NEC en Almere lieten afgelopen vrijdag punten liggen. Go Ahead en Roda spelen zondag tegen elkaar. Sparta zelf speelt zondag thuis tegen Cambuur. (Alleen) bij winst doet Sparta uitstekende zaken. De mannen van Henk Fraser wisten tot nu toe alle thuiswedstrijden te winnen. Laat je zondagmiddag horen Spartanen en steun de ploeg op weg naar een hopelijk heerlijke zondagmiddag op Het Kasteel!


Sparta – Cambuur, zondag 14 oktober 2018, aanvang 14:30 uur. Richard Martens is de fluitist van dienst. Don Frijn en Patrick Inia zijn de vlaggende mannen. Vierde official is het heerschap Robin Gansner. De Bok de Korver tribune is al uitverkocht. Voor de overige tribunes zijn nog voldoende kaarten beschikbaar. Kaarten zijn te koop via www.spartakaartje.nl en zondagmiddag kan je ook een kaart kopen bij de poorten van Het Kasteel. Je hebt overigens wel een Sparta clubcard of seizoenclubcard nodig om een kaart aan te schaffen. Overigens worden ook iets van 250 man/vrouw in het uitvak verwacht, een mooi aantal natuurlijk voor een eerste divisie club waarvan de supporters het hele land moeten doorreizen.


Cambuur: aanhaken of (voorlopig) afhaken

Thuis won Sparta dit seizoen alles nog. Het ging niet altijd makkelijk, maar Het Kasteel is tot nu toe een onneembare vesting gebleken. Kan Sparta ook Cambuur verslaan? Het zal niet makkelijk worden; de Friezen worden ten slotte weleens genoemd als outsider voor de titel. Cambuur was na 5 competitieronden zelfs de verrassender koploper van de
pilssssssleague Keuken Kampioen Divisie.

Maar de laatste drie duels wist Cambuur dan weer niet te winnen (0-0 bij Jong FC Utrecht, en 2 slechte wedstrijden met terechte nederlagen. 0-1 tegen Roda JC en vorige week 3-1 bij hekkensluiter Dordt). Voor Cambuur is de wedstrijd tegen Sparta er dan ook één van aanhaken of (voorlopig) afhaken. Mocht Cambuur verliezen dan is het gat met Sparta en Almere al 6 punten.


Sparta wordt gedeeld koploper bij winst

Sparta wist nog niet van een directe concurrent te winnen. Wel werd thuis (vrij eenvoudig) Den Bosch verslagen en die ploeg staat op het moment van schrijven toch wel weer ‘stiekem’ vijfde, maar tegen titelkandidaten Twente en Go Ahead wist onze club niet te winnen. Opvallend was dat in beide wedstrijden Sparta in de eerste helft zeer zwak voor de dag kwam, maar in de tweede helft de betere ploeg was.

In de pittige serie Go Ahead-uit, Cambuur-thuis, Roda JC-uit kunnen de mannen van Henk Fraser bewijzen dat ze echt een titelkandidaat zijn. In Deventer een punt pakken na een 2-0 achterstand, daar kon vrijwel iedere Spartaan prima mee leven. Maar in eigen huis zou Cambuur dan eigenlijk wel verslagen moeten worden. Onze club zou daarmee ook een stevige dreun uitdelen aan de concurrentie. Almere speelde afgelopen vrijdag immers al gelijk in Volendam en NEC verloor thuis van Eindhoven. Bij Spartaanse winst is het gat naar Cambuur 6 punten, het gat naar NEC 5 punten en staan ‘we’ in punten gelijk met Almere. Maar goed, eerst dus nog maar eens zien te winnen.

Zondag om 12:15 staat Go Ahead – Roda op het programma en zondag begint Twente – MVV om 16:45 uur.


Periodekampioenschap

Sparta kan bij winst tegen Cambuur niet alleen gelijk komen in aantal punten met Almere in de competitie, maar ook in de stand om de eerste periode. Uiteraard een mooi streven om die te winnen, want je kan maar verzekerd zijn van nacompetitie en daarnaast levert een periodekampioenschap de club weer wat centen op. De periodes gaan trouwens over 9 speelrondes (als Sparta de eerste periode zou winnen, gebeurt dit tegen Telstar thuis).

De eerste twee rondes maakten geen onderdeel uit van een periode. Verder ziet de verdeling er als volgt uit: Periode 1, ronde 3 t/m 11. Periode 2, ronde 12 t/m 20. Periode 3, ronde 21 t/m 29. Periode 4, ronde 30 t/m 38.


Sparta

Sparta mist in totaal 4 spelers: Ach, Kortsmit, Breinburg en Alberto. Ache en Kortsmit zijn geblesseerd. Kortsmit liep tegen Go Ahead tegen een schouderblessure op en zal er tegen Roda JC (volgende week vrijdag) vrijwel zeker weer bij kunnen zijn. Tim Coremans is de vervanger van Kortsmit. Tegen Go Ahead viel hij prima in en tegen Cambuur maakt hij zijn basisdebuut in Spartaanse dienst, bovendien is het zijn debuut in een officiële wedstrijd op Het Kasteel.

Coremans stond in het seizoen 2013-2014 onder contract bij Cambuur en speelt dus tegen zijn oude club. Henk Fraser mist ook Gregor Breinburg en Suently Alberto, die opgeroepen werden voor respectievelijk Aruba en Curaçao. En zoals bekend wordt in de eerste divisie gewoon door gevoetbald tijdens interlandweekend.

Daar staat tegenover dat Vriends terugkeert in de basis na een blessure. Spierings zal de plek van Breinburg innemen. Tot slot lijkt Dabo opnieuw de voorkeur te krijgen boven Saksela.

Afgelopen zondag speculeerde Henk Fraser bij Studio Voetbal openlijk over het afstappen van het 5-3-2 systeem, maar tegen Cambuur zullen we Sparta toch weer zien starten in de inmiddels welbekende 5-3-2 formatie.


Vermoedelijke opstelling Sparta:
Coremans, Dabo, Wuytens, Vriends, Auassar, Drenthe, Harroui, Spierings, Duarte, Rahyi, Veldwijk


Cambuur

Cambuur mist de geblesseerde Jordy van Deelen en ook de Franse middenvelder Robin Maulun ontbreekt vanwege een blessure. Matthew Steenvoorden zal naar verwachting op de bank zitten, maar hij is nog niet fit genoeg om te starten. Wellicht dat Cambuur trainer Rene Hake zijn opstelling zal aanpassen na de laatste 3 matige optredens. Met Robbert Schilder heeft Cambuur de meest bekende speler in dienst, maar de ervaren kracht heeft zijn beste tijd wel achter hem liggen.

Vermoedelijke opstelling Cambuur: Mous, Schills, Mbende, Van Wermeskerken, Ciganiks, Sambissa, Schindler, Schilder, Mathieu, Van Kippersluis, Rossi

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties