Feest in Utrecht

Afgelopen donderdag was een feest! Sparta won voor het eerst in een eeuwigheid weer eens in Utrecht. Ter illustratie; Toen Van der Laan destijds de winnende erin prikte duurde het nog vier jaar alvorens papa Saito Koki erin prikte. En Maurice Steijn voetbalde (met volle haardos) bij ADO Den Haag. Het leek of we nooit meer zouden winnen bij Utrecht. Maar Sparta bewaarde winst in Utrecht voor een mooi moment. En mooi was het. 1200 (zegge twaalfhonderd) supporters zagen Sparta een fraaie partij op de mat leggen. Toegeven, Utrecht had wat meer balbezit en was dreigender. Maar ook Sparta kreeg voldoende kansen. Kansen die wellicht nog wel groter waren dan die van Utrecht. En Sparta had een keer een varretje mee. In alles een prachtige voetbalavond, mede dankzij de sfeer. Vanaf beide kampen werd er gezongen en (ook belangrijk) er viel geen wanklank. Geen bier op het veld, geen ” Kluivert mag ik oversteken?”. En een uitvak wat hoofdzakelijk in rood-wit getooid was. Dikke prima. Wat ook nog het vermelden waard is; De Sparta-spelers vierden een zeer ingetogen feestje voor het uitvak. Daar kunnen die van De Graafschap nog wat van leren.

Allemaal een mooie voorbode voor morgen. Dan spelen we op ons mooie Kasteel en verdedigen we een 2-1 voorsprong.Voor degenen die onder een steen hebben gelegen; We kopen niets voor de twee uitgoals. De uitdoelpuntenregel is afgeschaft. Dus een 0-1 volstaat niet, dan wordt het gewoon verlengen. Een gelijkspel volstaat uiteraard. Daar stevenden we eind februari ook op af. Sparta-Utrecht was toen een typische 0-0 wedstrijd. Tot Auassar zijn hoofd verloor. Een vuistslag jegens Klaiber kostte hem een rode kaart en Sparta de wedstrijd. Aan de Sparta spelers om morgen niet het hoofd te verliezen.

Olij in Oranje

Een speciale alinea wijden we dit keer aan Olij. Dit keer niet (alleen) over zijn snor, maar over zijn fantastische keeperswerk van afgelopen donderdag. En van afgelopen seizoen. Ronald Koeman is niet goed bij zijn hoofd. We vroegen het al eerder, maar is er nou echt niemand die het nummer heeft van de bondscoach? Stuur hem een paar filmpjes van Olij en hij is om. Gegarandeerd. Geen dick-pics sturen overigens, daar houdt Bartina niet van. Wel is ze al haar hele leven nieuwsgierig naar een echte volwaardige snor. Bij Ronald staan daar alleen een paar laffe donshaartjes. Dus een paar foto’s van Olij behaarde bovenlip erbij kan geen kwaad. Sturen die hap!

Sparta

Wat valt er over Sparta te melden? Er zijn wat pijntjes her en der. Pinto viel uit tegen Utrecht maar dat leek toch vooral uit voorzorg. Sambo ging er ook uit, maar dat was vanwege zijn gele kaart en het feit dat de back totaal niet in de wedstrijd zat. Bij de Guzman zijn de zorgen groter. Het is zeer de vraag of de controleur morgen kan spelen. Over een eventuele vervanging zal Steijn ook het hoofd breken. Namli viel niet fantastisch in, dus Van Mullem is ook een optie. Wie er ook speelt morgen, Sparta zal wederom met veel felheid Utrecht bestrijden. Exemplarisch: In de Domstad met 0-2 voorstaan en dan alsnog met 6 man op de helft van Utrecht de boel vastzetten bij een uittrap van doelman Barkas. Het zou in Fraser niet opkomen. Sparta blijft vriend en vijand verbazen. Na het vertrek van Mijnans zouden we toch zeker wel afzakken naar plaats 10. En na de rode kaart van Auassar zouden we toch echt plek 6 wel uit handen gaan geven. En in Enschede zouden we toch wel ten onder gaan. En in en tegen Utrecht waren we toch echt wel kansloos. Niets van dit alles. Aan de helden van dit seizoen om morgen wederom een mooi vervolg aan het seizoen te geven!

FC Utrecht

Utrecht dan. Die hadden zich wel wat meer voorgesteld van afgelopen donderdag. Na afloop werd het (alsnog) de beste wedstrijd van Utrecht dit seizoen genoemd. Als dat echt zo is hebben we zondag weinig te vrezen. Utrecht was wel dreigender en had een hoop balbezit. Maar echte uitgespeelde kansen? Die waren er niet. En met afstandsschoten maak je Olij de pis niet lauw. Toch is het paard voor Utrecht natuurlijk nog niet gezonken. Utrecht heeft zelfs op papier een veel betere selectie. Ook niet zo moeilijk, met de miljoenen van Van Seumeren. De topscorer in de gelederen en als het niet loopt brengen ze Dost. Als het bij ons niet loopt brengen we Tahiri. Toch zeggen namen natuurlijk niet alles. Maar er mag van Utrecht verwacht worden dat ze Sparta het vuur aan de schenen gaan leggen. Van der Hoorn is weer terug na zijn schorsing en zal de plek van Kluivert innemen.

Vermoedelijke opstellingen:

Sparta: Olij, Sambo, Vriends, Eerdhuijzen, Pinto; Kitolano, Namli, Verschueren; Van Crooij, Lauritsen, Saito.
FC Utrecht: Barkas; Klaiber, Van der Hoorn, Viergever, Van der Maarel; Toornstra, Bozdogan, Van de Streek; Ramselaar, Douvika, Boussaid.

Leidinginfo

De scheids is morgen Jochem Kamphuis. Jochem is 37 jaar en doet (volgens LinkedIn) een specialist mentale kracht na. Zweverig type, die Jochem. De vlaggers zijn het komische duo Bluemink en de Nas. De vierde official is Blank. Echt waar. Niet echt woke van de KNVB. In een busje op de Horvathweg zitten Frans Arnoud Ozinga en Joey Kooij (Joey heeft geen middelste naam) te varren.

Steun Sparta!

Nog geen tickets? Pech gehad. De wedstrijd is volledig uitverkocht. Let op! De wedstrijd begint om 18:00! Voor degenen die wel aanwezig zijn nog een laatste oproep vanuit ITWM; Steun de ploeg morgen en laat het Kasteel kolken. En mochten we onverhoopt toch uitgeschakeld worden? Zet uw teleurstelling even opzij en bedank de spelers alsnog voor het prachtige seizoen wat ze ons hebben gegeven! Laten we echter hopen dat het morgen niet zo ver komt en we nog een tweede keer onze plaats mogen terugkopen deze play-offs. Let it be!

Abonneer
Abonneren op
219 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties