We zijn de 18e plek meer dan zat. Een 17e plek? Dat kan. ADO verslaan en zondagmiddag rond de klok van 16:30 uur zullen Spartaanse juichenkreten, zuchten van rood-witte verlichting en hoop op een betere voetbaltoekomst Rotterdam-West vullen. Steun de ploeg Spartanen! 4 maart 2018 kan eindelijk weer eens een echt lekkere voetbaldag worden!


Sparta – ADO, zondag 4 maart 2018. Aanvang 14:30 uur. De wedstrijd staat onder leiding van Reinold Wiedemeijer. De scheidsrechter wordt geassisteerd door de vlaggende mannen Bas van Dongen en Maarten Ketting. Vierde official is het heerschap Richard Martens.
Er zijn op het moment van plaatsen nog 15 kaartjes ‘niet naast elkaar’ beschikbaar voor de Kasteeltribune en nog 10 kaarten voor de Tonny van Ede tribune beschikbaar. De rest van het stadion is nu al uitverkocht. Zondagmiddag opnieuw een volle bak dus.


Steun de ploeg!

Na de laatste wedstrijd die Sparta won gaf Dick Advocaat aan dat de steun van het Sparta publiek (dat er volgens Advocaat fantastisch achter ging staan tegen Willem II) wat teweeg bracht. Dergelijke steun maakt het volgens onze trainert voor iedere tegenstander moeilijker. Alle beetjes helpen en al met al een goede reden om tegen ADO weer vol achter de ploeg te gaan staan!


Het kan snel gaan in het voetbal

We weten allemaal, het kan snel gaat in het voetbal. Ongeveer een jaar geleden stond ADO er zeer beroerd voor. De club werd waardeloos geleid. Problemen met Chinezen, problemen met geld en grote sportieve problemen. Alfons Groenendijk stapte als trainer in de groene-gele trein. Veel ‘kenners’ vroegen zich af wat hij ging beginnen bij de voetbalpuinhoop die ADO toen was.

Maar zie daar. Fons & ADO, ze blijken een geweldige klik te hebben. Jeffrey van As blijkt een behoorlijke technisch manager te zijn. De vooruit geschoven Chinese pionnen die er momenteel zijn bewaren de rust. En ADO heeft ook dit seizoen weliswaar grote financiële tekorten, maar het lijkt er op dat die worden afgedekt door de rust bewarende Chinezen.

Vorig jaar handhaafde ADO zich uiteindelijk eenvoudig, door een geweldige eindsprint en dit seizoen doet ADO het uitstekend en gaan de mannen van Groenendijk voor de play-offs om Europees voetbal. Het kan dus snel opwaarts gaan in het voetbal, dat biedt hoop voor Sparta. Het kan natuurlijk – ook met ADO – weer snel slechter gaan. Je club in eigendom geven van Chinezen en daar financieel van afhankelijk zijn lijkt ons geen vruchtbare bodem voor een structureel mooie toekomst. Maar goed, als ADO-supporter moet je natuurlijk genieten, waar je genieten kan.

En wat ITWM betreft mogen ze dat Europese voetbal halen ook, want hoewel ‘we’ het Zuiderpark als uitwedstrijd missen, hebben we een zwak voor ADO. We gunnen het die Haagse supporters wel, een paar mooie tripjes naar het buitenland. Maar deze zondag gunnen we ADO natuurlijk niets. Opzouten met die 18e plek, winnen moeten we!


E=Mc2 / voetballen zoals tegen Willem + de effectiviteit als tegen Twente = 3 punten

Les 1 in het pakken van 3 punten: zorg dat je aan het einde van de wedstrijd 1 doelpunt meer hebt gemaakt, dan de tegenstander. Het lukt Sparta niet bijster vaak dit seizoen. Er viel slechts 1 zege te noteren in de laatste 15 wedstrijden.

Toch zullen we moeten gaan winnen, willen we niet direct degraderen. Winst zou al heel wat dichterbij komen als onze club het goede voetbal dat we eerder in 2018 zagen, te combineren met de dodelijke effectiviteit tegen Twente en AZ. Tegen Twente kreeg Sparta 1 kans; 1 goal. Tegen AZ kreeg Sparta 2 halve kansen; 1 goal. Sparta kwam in deze 2 wedstrijden voetballend dan zeer belabberd voor de dag, maar onze club was eer effectief. Als Sparta tegen ADO zo slecht voor de dag komt, dan zal winst er niet in zitten. Maar de hoop is dat Sparta terug kan vallen op het prima spel in de thuiswedstrijden tegen Vitesse, Excelsior, Willem II en PSV. Dat goede voetbal, minder persoonlijke fouten en meer effectiviteit is het recept om weg te komen van plek 18.


Historie

Sparta speelde 35 thuiswedstrijden in de Eredivisie. Onze club won maar liefst 18 keer. ADO won slechts 8 keer. De rest van de wedstrijden eindigde in een gelijkspel.Sparta

Bij Sparta kan Nelom vrijwel zeker weer meedoen na zijn blessure van vorige week. Fischer en Dougall zijn natuurlijk weer beschikbaar nadat ze tegen AZ geschorst waren. Fischer en Nelom kunnen direct rekenen op een basisplaats. Dat betekent dat Vriends, Breuer en Floranus weer op de bank beginnen, want Advocaat gaat met 4 verdedigers aantreden tegen ADO.

Of Advocaat voor Dougall of Harroui kiest zullen we morgen pas zien. Voorin lijkt Ahannach weer eens een kans te krijgen. Brogno staat hieronder in de vermoedelijke opstelling, maar hij is nog een twijfelgeval, want ook hij komt terug van een blessure.

Roy Kortsmit, Janne Saksela en Mark Veenhoven zijn nog geblesseerd.

Vermoedelijke opstelling Sparta: Huth, Holst, Chabot, Fischer, Nelom, Sanusi, Dougall, Van Moorsel, Brogno, Kramer, Ahannach


ADO Den Haag

Bij ADO zijn David en Kishna al langere tijd geblesseerd. Tegen ADO mist Groenendijk ook de geblesseerde Becker en de geschorste Beugelsdijk. En dan zie je direct dat het goed gaat met ADO Den Haag. Geen gegoochel met systemen, of geheimzinnig doen wie wie vervangt. Groenendijk heeft vertrouwen en is duidelijk: Hooi vervangt Becker en Kuipers vervangt Beugelsdijk.
Dat betekent dat ex-Spartaan Duplan op de bank begint en ex-Spartaan Falkenburg in de basis start.

Groenendijk is zelf ook een ex-Spartaan en hoopt dat onze club het gaat redden. “Ik ben altijd een beetje Spartaan gebleven”, aldus Groenendijk. Ik heb daar vier jaar gespeeld en ook een paar jaar getraind. Het is een mooie club die in de eredivisie hoort. Wij hebben daar zondag geen boodschap aan, maar aan het einde van de rit mogen ze er van mij in blijven”. Mooie woorden van Groenendijk. Als Sparta morgen maar wint natuurlijk, dat wel.


Vermoedelijke opstelling ADO
: Zwinkels, Ebuehi, Kuipers, Kanon, Meijers, Immers, El Khayati, Bakker, Hooi, Johnsen, Falkenburg

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties