Sparta – FC Dordrecht, 28 september 2018, aanvang 20:00 uur. Rob Dieperink is de fluitist van dienst. Freek Vandeursen en Mark Janssen zijn de vlaggende mannen. Vierde official is het heerschap Luuk Timmer.

Tickets kan je vanavond gewoon kopen bij de poorten van Het Kasteel.In de war

Beter laat dan nooit. Een voorbeschouwing. Eentje om nog snel even op je werk te lezen. Of straks op de tribune. Of als je straks op de tribune zit en dit nu leest: nu op de tribune. Of nog net even in de kroeg, waar je een pilsener weghapt op weg naar het Kasteel. Of thuis, gewoon je even terugtrekken in het schijthok, om te lezen wat ITWM nou eigenlijk vindt van Sparta – Dordrecht. En wat wij van ITWM ervan vinden? Nou, dat gaan we hier dus even melden. Al is het verder moeilijk te duiden. En misschien is het wel de reden dat de voorbeschouwing zo laat is, wie zal het zeggen? Hoe dan ook, we staan in dubio; we zijn de Spartaanse weg een beetje kwijt.
Het gaat de laatste tijd nogal eens over verwarde personen; maar we kunnen gerust stellen: hier zit je op een verwarde website.

Maar onze duidelijke mening is wel dat de bal rond en het gras kunstig is. De wedstrijd duurt 90 minuten, maar je kan hem nog in de 92e minuut winnen. Of verliezen. De selectie lijkt prima, maar het voetbal is klote. Het puntenaantal is zeker niet slecht, maar Noordwijk was beter. We staan zesde op de ranglijst. Wij van ITWM kijken optimistisch omhoog, maar vrezen tegelijkertijd het dal. Al met al is het een pittige tijd om Spartaan te zijn, terwijl als we winnen tegen Dordt we vanavond netjes bij de eerste vier staan van de ranglijst en zelfs (al dan niet gedeeld) koploper blijven in de periode. Dat voelt dan wel weer ok. Goed op weg dus. De vraag is alleen: naar boven of naar beneden?


Sparta en de Koning; hoera, hoera, hoera!

Het was gisteren nog even lekker na zomeren. En ook vandaag nog geen weertechnische depressies in Rotterdam en omgeving. We merken in de reacties op ITWM dat er aardig wat supporters zijn die dicht tegen een Spartaanse depressie aanzitten. Wat een onzin. Sparta doet het uitstekend! Zoals Bart Vriends onlangs aangaf: de ploeg zit pas op 60 %. Nog 40 keiharde procenten om te stijgen. En zelfs op 60 % staan we slechts 2 punten van de koploper af. Dat moet goed gaan komen, nietwaar? RKC-uit in de tweede helft onder geweldige druk en dan toch nog de punten binnen halen, kijk: dat tekent de ware kampioen. Met 5-3-2 hielden we al 5 competitiewedstrijden op rij de 0. En fijn dat de 3 tegengoals vielen in Noordwijk; nu liggen we er ten minste uit. Voor de bühne even uithuilen natuurlijk, maar in de catacomben tevreden zijn: we kunnen ons nu immers volledig gaan richten op de competitie.

En thuis op het Kasteel alles nog gewonnen! Hopsakee, gewoon winnen van de nummer laatst en we stijgen verder op de ranglijst en blijven koploper in de periode! Volgende week naar de Eagles, een ideale kans om na het slachten van de schapen, de Adelaren een kopje kleiner te maken en het moet gek lopen als we vanaf dat moment de koppositie niet in handen hebben. Uiteraard om deze nooit meer uit handen te geven.

Als we moeten gokken? Sparta – Jong Ajax. We gaan op herhaling. Dit keer op 26 april 2019. De Koning is ook Spartaan. Een dag later viert heel Nederland de promotie met hem mee.


Vive la république!

We merken trouwens ook in de reacties op ITWM dat er aardig wat supporters weer vrolijk proberen te doen. Lekker naïef weer. Vast en zeker dezelfde supportertjes die Alex Pastoor nog wel tot het einde der tijden een kans wilden geven als technisch directeur. Maar zo werkt het niet. Het voetbal is niet om aan te zien, we scoorden pas 8 keer en dat we achterin een aantal keer de 0 hielden was meer geluk dan wijsheid. Dat zag je maar weer tegen Noordwijk. Dan moet je zelfkritisch zijn! Dat is Fraser niet. Twee keer gespeeld tegen een club uit het linkerrijtje, twee keer punten laten liggen. De rest van de punten gehaald tegen clubs uit het rechterrijtje. Waarschijnlijk verliezen we van Dordt, dat super gemotiveerd tegen onze ballerina’s zal aantreden. Sparta zal een club die lamgeslagen op de vloer ligt wel weer in het zadel gaan helpen. Maar zelfs als we winnen van de Schapenkoppen: het is slechts een tijdelijk zoethoudertje voor de ultra-optimisten. Wees realistisch. Thuis winnen tegen de nummers 18, 19 en 20, dat had Jong Sparta ook nog wel gekund. Jong Sparta; een ploeg die met 2 vingers in de neus nog wel had gewonnen van Noordwijk. Waar halen de spelers van het eerste de arrogantie vandaan om te denken dat je zo’n wedstrijd op halve kracht kan winnen? Met zo’n mentaliteit mag je blij zijn als je dit seizoen de nacompetitie haalt.

Natuurlijk, het zou wel anders kunnen. Gooi dat 5-3-2 overboord. Ga voetballen met lef. Kijk niet naar namen, maar naar spelers die presteren en echt alles willen geven voor Sparta. En geef vertrouwen aan de echte grote talenten door ze continue in de basis op te stellen. Maar dat gaat niet gebeuren. Het wordt weer laf, publiek wegjagend voetbal wat Sparta zal laten zien en dus gaan we eraan. Is het niet tegen Dordt, dan wel in de volgende serie: Go Ahead, Cambuur, Roda.

Eén voordeel. Dan weet je in oktober al zeker dat Sparta op 26 april 2019 tegen Jong Ajax speelt om de kat z’n kut. Kan je voor die week alvast lekker een vakantie boeken. Wedstrijden tegen jonge elftallen zijn immers de meest verschrikkelijke potjes en van het oranje feest ter ere van een compleet achterhaalt belastingopslurpend sprookje merk je niets op een buitenlands terras: “vive la république”!


Sparta

Er zijn harde woorden gevallen na Noordwijk-uit, aldus aanvoerder Lars Veldwijk. Ongetwijfeld. We gaan het zien. Als je kampioensaspiraties hebt, dan mag je niet zo belabberd spelen als tegen Oss uit, moet je je diep schamen als je verliest tegen een amateurclub, maar moet je vooral revanche tonen tegen de nummer laatst op de ranglijst van de pilsssleague Keuken Kampioen Divisie ranglijst.

Veenhoven kan weer spelen, maar zal dat voorlopig in Jong Sparta doen. Ook Ache is op de weg terug, dat is ook goed nieuws. Wellicht een breekijzertje achter de hand de komende tijd?

Vriends zijn hamstring blessure valt mee. Waarschijnlijk doet hij volgende week weer mee tegen Go Ahead, maar vandaag moet hij nog rust houden. De kans is groot dat Fraser gewoon verder werkt aan zijn ‘5-3-2 project’ en Martis in de basis opstelt. Breinburg is weer beter. Hij zal naar verwachting de positie van Spierings innemen. Dan is natuurlijk de vraag of Dervisoglu speelt of Veldwijk. Of gaat Fraser verrassen en durft hij het aan met Dervisoglu en Veldwijk in de basis? Op basis van de trainingen lijkt het 5-3-2 te blijven en zal Fraser dus een keuze gaan maken tussen het jonge talent en de aanvoerder.

Vermoedelijke opstelling Sparta:
Kortsmit, Saksela, Auassar, Wuytens, Martis, Drenthe, Harroui, Breinburg, Duarte, Rahyi, Veldwijk


FC Dordrecht

Ruim vier maanden geleden kwam FC Dordrecht naar Het Kasteel op jacht naar een plek in de eredivisie. Nu staat Dordt onderaan. Het verschil is voor Dordrecht behoorlijk groot, maar voor Dordrecht is een wedstrijd op Het Kasteel ook een kans om de ommekeer te bewerkstelligen. Voor Dordrecht supporters zijn de wedstrijden tegen Sparta immers de belangrijkste van het seizoen. De ploeg van ex-Spartaan Gérard de Nooijer zal dan ook op en top gemotiveerd zijn. De Nooijer wil zijn opstelling nog niet prijsgeven. Met name over de voorhoede is De Nooijer ontevreden. Hij heeft aangegeven ook in te zullen spelen op het 5-3-2 systeem dat Sparta speelt. Keeper Bryan Janssen en Daniël Breedijk zijn de ex-Spartanen die hoe dan ook in de basis zullen starten.

Vermoedelijke opstelling FC Dordrecht: Janssen, Stankov, Breedijk, Ormonde-Ottewill, Cijntje, Kok, Zamouri, Mourgos, Timmermans, Haydari, Montsma

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties