Een avondpot. Blijven strijden om de bovenste posities. Herfstig winterweer. Genoeg ingrediënten om de kelen te smeren en dat Sparta vocaal hartstochtelijk te steunen in de belangrijke pot tegen Almere!


De wedstrijd staat onder leiding van arbiter Martin van den Kerkhof. De heren Diks en Van Zuilen assisteren hem. Vierde official is het heerschap Gansner.


Steun de ploeg!

Tijdens de oersaaie pot tegen Jong PSV heeft Sparta geen reclame gemaakt. Tel daarbij de nederlaag tegen Helmond Sport en het slechte weer op en we stevenen af op de slechts bezochte wedstrijd van het seizoen. Ergens tussen de 8.000 en 8.500 toeschouwers worden er verwacht op Het Kasteel. De historie leert dat wat minder mensen de sfeer zeker niet ten slechte hoeft te komen, dus ga er eens volop achter staan Spartanen, na 3 wedstrijden op rij niet gewonnen hebben dient er nu – met de steun van het thuispubliek – weer eens gewonnen te gaan worden!


Tijd om uit het dalletje te klimmen

Sparta staat derde, met een gelijk aantal punten als de nummer 2 (Go Ahead) en 1 punt minder dan de nummer 1 (Den Bosch). Qua stand valt het best mee, maar toch kunnen we spreken van een dalletje, waarin Sparta zich bevindt. Uit de laatste 3 wedstrijden haalde onze club immers maar 2 punten. Dat heeft niet tot grote schade geleid omdat ook de concurrentie punten blijft morsen. Maar op een gegeven moment zullen er toch één of meerdere ploegen ‘weg gaan lopen’ van de concurrentie. Dan moet je zorgen dat je bij het juiste groep zit. Daarom maar weer eens de volle drie punten halen vanavond!


Winterstop

Wie in de tweede seizoenshelft gaat weglopen van de concurrentie, dat wordt deels bepaald door vorm, blessures, etc., maar ook de winterstop gaat daarin dit seizoen een belangrijke rol spelen. Den Bosch, Sparta en Twente hebben ploegen die elkaar momenteel niet veel ontlopen en het zijn clubs die geld op de bank hebben om in de winterstop spelers te halen. Ook bij Go Ahead zou ‘iets’ mogelijk zijn.

Maar in de winterstop is geld niet altijd het belangrijkste. Het gaat erom om, om de juiste speler te halen. Spelers die in de winterstop vrij zijn hebben vrijwel altijd ‘een probleem’. Of je moet er een grote transfersom voor neerleggen, of ze zijn lang geblesseerd geweest, of het zijn spelers die lange tijd reserve zijn geweest bij een topclub (en die een niveau lager vaak niet de juiste mentaliteit kunnen opbrengen). Ook al heb je geld als club, het is juist in de winterstop moeilijk om spelers te halen die je team direct beter maken. Hier mag Henk van Stee dus aan de slag en met 2 geweldige aanwinsten zorgen dat Sparta na de winterstop het verschil gaat maken.

Tot die tijd zijn er nog 3 wedstrijden te gaan. Almere en Jong-AZ thuis, Jong Ajax-uit. Daar moet je natuurlijk wel minimaal 6 punten uit halen, dan gaan we de winterstop in als één van de kampioenskandidaten.


11-1

Van de laatste 10 wedstrijden die Sparta en Almere tegen elkaar speelden won Almere er drie, werd er eenmaal gelijkgespeeld en zes keer won onze club. Op 20 augustus 2010 won onze club met maar liefst 12-1. Dat lijkt ons ditmaal wat te gortig tegen een subtopper, dus we moeten niet overdrijven: laten we tevreden zijn met 11-1.


Almere: aanhaken of niet

Almere -met de verschrikkelijke naam, Almere City F.C., deed het uitstekend in het begin van de competitie. De ploeg speelde fris en aanvallend voetbal en stond zelfs even bovenaan. Herhaaldelijk kwam de ploeg in de media als kampioenskandidaat. Inmiddels is de ploeg wat afgezakt. Het verschil met Sparta is echter nog steeds maar 4 punten. Als Almere wint dan haakt de ploeg dus wel weer aan, al lijkt het duidelijk dat Almere een prima basisploeg heeft, maar in de breedte te zwak is om echt te gaan voor het kampioenschap. De ploeg voetbalt wel dusdanig goed dat een plek in de nacompetitie play-offs zeker tot de mogelijkheden behoort.


Sparta

Dabo zal voor de winterstop niet meer in actie komen voor onze club, ook Ache is nog steeds geblesseerd en Martis zal het hele seizoen niet meer in actie komen. Dat de steun van het publiek een speler een goede gevoel geeft, liet Martis –die naar verwachting pas begin volgend seizoen weer wedstrijden gaan spelen- tegenover het AD weten, naar aanleiding van het moment dat bijna het hele Kasteel applaudiseerde toen hij tegen Jong PSV het veld verliet. “Op dat moment had ik zoveel pijn dat ik dat ik er niets van meekreeg”, aldus Martis. “Later zag ik de beelden terug. Dan besef je maar weer eens hoe mooi het Sparta-publiek is. Ik ben de mensen echt heel dankbaar voor hun steun. Dat meen ik uit de grond van mijn hart”.

Drenthe, Vriends en Rayhi ontbraken de afgelopen weken vanwege blessureleed, maar trainden deze week weer volop mee. Drenthe en Vriends starten in de basis. 9 posities zijn dan ook ‘een zekerheidje’. Of Rayhi ook zal starten is nog onzeker en de 2 onzekerheden zit hem sowieso weer (aanvallend op het middenveld en) voorin. Veldwijk is altijd een zekerheidje, maar voor de andere 2 posities blijft Fraser puzzelen, maar het valt te vaak tegen. Er is voor uw voorbeschouwer van dienst eigenlijk geen peil op te trekken waarom dan weer Verhaar, dan weer Dervisoglu speelt en dan weer opeens Breinburg als aanvallende middenvelder mag opdraven. Verhaar en Breinburg speelden in Helmond werd heel erg slecht; het lijkt logisch dat zij tegen Almere op de bank beginnen. Ditmaal het trio Rayhi, Dervisoglu, Veldwijk als meest aanvallend ingestelde spelers?

Vermoedelijke opstelling Sparta: Kortsmit, Saksela, Wuytens, Vriends, Auassar, Drenthe; Harroui, Duarte, Rayhi; Veldwijk, Dervisoglu.


Almere

Dat de voetbalwereld gestoord is geworden, dat weten we al langer, maar wordt maar weer bevestigd dat Sparta een rechtsback huurt van Chelsea en Almere een linksback huurt van AS Roma. Europese (sub)topclubs die dusdanig veel contractspelers hebben dat ze zelfs spelers onder contract hebben staan die nauwelijks een echte meerwaarde zijn voor (sub)topclubs uit de Keuken Kampioen Divisie. AS Roma huurling Moustapha Seck is net terug van een buikspierblessure en zal waarschijnlijk op de bank starten. Bram van Vlerken start als rechtsback. Almere mist doelman Joshua Smits en verdediger Joudrick Pupe vanwege blessures.

Bij Almere speelt weer een Ahannach. Niet dezelfde als die bij Sparta speelde, maar dit is Anass Ahannach en al staat hij niet altijd in de basis, naar verluidt een behoorlijk talent. Een speler dus om eens in de gaten te houden.

Bij Almere speelt ook ex-Spartaan Youri Loen. Hij speelde afgelopen seizoen zijn beste wedstrijden tegen Sparta, dat zoals bekend tegen Emmen degradeerde. Maar Loen maakte niet genoeg indruk om mee te mogen naar de eredivisie en dus speelt hij nu voor de club uit Flevoland. Het is te hopen dat hij vanavond niet weer zijn beste wedstrijd van het seizoen speelt.

Vermoedelijke opstelling Almere: Plattel, Van Vlerken, Mirani, Blackson, Hammouti, Ahannach, Loen, Calcan, Soleri, Efmormidis, Hunte

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties