien met hun vlaggen. Vierde official is het heerschap Alex Bos. Het varretje wordt gespeeld door Christiaan Bax. Niemand minder dan Hessel Steegstra is de assistent-Var. Gefeliciteerd Hessel! Graag een stevige koffie, wolkje melk, geen suiker.

Het RIVM over Europees voetbal

Direct handhaven is het Spartaanse doel. Maar als je in de winterstop 9e staat – en dat stond onze prachtclub – dan mag je als supporter dromen van Europa. Zoals Jaap van Dissel terecht aangaf: ‘Vaccineren die boel en Europa in met een paar duizend Sparta-supporters. Drinken, feesten, Sparta kijken, mooier wordt het leven niet.’

Jaap gaf tevens aan het RIVM-advies voor Feyenoord supporters tot 2026, in het belang van de samenleving, onveranderd is: “Voor alle Feyenoord-supporters geldt in deze periode, blijf met of zonder klachten zoveel mogelijk thuis”.

Helaas hebben ze op Zuid wel wat meer centjes te besteden en ook gewoon een betere selectie. Dat maakt dat de mooie dame uit Rotterdam-West dit weekend traditioneel weer de onderhond is.

Dick in een poel van smakeloosheid

2021 begint voor Sparta met de stadsderby van Nederland. Tegenstander is Feyenoord. Dat krijg je dan als voorbeschouwert in je mik gedouwd. De interesse voor die club gaat net zover als de interesse voor verschillende merken kattevoer. Of is het kattenvoer? Dat dus. Terwijl de gedachten vlogen of de huiskat het Jumbo huismerk echt minder zou waarderen dan Whiskas stond de Redactie van ITWM geheel coronaproef aan de voordeur met een knuppel te eisen dat er geschreven zou worden.

Uw voorbeschouwert gaf als reactie dat ze met die knuppel wel leken op een stel Feyenoorders, maar dat viel niet in goede aarde bij de slavendrijvers van deze supporterssite. Schrijven dus. Onder dwang. Over Feyenoord.

Bij deze. Bij Feyenoord zijn ze heel trots op hun stadion. Dat stadion noemen ze de kuip. Ze zijn zo trots dat ze ieder jaar beginnen met mekkeren over een nieuw stadion, dat vervolgens het hele jaar doen en zo ook het jaar weer eindigen. Ze willen weg uit de kuip. Zo trots. Nou ja, dat dus.

Geen woorden, maar daden. Dat zingen ze. En naast zingen praten ze er ook over. Heel veel. Net als over het nieuwe stadion. En over het oude stadion. Praten kunnen ze heel goed op Zuid. Vaak met een Brabantse tongval. En ze praten over aandelen verkopen. De advertentie ´rijke mensen met wansmaak gezocht´ wordt deze maand nog uitgezet in de VS.

Nu even de kat te eten geven. Whiskas, mocht u het echt willen weten.

Zo is het maar net

Deroy Duarte: “dit is west tegen zuid. als spartaan heb je niets met feyenoord.”

Dat Deroy dit weekend de winnende er in moge schieten.

R.I.P. Cor

Het zal u niet ontgaan zijn. Cor Sluimer is op 88-jarige leeftijd overleden. Iedereen die weleens het supportershome of een uitwedstrijd bezocht kende Cor. Velen die dat niet deden kenden hem ook. Een leven lang supporter en zeer gewaardeerd vrijwilliger. Cor zou niet gewild hebben dat een wedstrijd tegen Feyenoord in het teken stond van zijn overlijden. Cor had een gezonde bloedhekel aan Feyenoord. Maar het leven loopt nou eenmaal zo en dus zal er in deze aparte tijd een mooi eerbetoon zijn op vak 13 van de Denis Neville tribune. Het vak waar hij sinds de verbouwing van Het Kasteel plaats nam. Het is ontzettend jammer dat we niet met een vol stadion hem het eerbetoon kunnen geven dat deze geweldige Spartaan verdiend. Het zij zo. Rust zacht Cor…..

Zo niet
ofter een hemel is
maar àlster een is
dan zal je zien
dat de Hemelpoort — o!
brok in ons keel —
verdacht veel weg heeft
van het Kasteel
.

Historie

Vorig seizoen werd Sparta – Feyenoord niet gespeeld. De keer daarvoor verloor Sparta met maar liefst 7-0. Het leek op werkweigering van Spartaanse zijde en Alex Pastoor werd na deze pot ontslagen. Maar laten we ons vasthouden van de vier edities voor de beruchte 7-0. Toen won Sparta vier keer rij thuis van Feyenoord. Het Kasteel als centrum van Rotterdamse vreugde. Het was een historische reeks, want in z’n totaliteit won Sparta slechts 9 van de 53 eredivisieduels thuis van Feyenoord. 13 keer werd er gelijk gespeeld en maar liefst 31 keer won Feyenoord. Tegen geen enkele andere club heeft Sparta op Het Kasteel ‘slechtere cijfers’. Maar goed, er was dus ook nog deze eeuw die ‘vier op een rij’. Het kan dus wel! Eerder dit seizoen werd het gelijk in De Kuip. Deroy Duarte had in de laatste seconde nog de winnende op zijn schoen, maar helaas miste hij en Feyenoord kroop door het oog van de spreekwoordelijke naald.

Sparta

Bij Sparta ontbreken Coremans (blessure) en Emegha (virusje genaamd Corona – maar hij heeft er weinig last van, over een paar dagen is hij alweer inzetbaar). Bart Vriends kampt met een spierverrekking en is een twijfelgeval, maar de kans dat hij zal spelen is klein. Het seizoen is nog lang en Fraser wil geen risico lopen met Vriends. Beugelsdijk ruikt zijn kans. Fraser heeft niettemin keuzes te maken. Speelt Burger of Mijnans? Smeets of Engels? Fraser zal willen voortborduren op de prima vertoningen tegen Feyenoord- en PSV uit en compact ten strijde willen trekken tegen de lelijkheid uit het zuiden.

Wij van ITWM zijn realistisch en denken dat winnen van de Zuiderlingen toch wel een geweldige stunt zou zijn. Maar assistent-trainer Gérard de Nooijer heeft de smaak beter te pakken. “Feyenoord? Die kunnen we gewoon hebben. In De Kuip waren we er al dichtbij, waarom zouden wij zondag dus niet kunnen winnen?” Waarvan akte.

Vermoedelijke opstelling Sparta: Okoye, Abels, Beugelsdijk, Heylen, Pinto, Auassar, Burger, Duarte, Harroui, Smeets, Thy

Feyenoord

Er zijn spelers van Feyenoord die geluk hebben. Zij mogen zondag vanuit Zuid Rotterdam in rijden, dat moet een prachtig moment voor ze zijn. Spelen tegen het mooiste rood-wit van Rotterdam en verre omstreken is niet voor iedereen weggelegd. Justin Bijlow, Robert Bozenik, Orkun Kökcü en João Teixeira zullen jankend thuis voor de bank aanschouwen hoe Het Kasteel door hun beeldscherm heen flitst.

Degradatietrainer Dick Advocaat start met nieuweling Lucas Pratto in de basis. De Argentijn heeft drie keer meegetraind met de selectie van Feyenoord en heeft volgens de Zuiderlingen veel kwaliteiten. En Feyenoord had wat met Argentinië deze winterstop, want Senesi mocht naar Latijns-Amerika en en hoefde niet in quarantaine na zijn terugkeer. Apart. Van Stee sprak zijn verbazing daarover uit. Advocaat noemde dat op zijn beurt Calimero gedrag. Lekker toch zo’n derby?

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Marsman, Nieuwkoop, Botteghin, Senesi, Malacia, Toornstra, Fer, Diemers, Berghuis, Pratto, Linssen

3.7 3 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Abonneren op
246 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
D
Koen Heijden
Spartaantje
6 dagen geleden

Je krijgt heel veel ruimte om te voetballen maar Sparta doet er helemaal niks mee. Jammer..

D
vakkie20
Gladiator
Je reactie op  Koen Heijden
6 dagen geleden

Smeets en Mijnans zijn ook geen verbetering hoor.
Het duo traag en onzuiver vandaag.

Laatste wijziging 6 dagen geleden door vakkie20
D
Jan
Gladiator
Je reactie op  Koen Heijden
6 dagen geleden

Je geeft natuurlijk ook veel ruimte weg.

D
Jan
Gladiator
6 dagen geleden

Hahaha die Tommie

D
Jan
Gladiator
6 dagen geleden

Met dank aan Higler moet Fraser de twee met de gele kaart wisselen.

D
Cap
Spangenaar
Je reactie op  Jan
6 dagen geleden

Die kaarten waren allebei terecht.

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  Cap
6 dagen geleden

Die van Abels wel over die van Auassar ben ik het niet eens.

D
Cap
Spangenaar
6 dagen geleden

Het loopt echt voor geen meter. Geen gif in Sparta!

Komop nou!

D
Brandweer1
Gladiator
6 dagen geleden

Valt niet mee deze wedstrijd.

D
Spangenaar
6 dagen geleden

Die enge arrogante Higler daar erger ik mij ook aan…….Beugelsdijk…man…man…die loopt met een zak meel op z’n rug.

mikevanz
Spartaantje
6 dagen geleden

Het doet maar wat verschrikkelijk zo slecht

D
ton
6 dagen geleden

Rat ****** fluit 1 kant.

D
Klaas84
Spartaantje
Je reactie op  ton
6 dagen geleden

Niet voor het eerst… door deze rat zijn we gedegradeerd

Laatste wijziging 6 dagen geleden door Klaas84
D
Jan
Gladiator
6 dagen geleden

Volgens mij loopt die Kharchouch met een stok in zijn reet.

D
Rood en wit
6 dagen geleden

Wat een VERSCHRIKKKNG die Kharhouch, kan echt niet mee met dit niveau haha

D
De Titanic....
Spangenaar
Je reactie op  Rood en wit
6 dagen geleden

Hij probeert nog wat in ieder geval. Thy daarentegen heeft vandaag een snipperdag opgenomen..

Pieter Slagboom
Spartaantje
6 dagen geleden

Thy heeft zn dag niet

D
De Titanic....
Spangenaar
Je reactie op  Pieter Slagboom
6 dagen geleden

Wie wel?

D
vakkie20
Gladiator
Je reactie op  Pieter Slagboom
6 dagen geleden

Dan zal die zo wel scoren… 😀

D
Koen Heijden
Spartaantje
Je reactie op  Pieter Slagboom
6 dagen geleden

Weinig hebben hun dag. Jammer

D
Jan
Gladiator
6 dagen geleden

Ben blij dat Sinistera eruit gaat helaas voor Haps. We krijgen iets meer grip op onze aanval maar, we hadden al met 0-4 achter kunnen staan.

Piet Heniger
Spartaantje
6 dagen geleden

Kansen op de 1-1 krijgen we nog wel. Blij dat Pratto bij Zuid speelt. Doet me denken aan die Griekse spits van PSV Mitrouoglo.

D
Wolf
Gladiator
6 dagen geleden

Ook de wissel van Burger is logisch en had ik al voorspelt, hij brengt te weinig en dan kan je beter Mijnands er in zetten, heeft meer energie en is aanvallend beter.

Sparta begint nu wel meer ruimte weg te geven, het is dus buigen of barsten.

Laatste wijziging 6 dagen geleden door Wolf
D
Rood en wit
6 dagen geleden

Helaas verloren deze pot. Geen strijd en passie om Feyenoord opzij te zetten.
Duarte hoop blabla van te voren maar geen enkel moment enige passie gezien.

Nu word Reda er maar weer ingezet maar die kan ook geen potten breken helaas

D
Ron Essen
Spangenaar
Je reactie op  Rood en wit
6 dagen geleden

Niet het niveau wat we voor de winterstop hadden helaas. Reda heeft tijd nodig om aan het ere niveau te wennen.

D
Ouderkerk
Spartaantje
Je reactie op  Rood en wit
6 dagen geleden

Waarom, alles is nog mogelijk. Hij hoeft maar 1 keer goed te vallen.

D
DannyNL
Spartaantje
Je reactie op  Ouderkerk
6 dagen geleden

Misschien tikkie cliché om te zeggen maar dit is nou echt zo’n wedstrijd waar Sparta de opzwepende aanmoedigingen van het publiek mist.

D
De Titanic....
Spangenaar
6 dagen geleden

We missen Bart. Waar blijft Mijnans ? Burger kan gelijk met de bus mee terug naar Zuid…

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  De Titanic....
6 dagen geleden

Mijnans staat er in hoor.

D
De Titanic....
Spangenaar
Je reactie op  Jan
6 dagen geleden

Ja nu pas…

D
Wolf
Gladiator
6 dagen geleden

Terechte wissel van Duarte, volkomen onzichtbaar. De aanval wordt nu wat meer
aangezet met Reda.

Hopelijk is het voldoende voor een resultaat.

D
Spartapijnacker
Spartaantje
6 dagen geleden

Sparta moet feller. Scheids en VAR werken niet mee. Mijnans zou meer creativiteit brengen. Tijd voor echt gras, wat een gestuiter.

D
Melkchocolade
Spartaantje
6 dagen geleden

Kom op Sparta, 45 minuten er vol op!!!

D
Ruud
Gladiator
6 dagen geleden

Dat krijg je ervan als je als trainer je elftal door elkaar gaat gooien omdat Burger zonodig moet spelen.
Echt onbegrijpelijk dat je een elftal wat wekenlang goed presteert door elkaar gaat gooien.

D
vakkie20
Gladiator
Je reactie op  Ruud
6 dagen geleden

Wat een onzin. Een rechtshalf voor een rechtshalf. En dat is je elftal door elkaar gooien?

Burger speelt inderdaad niet best, maar doet Duarte dat op links wel dan? Of Engels? Of Thy? Die staan gewoon op hun eigen plekkie en raken geen knikker.

D
Wolf
Gladiator
6 dagen geleden

Burger vind ik trouwens geen verbetering tov Mijnands, ik had wat meer power van Burger verwacht. Op deze manier kan je daar beter Mijnands hebben.

D
Ruud
Gladiator
Je reactie op  Wolf
6 dagen geleden

Burger is met voorsprong de slechtste man van het veld.

D
Hans E
Gladiator
Je reactie op  Ruud
6 dagen geleden

Hij heeft wel concurrentie van Duarte hoor.

D
Hans E
Gladiator
6 dagen geleden

Waarom komen de spelers niet het veld op met een instelling die hier op itwm wel was?
Waarom bestaat de derbysfeer niet op het veld?
Hang dan die uitspraken van Advocaat en die 1-vellige supporters op in de kleedkamer en vraag ze of ze snappen waar het om gaat!?

D
ton
6 dagen geleden

We passen ons keurig aan met die hopeloze Engels en nul diepgaande Burger….DURF TE VOETBALLEN HENK!!

D
Md55jSpartaan
Spartaantje
6 dagen geleden

Sparta heeft nog niets gecreëerd. Slap. Moet 2e helft beter anders wordt het niks. Gewoon gaan voetballen.

Gerco
Spartaantje
6 dagen geleden

Zoals wel vaker dit seizoen
1e helft aftasten/ onder de indruk
2e helft word van ons
Verwacht nog een overwinning, zo sterk is zuid niet

D
HansG
Spangenaar
Je reactie op  Gerco
6 dagen geleden

Daar heb je helemaal gelijk in; Sparta komt terug.Eindstand wordt 3-2

D
The Dude
Spartaantje
6 dagen geleden

Gauw vergeten die eerste helft. Wedstrijd is verre van gespeeld, maar de vlam moet echt in de pan. Tweede helft zijn we vaak beter dan de eerste, dus ik heb nog hoop.

D
Hans E
Gladiator
6 dagen geleden

Schandelijk optreden weer van de leiding.
Hoe durven ze weer.
Zo overduidelijk dat ik t vooraf al zei.
En verslaggever zegt heel duidelijk met beeld dat t duidelijk buitenspel is.
Vij rust zegt hij; “ bleek uiteindelijk geen buitenspel…”.
belachelijk

D
Cap
Spangenaar
Je reactie op  Hans E
6 dagen geleden

Even verdiepen in de regels…

D
Jaap
Spangenaar
6 dagen geleden

2e helft meer power!! Wie weet valt er dan nog wat te forceren.

D
Wolf
Gladiator
6 dagen geleden

Aanvallend tot nog toe machteloos, met Deroy Duarte als toonbeeld daarvan.
Misschien Duarte wisselen voor Meijers.

Als de stand zo blijft de laatste 20 minuten Reda inbrengen.

Afwachten op de hopelijk nog komende kansen.

Zuid speelt tot nu toe degelijk.

D
vakkie20
Gladiator
Je reactie op  Wolf
6 dagen geleden

Zuid speelt risicoloos. Pakken een goaltje uit een stilstaande fase en timmeren het dicht. Altijd zes of zeven man achter de bal. Bij de minste druk de lange bal. Advocaat is de trainer, dus dat kun je verwachten. Gaat heel moeilijk worden om iets te forceren. Moeten toch meer duels gewonnen worden tegen hun verdedigers, want dat lukt totaal niet.

D
Ruud
Gladiator
6 dagen geleden

Senesi had al tweemaal geel moeten hebben.
Maar ja Higler fluit.

D
HansG
Spangenaar
Je reactie op  Ruud
6 dagen geleden

Altijd wat met die klote scheids.

D
Hans E
Gladiator
Je reactie op  Ruud
6 dagen geleden

precies!

D
Eef
Spartaantje
6 dagen geleden

Het is weer helemaal niks, we hebben gelukkig nog 45 minuten

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  Eef
6 dagen geleden

Of “helaas nog 45 minuten “.

nicopijpers
Spartaantje
Je reactie op  Jan
6 dagen geleden

Jan al hadden we een hele dag dan hadden ze nog geen coal gemaakt .
Laten we maar niemand de schuld geven , de stak er niemand boven uit
Alleen Higler .

D
De Titanic....
Spangenaar
6 dagen geleden

Dit was slecht en bovenal erg slap. Er moet na rust heel wat veranderen, willen we nog een resultaat halen…

D
Lars Bieze
Spartaantje
6 dagen geleden

Je kan geloof ik net zo goed naar het behang gaan staren. Wat een verschrikking. Het schijnt dat ze op de Faroer Eilanden betere wedstrijden spelen.

Laatste wijziging 6 dagen geleden door Lars Bieze
D
Mari van Wijk
Spartaantje
6 dagen geleden

Er zijn van die dagen dat ik niet snap waarom ik nog de moed kan opbrengen om te kijken. Vandaag is weer zo’n dag. De VAR is er alleen om “grote” clubs te bevoordelen. Wij worden al jaren door de VAR genaaid. Over en sluiten dus maar. Ik wens alle Spartanen nog een leuk seizoen toe.

D
Brandweer1
Gladiator
6 dagen geleden

Graag Mijnans brengen.

D
Hans E
Gladiator
Je reactie op  Brandweer1
6 dagen geleden

Onbegrijpelijk dat hij niet in de basis stond.

D
Ruud
Gladiator
6 dagen geleden

Wat missen we Mijnans.
Nu wel duidelijk dat die Burger ons talent in de weg staat.
Feyenoord speelt danzij onze trainer met 12 tegen 10.

D
Hans E
Gladiator
Je reactie op  Ruud
6 dagen geleden

13 tegen 10 dan.

D
Cap
Spangenaar
6 dagen geleden

Sven en Reda erin. Creativiteit en de beuk.

D
Peter Bonnier
Spartaantje
6 dagen geleden

Wat een makkelijke middag voor Feyenoord. Sparta staat met 10 man achter de bal en geven zeeeen aan ruimtes weg

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  Peter Bonnier
6 dagen geleden

Feyenoord speelt een oefenwedstrijd tegen een makke tegenstander.

D
Koen Heijden
Spartaantje
6 dagen geleden

Kan alleen maar beter

D
PKHVH
Spangenaar
6 dagen geleden

Na de rust Mijnans en Smeets er maar in.

D
vakkie20
Gladiator
Je reactie op  PKHVH
6 dagen geleden

Liever Reda!

We kunnen wel wat duelkracht gebruiken.

Spartaantje
6 dagen geleden

Begrijp niet waarom Mijnands niet speelt

Henry
Spartaantje
6 dagen geleden

Beugelsdijk kan echt niet meer
Stram en nog veel meer wat niet meer gaat

D
Allez OM
Spangenaar
Je reactie op  Henry
6 dagen geleden

Roep ik al maanden kan echt niet meer

D
Wolf
Gladiator
Je reactie op  Henry
6 dagen geleden

Nou Beugelsdijk doet perfect wat hij moet doen. Alleen opbouwend minder dan Vriends (en wat langzamer).

Pieter Slagboom
Spartaantje
6 dagen geleden

Weet Engels wat buitenspel is?

D
Jan
Gladiator
6 dagen geleden

We worden op alle fronten afgetroefd. Smeets er toch maar in en Mijnans.

Henry
Spartaantje
Je reactie op  Jan
6 dagen geleden

De wedstrijd is gespeeld Jan
Inzet van lik me vessie net zoals jij zegt op alle fronten afgetroefd
Hopelijk maakt de kiepert geen fouten in dit potje

Spangenaar
6 dagen geleden

Nou ik vind het niet veel jongens

D
King P88gba
Gladiator
6 dagen geleden

Slappe pleuris bende is het

Henry
Spartaantje
Je reactie op  King P88gba
6 dagen geleden

Laat dat maar weg

D
vakkie20
Gladiator
Je reactie op  King P88gba
6 dagen geleden

Feyenoord is gewoon beter. Sparta krijgt de kans niet om druk te zetten want dan spelen ze de lange bal achter onze verdediging. Levensgevaarlijk.

Flauw dat hieronder Burger de pispaal wordt. Alleen omdat ie een Feyenoord-huurling is? Alsof een Duarte of Engels wel iets forceert. Er zijn er heel veel die ondermaats spelen vandaag.

Laatste wijziging 6 dagen geleden door vakkie20
D
Peter Bonnier
Spartaantje
Je reactie op  vakkie20
6 dagen geleden

Je zal toch wat moeten, want op deze manier is het wachten tot ze de wedstrijd in het slot draaien

D
jappie92
Spartaantje
Je reactie op  vakkie20
6 dagen geleden

Engels en Duarte zoeken nog diepte zonder bal, Burger is statisch en alleen ballen terug

Laatste wijziging 6 dagen geleden door jappie92
D
Spangenaar
6 dagen geleden

Wat een slaapverwekkende vertoning…..er zit totaal geen vuur in…..

D
Ruud
Gladiator
6 dagen geleden

Wisselen die Burger.

D
HansG
Spangenaar
Je reactie op  Ruud
6 dagen geleden

Nou inderdaad.; hij speelt telkens de bal te hard naar zijn medespelers

D
Cap
Spangenaar
6 dagen geleden

Hoor ik zomaar echte Sparta-supporters…

D
Ruud
Gladiator
6 dagen geleden

Speelt die Burger nog bij Feyenoord ?

D
Ouderkerk
Spartaantje
Je reactie op  Ruud
6 dagen geleden

Doet niks goed .