RKC – Sparta, vrijdag 31 augustus 2018, aanvang 20:00 uur. Scheidsrechter is Erwin Blank. Fikkert en Ozinga vlaggen. Vierde official is het heerschap Voncken.

Err zijn geen kaarten voor het uitvak meer te koop. Er zullen 370 Spartanen in het uitvak aanwezig zijn. Dat betekent dus niet dat alle (680) door RKC beschikbaar gestelde kaarten verkocht zijn. Maar er waren maar 250 autokaarten beschikbaar. Die waren snel uitverkocht. De busverkoop liep minder hard en de bussen moesten op een gegeven moment besteld worden. En die zitten nu ook vol. 370 man en vrouw dus die de ploeg hopelijk hartstochtelijk gaan steunen! De bussen vertrekken om 18:00 uur vanaf het supportershome.Gaat Sparta een stap zetten richting het ………. Keukenkampioendivisieperiodekampioenschap

RKC is de competitie uitstekend gestart. De ploeg van Gred Grim won thuis van tegen Telstar en vorige week werd een knappe overwinning geboekt tegen FC Den Bosch, door velen (dankzij de Jordania investeringen) gezien als een ploeg die bij de eerste 5 gaat eindigen. Sparta verloor de eerste pot ongelukkig tegen Twente en wist vervolgens eenvoudig thuis te verslaan in een pot die niet al te best was.

Maar de wedstrijden telden nog niet mee in de strijd om de eerste periode. In voorgaande jaren begon de strijd om de periodetitels in speelronde 1, nu dus in speelronde 3. De strijd om de vier verschillende periodes is nu als volgt opgedeeld.
Periode 1: speelronde 3 t/m 11

Periode 2: speelronde 12 t/m 20

Periode 3: speelronde 21 t/m 29

Periode 4: speelronde 30 t/m 38

Gaat Sparta vanavond een stap zetten in de richting van het eerste periodekampioenschap van de Keuken Kampioen? En wat krijg je dan eigenlijk als winnaar? Nog steeds een bronzen stier; wat toch uit het logo voortkwam van Jupiler. Een houten vaatwasser, een loden magnetron of de staten keukenkast is toepasselijker. Spannend hoor, zo’n wisseling van de sponsorwacht.Keuken Kampioen, Mandemakers – één pot nat

En over sponsoren gesproken. Als Ajax hoofdsponsor Ziggo tegelijkertijd naamgever zou worden van de Ziggo-eredivisie en op dat moment zouden de leidinggevenden van Ziggo ook deel uitmaken van de leiding van Ajax, dan zouden er in voetbalwonderland wel wat wenkbrauwen gaan fronsen. Door de oogwimpers heen zie je al boze supportertjes uit Zuid, een Toon Gerbrands die stelt dat dit ethisch niet verantwoord is en de heer J. Derksen zou er zomaar eens een landelijke discussie van kunnen maken. Al met al zou de Eredivisie CV het vermoedelijk niet toestaan en eisen dat de Ziggo mensjes in ieder geval uit de leiding van Ajax zouden stappen om de schijn van belangenverstrengeling te voorkomen.

In de
pilsssssleague Keuken Kampioen divisie spelen dit soort principes niet. We gaan op bezoek bij RKC. Die club draait financieel om Mandemakers. Stefan Mandemakers zit zowel in de leiding van Mandemakers Keukens als in de clubleiding. En Keuken Kampioen maakt gewoon onderdeel uit van de Mandemakers Groep. In de eerste divisie doen ‘we’ daar niet zo moeilijk over.


Historie

Wist u dat Sparta al 164 jaar op rij niet heeft weten te winnen in Waalwijk? 1.400 keer daar gespeeld, 2 keer gescoord, 3.600 doelpunten tegen, slechts drie gelijke spelen. Wellicht kloppen deze feiten net niet helemaal, maar RKC-uit is doorgaans een ware Spartaanse nachtmerrie. In 1997 won Sparta voor het laatst in Waalwijk en daarvoor wisten we er ook maar zelden punten te halen. Of het nou eredivisie, eerste divisie of zoals vorig seizoen nog bekervoetbal was: het loopt erg vaak verkeerd af in Waalwijk.

Het optimisme voor aanvang van een wedstrijd tegen RKC is daarentegen vaak groot. RKC heeft best een geinig stadion. Het is niet al te ver weg. Daar reis je dan met enkele honderden Spartanen naar toe. Sfeer op het uitvak is dan prima. Sparta heeft op papier vaak een beter elftal dan RKC gehad. Alle reden om RKC-uit met enig vertrouwen tegemoet te zijn om vervolgens met de teleurstelling in je lijf weer naar Rotterdam terug te gaan. Dit jaar is het niet anders. De redactie van ITWM heeft vertrouwen in een goede afloop. Alle ingrediënten voor een mooie Spartaanse voetbalavond zijn aanwezig. Dat het wonder moge geschieden; laat ons naar Rotterdam terugreizen, met drie punten in de zak!RKC

Ah, Fredje Grim. Hij is nu trainert bij ErKaCé. Afgelopen winter liet hij een 3-jarig contract bij Cambuur lopen, omdat hij assistent kon worden van Advocaat bij Sparta. De oud-keeper benadrukte toen voor de camera van RTV Rijnmond dat er GEEN afspraken waren gemaakt over een eventuele toekomstige functie als hoofdtrainer bij Sparta. Dat bleek ook zo te zijn: Van Stee koos voor Fräser. Maar nadat Grim tekende bij RKC vond hij het nodig om toch nog een sneer naar Sparta uit te delen en te stellen dat wat Sparta heeft gedaan ‘niet hoort’. Grim: “Er was zeer zeker sprake van een bittere nasmaak”. (..) “Ik loop al heel lang mee in het voetbal. Dat is de voetballerij. In mijn beleving hoort het er niet bij, het is jammer, maar dat soort dingen gebeurt” .
Al met al zal de in Sparta teleurgestelde Fred Grim extra gemotiveerd zijn om vanavond te winnen van onze club.

Grim moet in ieder geval Darren Maatsen missen. Mogelijk krijgt hierdoor ex-Spartaans kampioen Roland Bergkamp een kans in de basis. De kans is echter groter dat Maatsen vervangen wordt door de Belgische vleugenaanvaller Dylan Seys. Paul Quasten is nog een twijfelgeval bij RKC, deze middag wordt beslist of hij al dan niet zal starten.

Steunpilaar bij RKC achterin is Drost en op het middenveld moet de van Feyenoord gehuurde Emil Hansson de lijnen uitzetten. Hij bewees aan het begin van de competitie al een uitstekende speler te zijn, zeker voor eerste divisie begrippen, en hij heeft in 2 wedstrijden al een assist en een doelpunt achter zijn naam.

Bij RKC werkt Steef Nieuwendaal op de commerciële afdeling, oud-Spartaan Ramon van Haaren werkt er als sportverzorger en we zien vanavond dus de ex-Spartanen Fred Grim en Roland Bergkamp op de bank.

Maar misschien wel de gevaarlijkste man van RKC is Mario Bilate (met 2 goals en 1 assist had Bilate een geweldige competitiestart). Afgelopen juni had Bilate nog mooie worden over voor Sparta. “Sparta heeft voor mij ontzettend veel betekend. Ik mocht daar trainen op de 4e etage toen ik een enkelbandblessure had opgelopen en mijn contract in Schotland heb laten ontbinden”. En: “Ik durf me Spartaan te noemen”. Sympathieke gozer die Bilate. We gunnen hem het beste, maar vanavond even niet.


Vermoedelijke opstelling RKC:
Vaessen, Gaari, Lammers, Drost, Quasten, Vermeulen, Mulder, Hansson, Seys, Bilate, Tahiri


Sparta

Geen personele problemen voor Sparta deze vrijdag. Dit is slecht nieuws voor Martis, want hij zal vanaf de bank beginnen, omdat Adil Auassar weer fit is. Fräser ziet in de routinier een belangrijke schakel voor het 5-3-2 systeem, met name in de opbouw verwacht Fräser het nodige van hem. Tegen Twente en Volendam kon hij nog niet meedoen, maar inmiddels is hij hersteld van zijn enkelblessure. Tegen RKC gaat Auassar dan ook debuteren in een officiële wedstrijd voor onze club. Duarte speelde tegen Volendam een ongelukkige wedstrijd, maar de talentvolle middenvelder die deze week zo verrassend zijn contract verlengde, start naar verwachting wel gewoon in de basis.

Vermoedelijke opstelling van Sparta: Kortsmit, Saksela, Vriends, Auassar, Wuytens, Drenthe, Harroui, Duarte, Rayhi, Dervisoglu, Veldwijk

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties