Een vol Kasteel, een lekker sfeertje en een Spartaanse ploeg die vol gaat voor de drie punten. Het zijn ingrediënten die we vanavond hopen te zien tijdens Sparta – Twente. De laatste strohalm? In ieder geval een mooi affiche. Ga er dus vol achterstaan Spartanen!
Sparta – Twente, 8 februari 2019, aanvang 20:00 uur. Gözübüyük fluit. Schaap en de Vries vlaggen. Vierde official is het heerschap Van der Laan. Op het moment van schrijven zijn er bij elkaar nog zo’n 250 kaarten beschikbaar (de Denis Neville tribune is al uitverkocht).Sparta kan de kampioensstrijd spannend maken

Onze club laat voetballend soms prima fases zien. Wat te denken van de eerste helft tegen het in vorm verkerende Roda? Het had bij rust zomaar 4-0 kunnen staan. ‘Had kunnen’….in de ‘had kunnen competitie’ zou Sparta zeker bovenaan staan.

Eeen gebrek aan scherpte voorin, een gebrek aan kwaliteit achterin en mentale zwakte maakte dat onze club uiteindelijk niet verder kwam dan een gelijkspel. En daar lijken de mannen van Henk Fraser de laatste tijd wel een abonnement op te hebben. Dat moet tussen 20:00 en 22:00 uur vanavond echt anders. Drie punten zijn nodig, anders schrijft onze club zich vanavond om 22:00 uur definitief in voor de nacompetitie.

Twente heeft vier punten voorsprong op de nummer 2 Den Bosch, zeven punten op Go Ahead en acht punten op Sparta. Als Sparta zou winnen van Twente, dan mogen ‘we’ nog hopen op het kampioenschap. Vijf punten achterstand is in theorie niet onoverkomelijk. Toch lijkt zelfs bij Spartaanse winst de kans zeer klein dat onze club nog gaat aanhaken in de strijd om het kampioenschap. Spart is heel het seizoen al veel te zwak in uitwedstrijden. Daarnaast verkeren we in een flinke dip (in 2019 nog niet gewonnen, van de laatste 10 wedstrijden slechts 2 wedstrijden gewonnen – de cijfers zijn bekend). Misschien – heel misschien – krijgt Sparta na een overwinning op de Tukkers de geest en storten Den Bosch en Twente beiden nog in.

Hoe dan ook, wint Sparta, dan hebben we zelf een leuke avond en wordt in ieder geval de kampioensstrijd tussen Den Bosch en Twente weer zeer spannend.

Met een gelijkspel heeft FC Twente onze club eigenlijk ook wel definitief van zich afgeschud, maar de ploeg uit Enschede zal daar niet tevreden mee zijn, omdat de Tukkers dan vermoedelijk Den Bosch (dat een op papier makkelijke thuiswedstrijd tegen Volendam heeft) op 2 punten ziet komen.

Sparta zal moeten winnen, maar Twente zal niet automatisch tevreden zijn met een punt. Echt zo’n potje dat in de tweede helft weleens los zou kunnen gaan branden.


Judas Schenk

Over dat onbetrouwbaar sujet is inmiddels al genoeg geschreven. Hij is weer in de stad. In vroeger tijden zou het met pek en veren Rotterdam worden uitgezet, maar zo werkt het tegenwoordig niet meer. Als vervanging daarvan zou het natuurlijk wel lekker zijn als hij als invaller in de 94 minuut de beslissende 1-0 in eigen doel jast, dat wel natuurlijk.


De beste thuisploeg tegen de beste uitploeg

Sparta is thuis over het algemeen top. Geen enkele nederlaag, slechts 2 gelijke spelen en de rest werd gewonnen. Geen club uit de Keuken Kampioen Divisie kan thuis betere cijfers overleggen. Twente is dan juist weer de ploeg die het beste van alle ploegen in uitwedstrijden acteert. Alleen in Den Bosch werd verloren, verder een paar gelijke spelen en veel overwinningen in uitwedstrijden voor de Tukkers (die thuis maar liefst al vier keer verloren).


Sparta

Sparta kan niet beschikken over Alberto en Martis, maar verder beschikt Fraser over een fitte selectie. Dat betekent dat Auassar en Rayhi weer fit zijn. Deroy Duarte is ook hersteld van zijn blessure die hij opliep tegen Volendam.

In Volendam waren diverse spelers schuldig aan de eerste goal en had Kortsmit 2 blunders, maar Fraser richtte zijn pijlen na afloop vooral op Dervisoglu, die de inleidende fout maakte bij de 1-2, maar verder goed speelde in het Palingdorp. De jongeling wordt vrijwel zeker geslachtofferd.

Er werden verschillende opstelling geoefend deze week op de training. Fraser wil niets kwijt over zijn vermoedelijke opstelling en de vraag is met name hoe Sparta achterin gaat ‘staan’. Het Algemeen Dagblad kwam deze ochtend met de ‘standaard opstelling’ achterin waarbij centraal achterin Wuytens, Vriends en Auassar starten en Drenthe op linksback staat. Zou natuurlijk kunnen, geen enkele verrassing in die opstelling.

De trainingswachter waarmee ITWM contact regelmatig contact heeft gaf echter aan dat de kans groot is dat Faye zijn basisdebuut gaat maken om de vaardige rechtsbuiten Aitor Cantalapiedra te bedwingen. Het is in ieder geval een variant die geoefend is, waarbij Drenthe meer naar voren komt te spelen, terwijl Harroui centraal de verdediging wat meer moet gaan ondersteunen. We gaan het zien vanavond.


Vermoedelijk opstelling Sparta:
Kortsmit, Saksela, Vriends, Auassar, Faye, Drenthe, Harroui, Leroy Duarte, Deroy Duarte, Rayhi, Veldwijk


FC Twente

Voorafgaand aan het seizoen waren er wat outsiders (Cambuur en Go Ahead) en werden vier clubs bestempeld als echte kampioenskandidaat: Sparta, Twente, NEC en Roda. Bij Twente is men inmiddels aan het afstrepen. Cambuur, NEC en Roda doen echt niet meer mee.

Go Ahead begon spectaculair aan het seizoen, maar glijdt langzaam maar zeker af. Leuk elftal, maar de selectie van Go Ahead is net niet breed en net niet goed genoeg. Ook door Go Ahead kan bijna al een streep heen. En als Twente vandaag gelijk speelt of wint tegen Sparta, dan is alleen Den Bosch nog een serieuze concurrent.

Maar natuurlijk, als als als als als als als Sparta vandaag wint, dan kan de stresssssss in Tukkerland gaan toeslaan. En net op zo’n belangrijke dag, heeft de FC uit Tukkerland nogal wat personele probleempjes. Haris Vuckic, Javier Espinosa, Rafik Zekhnini, Tim Hölscher, Ulrich Bapoh en Jeroen van der Lely zijn allen afwezig vanwege blessures. En vrijwel zeker is ook routinier Wout Brama niet inzetbaar. Twente is dus verzwakt, laten we hopen dat Sparta er van kan profiteren.

Fred Friday speelde vorig seizoen nog voor Sparta en scoorde onder meer voor Sparta in Enschede. Een goede voetballer voor dit niveau, maar wel één met vrijwel geen wedstrijdritme. Friday wordt sinds kort gehuurd door Twente van AZ en is sinds gisteren speelgerechtigd. Hij zal op de bank beginnen.


Vermoedelijke opstelling FC Twente:
Drommel, Tassano, Vicente, Bijen, Ramos, Hamdaoui, Van der Heyden, Smith, Cantalapiedra, Oosterwijk, Boere

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties