Zojuist is het bevestigd: Sparta – FC Den Bosch gaat definitief door! Dit omdat de politiebonden een akkoord hebben bereikt over de nieuwe CAO. De acties zijn van de baan. Het belooft een zonnige zondagmiddag te worden met lekkere temperaturen. Wat mooier om dan naar Het Kasteel af te reizen? Wat mooier is? Afreizen naar Het Kasteel om Sparta van Den Bosch te zien winnen! Direct maar een voorbeschouwing.Leiding- en ticketinfo

Sparta – FC Den Bosch, zondag 16 september 2018, aanvang 14:30 uur. Manschot fluit. De man die als VAR verantwoordelijk was voor het niet geven van de loepzuivere pingel in Emmen. We schreven er eerder al over. Irritant dat die vent nu alweer een wedstrijd van Sparta toegewezen krijgt. Goossens en Van Zuilen vlaggen. Het heerschap Hensgens is zondag de vierde official.

Voor alle tribunes zijn op het moment van schrijven nog kaarten beschikbaar. Hopelijk stroomt het wederom behoorlijk goed vol met rond de 9.000 man / vrouw, net als in de vorige 2 thuiswedstrijden. Het zou zeker moeten kunnen, want de mensen die afhaakten omdat vrijdag voor hun zo slecht uitkwam (denk aan volwassenen met kinderen) die kunnen mooi weer eens gebruik maken van deze zondagswedstrijd. Kaarten zijn te koop via www.spartakaartje.nl en in de Sparta Fanshop, ook op de wedstrijddag.


Politiestaking gaat niet door

De politie staakt dus niet meer. Mooi. Wedstrijdje gaat door. Toch is het wel apart dat het voetbal weer ‘de lul’ leek te zijn in Rotterdam. Waar in tal van gemeenten wedstrijden sowieso door konden gaan, had Sparta – Den Bosch volgens de gemeente Rotterdam niet door kunnen gaan zonder politie. Het heeft te maken met ‘calamiteitenteams van de politie’ die ook bij stakingen op de achtergrond aanwezig zijn en uitrukken als het nodig is. Daar zijn er maar een paar van. Er zijn veel evenementen dit weekend in onze fijne stad en de gemeente Rotterdam vond dat er teveel evenementen waren voor de beschikbare agenten ‘op de achtergrond’. En dan wordt niet een willekeurig evenement geschrapt, maar al snel zijn de voetbalsupporters weer de lul. Dat terwijl Sparta en Den Bosch er veel aan hadden gedaan om de wedstrijd door te laten gaan.

Beide clubs hadden al extra stewards geregeld en de extra maatregel was ingesteld dat Den Bosch supporters niet meer met eigen vervoer mogen, maar dat voor hen een verplichte buscombi geldt. Bij andere evenementen hebben we dit soort medewerking niet gelezen. Maar helaas, meedenken, maatregelen nemen, etc., het wordt in Rotterdam niet beloond – en in vele andere gemeenten dus wel. Ok, Manschot is een grote irritatie en de houding van de gemeente leidt tot wat lichte irritatie bij de redactie van ITWM, maarrrrrr …. tijd om de irritatie weg te spoelen in deze voorbeschouwing: het potje gaat gewoon door.Jordania

Veel Sparta supporters zijn benieuwd of Sparta stand houdt in de maand oktober tegen clubs als Cambuur, Go Ahead en Roda, maar de komende 2 wedstrijden zijn minimaal net zo ‘gevaarlijk’. Want Oss en Den Bosch zijn misschien niet de meest aansprekende namen, volgens de glazen bol van ITWM gaan beide ploegen dit seizoen hoger eindigen dan Roda JC. Volgende week dus tegen Oss, dat gewoon vierde staat en vorige week Twente in Enschede versloeg. Dit weekend eerst maar eens tegen Den Bosch. Die club heeft al 7 punten, voetbalde vorige week uitstekend tegen Helmond Sport, heeft een paar aardige spelers gehaald en het geld klotst daar inmiddels over de plinten heen. Dat komt omdat afgelopen juli Kakhi Jordania, de zoon van Merab Jordania (u weet wel, die vroeger bij Vitesse liep), FC Den Bosch over nam.

De nieuwe eigenaar had nog ruim een maand om nieuwe spelers te halen en hij haalde er maar liefst 10 (!) in deze korte periode. Vele onbekende spelers en een enkele echt goede speler voor eerste divisie begrippen. Den Bosch is er sportief dit seizoen hoe dan ook niet slechter van geworden. Je zou denken: zo’n Jordania die een cluppie als speeltje erbij neemt, daar worden supporters niet bijster enthousiast van, maar het tegendeel is waar. In Den Bosch zijn ze zeer positief over het verkopen van de club aan iemand waarvan totaal niet duidelijk is wat hij op lange termijn wil met de club. De reden is duidelijk. Er wordt even niet gekeken naar de lange termijn. In Den Bosch zijn ze blij dat dankzij het Jordania geld er weer perspectief is op korte termijn. Van diverse van de nieuwe spelers is totaal niet bekend of ze een aanwinst zijn of niet, maar Den Bosch haalde bijvoorbeeld een Bulgaars jeugdinternational, een Fins jeugdinternational en Danny Holla. Spelers die normaal gesproken nooit gekomen waren naar Den Bosch. We mogen dus wel verwachten dat Den Bosch -in ieder geval op basis van de financiën- een voor Bossche begrippen goed seizoen zal gaan draaien, al is de kracht van de brabo’s nog moeilijk in te schatten. Of Den Bosch echt hoge ogen gaat gooien? Een outsider wordt er dan al snel geroepen. Daar zit wel wat in.Sparta

Duarte, Harroui, Martis en Alberto zijn er weer bij. Ache en Veenhoven zijn weer terug te vinden op het trainingsveld, al doen ze nog niet mee met de groepstrainig en deze 2 zitten zondag dan ook niet bij de selectie. Maar goed, Fräser heeft dus geen noemenswaardige problemen.

Auassar begint weer in basis, terwijl Spierings terugkeert naar de bank, waar hij Dabo ook zal zien zitten. De vraag is wie zit er nog meer op de bank begint: Harroui, Duarte of Breinburg? Fräser ziet in Duarte en Breinburg concurrenten en zal Harroui naar verwachting opstellen. Iets wat de jongeling ook verdient, hij speelde de eerste 3 wedstrijden van het seizoen ten slotte uitstekend. Duarte lijkt het kind van de rekening te worden. Hij is wat ziekjes geweest de afgelopen tijd (griepachtige verschijnselen), was daarvoor ook niet echt in vorm, terwijl Breinburg zijn kans vorige week pakte. Daarnaast heeft Den Bosch een zeer ervaren middenveld, waar Fräser naar verwachting (met Breinburg) wel wat ervaring tegenover zal willen zetten. Eén van de grootste Spartaanse talenten gaat zondag dus waarschijnlijk op de bank plaatsnemen.


Vermoedelijke opstelling Sparta:
Kortsmit, Saksela, Vriends, Auassar, Wuytens, Drenthe, Harroui, Breinburg, Rayhi, Dervisoglu, Veldwijk


FC Den Bosch

FC Den Bosch stemde afgelopen januari voor het spelen in interlandweekends. Maar sinds de komst van Jordania hebben ze er opeens zelf last van. Bulgaars jeugdinternational Velkov deed vorige week niet mee omdat hij was opgeroepen, maar keert tegen Sparta terug in de basis. Den Bosch wil nu waarschijnlijk ook wel praten over oplossingen in interlandweekenden, want Jordania ziet het niet zitten om spelers te betalen, waarover hij vervolgens niet kan beschikken. Helmond Sport gaf al aan ook voor een dergelijke gesprek open te staan. Sparta, NEC, Roda, MVV en Twente zijn de 5 clubs die sowieso tegen zijn. 7 clubs dus (en de jonge elftallen – die alleen niet mogen meestemmen) die het gesprek over een oplossing in de interlandweekenden wel willen aangaan. Het is een goede basis om een gesprek te starten. Kom op Laros, niet alleen achteraf zeiken, maar ook eens het initiatief nemen om er vooraf iets aan proberen te doen. Natuurlijk is het lastig. De KNVB, die op de achtergrond de druk van Fox voelt die graag NEC – Sparta wil uitzenden in een interlandweekend. Een flut directeur van de CED als Marc Boele, die eerder Fox en de KNVB (zijn ex-werkgever) lijkt te vertegenwoordigen dan het belang van een goede eerste divisie. Allemaal lastig, maar dat Sparta wel klaagt in de media en niets echt probeert voor elkaar te krijgen is ook irritant. *$&#(, voor de derde keer wat irritatie in deze voorbeschouwing. Uw voorbeschouwer van dienst moet maar eens aan de mindfullness. Of misschien is het gewoon tijd voor bier. Dat laatste komt goed. Maar ok, Laros, regelen die vergadering en proberen een oplossing en een stuk solidariteit los te krijgen bij de overige clubs. Met Den Bosch is Sparta waarschijnlijk een medstander rijker.

Afijn, terug naar het voetbal. Den Bosch trainer Wil Boesen stelt Velkov dus weer centraal achterin op, naast Kersten. Een prima verdedigingsduo voor dit pilsssleague Keuken Kampioen Divisie niveau. Den Bosch heeft ook een voor eerste divisie begrippen zeer behoorlijke keeper, maar het beste deel van het elftal is toch wel het duo Verbeek – Holla op het middenveld. Het zal interessant zijn om te zien of het 5-3-2 van Sparta, het middenveld van Den Bosch kan ontregelen.


Vermoedelijke opstelling FC Den Bosch:
Van der Steen, Deijl, Kersten, Velkov, Van der Winden, Verbeek, Holla, Beltrame, Blummel, Sappinen, Khammas

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties