We gaan voor eredivisie! Of het lukt, dar zien we dinsdag pas, maar op weg naar het hogere voetbaldoel kan de Spartaanse ploeg alle steun gebruiken. Of je nou op Het Kasteel, ‘de Bok’, of de Denis Neville tribune zit: laat je horen! Veel succes gewenst Spartanen.


Leiding- en ticketinfo

De wedstrijd Sparta – De Graafschap aanstaande zaterdag zal gefloten worden door Jochem Kamphuis. Sander van Roekel en Erwin Zeinstra vlaggen. Vierde official is het heerschap Edgar Bijl. Dennis Higler is de VAR bij dit duel, Dave Goossens is de assisent-VAR, oftewel de AVAR. Laat het even tot je doordringen: AVAR bij een wedstrijd van Sparta. Mooier wordt het niet. We feliciteren Dave daarom met nu al het hoogtepunt van zijn leven.

Er zijn opvallend genoeg nog op het moment van schrijven nog zo’n 500 kaarten te koop voor vanavond. Uiteraard te koop via www.spartakaartje.nl of bij de Sparta Fanshop.


Kom in rood-wit en laat je horen!

Spartanen, wij sluiten ons graag aan bij de oproep, zoals Sparta die deed: kom vanavond in rood-wit naar Het Kasteel. Neem je Sparta sjawl mee, doe het heilige shirt aan, of pak je rood-witte jas uit de kast en kom geheel in stijl naar het stadion in Rotterdam-West. En als je daar toch eenmaal bent: laat je vooral ook horen. Zing mee met de Spangenaren en steun Sparta op weg naar de eredivisie!


Iedereen is welkom bij de Corteo

Heb je zin in wat pre-wedstrijdsfeer? Vanaf 20:00 uur start vanaf het Brouwerhuis de sfeervolle Corteo die eindigt bij Het Kasteel. Een klein stukkie lopen dus, altijd veel sfeer. Iedereen is welkom!


Underdog en hoogspanning

Veel trainers spelen graag de amateurpsycholoog. Dat doen ze dan weer op verschillende manieren. Eerder deze week hadden we nog Ricardo Moniz die meende dat zijn ploeg altijd moest denken als een favoriet, of Ajax of RKC nou bezoek kwam. RKC kegelde de favoriet een divisie naar beneden. Henk de Jong en Henk Fraser zijn meer van het type trainer die hun ploegen in de onderhond positie willen zien te krijgen. Dus steekt Fraser de loftrompet over de Superboeren. “De Graafschap is als team net wat verder, heeft net wat meer specifieke kwaliteit. Om die reden heeft die ploeg in mijn ogen net wat meer kans. Veertig/zestig in het voordeel van hun; zo schat ik de verhoudingen een beetje in.”

Zou het ook maar iets uitmaken? De Graafschap heeft als doelstelling in de eredivisie blijven. Sparta heeft als doelstelling om te promoveren. Dat voelen alle supporters, alle spelers, alle medewerkers van beide elftallen. De wedstrijd van vanavond staat onder hoogspanning. De wedstrijd van aanstaande dinsdag zal nog dubbel zo heftig voelen. Die druk gaat er niet vanaf door Henkies die amateurspsycholoog spelen. De vraag is vooral: welk team gaat het beste met de druk om?


Sparta

Bij Sparta zal Roy Kortsmit nog steeds ontbreken, net als natuurlijk de al langer geblesseerde Martis. Verder is iedereen beschikbaar.

Voorafgaand aan de play-offs was bij de meeste Sparta-volgers de verwachting dat Sparta in de play-offs met twee aanvallers zou spelen en dan Rayhi erachter. Varianten met Ache en Veldwijk, Duplan en Veldwijk en Dervisoglu en Ache kwamen de afgelopen 2 maanden langs. Tegen Oss paste Fraser de tactiek aan en stond er een aanvaller minder -en een middenvelder meer- op het veld, met Rayhi meer vanaf links en Harroui vanaf rechts. Fraser was hierover zeer tevreden. Sparta gaf weinig weg en Harroui was vanaf rechts opvallend gevaarlijk (2 goals in Oss, 1 grote kans in Oss en thuis 2 grote kansen op Het Kasteel). Met Ache en Dervisoglu heeft Fraser dan de mogelijkheid om twee goede aanvallende wissels in te brengen. Uiteindelijk past dit ook in het plaatje van hoe we de coach Fraser hebben leren kennen: in beginsel behoorlijk behoudend en mogelijk later in de wedstrijd de boel nog wat aanvaller om kunnen zetten. Daar kan je van vinden wat je je wilt, maar laten we hopen dat het aanstaande uiteindelijk zal leiden tot het felbegeerde succes dat promotie heet.

Het lijkt er dus op dat Sparta zal beginnen met dezelfde tactiek als afgelopen zondag tegen Oss, al kunnen we wel een wijziging in de basisopstelling tegemoet zien. Dabo kan weer spelen. Dat betekent dat de Abels weer naar het centrum schuift en dat onze trainert moet kiezen tussen Wuytens en Vriends. Ondanks twee degelijke optredens tegen Oss zal Wuytens daardoor naar verwachting weer op de bank beginnen.


Vermoedelijke opstelling Sparta:
Coremans, Dabo, Abels, Vriends, Faye, Auassar, Laros Duarte, Deroy Duarte Harroui, Rayhi, VeldwijkDe Graafschap

De Graafschap trainer Henk de Jong gaat zijn team ook wat verdedigender laten spelen, dan in de laatste pot tegen Cambuur. Middenvelder Javier Vet keert terug in de basis, wat ten koste gaat van de aanvallend ingesteld Fabian Serrarens.

Vrij van zorgen is Henk de Jong zeker niet. Twee van zijn belangrijkse spelers hebben -om Henk Fraser te quoten- ‘pijntjes’. Topscorer (en de beste speler aan De Graafschap zijde) Youssouf El Jebli heeft knieklachten. Hij zal gewoon starten op Het Kasteel, maar bij De Graafschap hebben ze twijfels of hij in vier dagen 2 hele wedstrijden kan spelen. Ook aanvaller Benschop is niet volledig fit. Tegen Cambuur-uit ontbrak hij nog omdat spelen op kunstgras de kans op blessures voor hem vergroot. Maar ook hij zal gewoon in de basis starten, want ook voor De Graafschap-spelers telt: nog 2 wedstrijden doorbijten en dan is er mega-vreugde of groot voetbalverdriet.


Vermoedelijke opstelling De Graafschap:
Bertrams, Owusu, Straalman, Nieuwpoort, Tutuarima, Matusiwa, Vet, El Jebli, Burgzorg, Benschop, Bahoui

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties