Sparta – Eindhoven, vrijdag 7 september 2018, aanvang 20:00 uur. Martin Pérez is door de KNVB aangewezen als scheidsrechter. Peter Janson en Jermaine Lapar vlaggen. Vierde official is het heerschap Roel de Cock.

De Denis Neville tribune is uitverkocht. Voor de overige tribunes zijn op het moment van schrijven nog kaarten beschikbaar. Je kan losse kaartjes aanschaffen via www.spartakaartje.nl of vanavond aan de poorten van Het Kasteel. Als de schijn niet bedriegt zullen er weer rond de 9.000 toeschouwers aanwezig zijn.


Sparta verkoopt ook nog seizoenkaarten. Heb je nog geen seizoenkaart? Koop er dan 1! Sparta heeft op dit moment ruim 6.000 seizoenkaarten (dit is inclusief sponsorkaarten).3 op een rij voor Sparta of gaat Eindhoven stunten?

Sparta won de laatste twee wedstrijden tegen Volendam en RKC. Het laatste half uur in Waalwijk was belachelijk slecht. Dat half uur moeten we maar snel vergeten. Het tekende wel dat Sparta nog wat beter en stabieler moet gaat spelen, wil onze club echt mee gaan strijden in de top van deze divisie. Aan de andere kant: wint Sparta van Eindhoven dan heeft onze club wel 9 punten uit 3 wedstrijden gehaald, wat wel gewoon een goede serie is natuurlijk.

FC Eindhoven heeft de ‘3 op een rij’ al te pakken. 3 nederlagen op rij welteverstaan; de club wacht nog steeds op haar eerste punt van het seizoen. De eerste 2 wedstrijden verloor Eindhoven met 1 doelpunt verschil. Afgelopen weekend verloor Eindhoven in eigen huis met 0-2. Eindhoven voetbalt nog niet eens zo slechts. Traditioneel is er bij FC Eindhoven sprake van redelijk veldspel en dat was nu ook weer zo als we de verslagen en samenvattingen moeten geloven. Maar verdedigend is het matig (hier zal Sparta gebruik van moeten maken) en de ploeg heeft ook moeite met scoren. FC Eindhoven haalde vorige week nog wel spits Elisha Sam, die tegen Sparta voor de Eindhovense doelpunten zal moeten zorgen.


De KNVB en de CED nemen de eerste divisie niet serieus

Diverse
pilssssleague clubs ‘Keuken Kampioen Divisie Clubs’ missen spelers dit weekend omdat de eerste divisie ‘gewoon’ doorgaat tijdens interlandweekenden. De meeste clubs die geen internationals hebben vinden het wel best zo. Solidariteit is bij veel clubs nou eenmaal ver te zoeken. Alleen NEC, Sparta, Twente en MVV hebben tot nu toe echt duidelijk gemaakt dit belachelijk te vinden. Helmond Sport vindt het een vreemde situatie en snapt de vier clubs wel. De rest van de clubs zwijgt tot nu toe.
De KNVB verschuilt zich achter een afspraak die in januari 2018 gemaakt is, maar dat de KNVB en de Cöoperatie Eerste Divisie (CED) überhaupt het voorstel hebben gedaan dat een groep spelers die tot de top in de deze divisie behoren niet mee kunnen doen in diverse speelrondes is natuurlijk al belachelijk. Zo’n voorstel zal je bij de eredivisie -of iedere andere zichzelf respecterende divisie- nooit zien. Kortom, de KNVB maar ook de CED (nota bene de vertegenwoordiging van de eerste divisie, maar tja, die club staat onder leiding van Marc Boele, een ex-KNVB werknemer) nemen de eerste divisie niet serieus. De KNVB profiteert natuurlijk wel maar al te graag van de jeugdopleiding van clubs als Sparta (naast Harroui en Duarte die beiden speelden bij Onder 20, zagen we bijvoorbeeld ex-Spartaan Strootman bij Oranje en ex-Spartanen Dumfries en Van Drongelen bij Jong Oranje in de basis staan). Wel profiteren, maar de clubs die een hoop geld in de jeugdopleiding serieus nemen? Dat dan weer niet.

Er komen nog 3 interlandweekenden aan. Het zou goed zijn als de discussie over die weekenden tijdig met de KNVB en de CED gevoerd wordt. Sparta moet niet alleen janken als de spelers eenmaal opgeroepen zijn. Het is nu tijd voor Laros en Van Stee om zich (samen met clubs als NEC, Twente en MVV) druk te maken over de interlandweekenden die nog komen gaan. Daar heb je wellicht nog invloed op. Hopelijk kan voor enkele andere wedstrijden een betere oplossing gevonden worden, want dit kan natuurlijk nooit de bedoeling zijn als het gaat om ‘eerlijke competitie’.

Tegelijkertijd mag het voor vandaag natuurlijk nooit een excuus zijn. Thuis op Het Kasteel tegen FC Eindhoven dat nog geen punt gehaald heeft. Dan moet je winnen. Lukt dat niet, dan ligt dat volledig aan jezelf en aan niemand anders.Historie

FC Eindhoven en Sparta troffen elkaar 18 keer in de eerste divisie. Sparta won 11 keer. Eindhoven 4 keer. Drie keer werd het gelijk.


Sparta

Duarte en Harroui zijn dus niet beschikbaar. Martis en Alberto zijn er ook niet bij omdat ze zijn opgeroepen voor de nationale ploeg van Curaçao. Ache en Veenhoven zijn nog steeds geblesseerd.
Auassar begint voor het eerst in de basis. Breinburg zal weer starten en Fräser zal vrijwel zeker kiezen voor Spierings op het mindenveld. Het enige vraagteken is of Saksela of nieuweling Dabo -die uiteindelijk natuurlijk voor de basis is gekomen- nu al mag starten of dat hij nog even op de bank zal moeten plaatsnemen.

Vermoedelijke opstelling Sparta: Kortsmit, Saksela, Vriends, Auassar, Wuytens, Drenthe, Breinburg, Spierings, Rayhi, Dervisoglu, Veldwijk


FC Eindhoven

De ploeg van FC Eindhoven staat onder leiding van oud-Spartaan David Nascimento. De Eindhovense trainer moet Alessio Carlone en Collin Seedorf missen. Opvallend genoeg zijn beiden niet inzetbaar vanwege een hersenschudding. Nascimento kan ook niet beschikken over Alvin Daniëls, die geschorst is.


Vermoedelijke opstelling FC Eindhoven:
Swinkels, Van der Heyden, Ekangamene, Essikal, Samy Bourard, Kabangu, Van den Boomen, Loof, Lopes, Elisha Sam, Janssen

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties