Na nederlagen tegen Ajax en Vitesse is het deze zaterdagmiddag tijd om een goed resultaat te boeken. Helaas voor de Zwollenaren, maar het is de bedoeling dat zij vandaag slachtoffer worden van de Spartaanse dadendrang!

Heeft de AVAR een assistent nodig?

PEC Zwolle – Sparta, zaterdag 26 september, aanvang 16:30 uur. Allard Lindhout is de fluitist van dienst. De Vries en Dobre zijn de vlaggende mannen. Vierde official is het heerschap Martijn Vos. Serdar Gözübüyük is de VAR. Doorgaans wil hij aanwezig zijn, dus we verwachten wel wat wandelingen naar het scherm. Of zou Ruud Serdar in toom kunnen houden? Ruud Bexkens is namelijk de AVAR. Onderschat die job niet mensen! ITWM pleit bij de KNVB inmiddels ook voor een AAVAR, want laten we wel wezen: Ruud Bexkens moet het vandaag helemaal alleen doen, geen assistent voor de assistent en dat is gewoon niet fair……

Geen Bier en Bratwurst

Richten het oosten rijden om zaterdagmiddag voetbal te gaan aanschouwen. Er zijn Spartanen wiens gedachten even zullen wegdromen aan wedstrijden in Duitsland die ze hebben bezocht. Bij onze oosterburen hebben veel supporters de zaterdagmiddag tot genotskunst verheven. Shirt aan, sjawls geknoopt om de mouwen, bier en Bratwurst naar binnen werkend behoort deze middag tot Duits cultureel erfgoed. Een aanrader om eens te gaan meemaken. Uiteraard wel als we geen rekening meer mee hoeven te houden met Corona, want op dit moment is die sfeer even ver weg als het bezoeken van uitwedstrijden voor die-hard Spartanen.

Kansen

Voorafgaand aan iedere wedstrijd heb je de kans om één of drie punten te halen en ondanks het loodzware beginprogramma heeft onze club eigenlijk al punten laten liggen. Tegen de 10 man van Ajax zat een gelijkspel er zeker in. Maar Van Leer blunderde. Tegen Vitesse uit ging het in de eerste helft gelijk op. Ook daar waren ‘we’ niet kansloos, maar Rayhi miste de kans op een gelijkmaker, Heylen kreeg rood, corners werden waardeloos genomen en Van Leer blunderde opnieuw. Een terechte nederlaag, maar ergens bleef het gevoel knagen dat Sparta ook hier een kans liet liggen, zo goed was Vitesse niet.

Dat onze keepert slecht aan de competitie begonnen is, is wel duidelijk. Daarnaast is het grootste probleem: kansen creëren en kansen verzilveren. Net als ADO en RKC wist Sparta nog niet te scoren. Het is te hopen dat dat vanaf vandaag anders gaat. AZ-thuis en Feyenoord uit zijn de volgende potjes. Het is tijd om tegen een concurrent als Zwolle een mooi resultaat te halen.

Loodzwaar begin bracht Zwolle een punt

Ook Zwolle had een loodzware competitiestart. Thuis tegen Feyenoord werd verloren, maar in Alkmaar tegen AZ behaalde PEC wel een punt. Die kan maar vast op de borden staan en de Zwollenaren gaan dan ook vol vertrouwen de wedstrijd tegen Sparta in, op jacht naar de eerste driepunter. Zwolle heeft een aardige basis, maar geen brede selectie. Ze moeten in Zwolle, meer nog dan Sparta, momenteel ontzettend op de centjes leggen. Normaal gesproken ontlopen Zwolle en Sparta elkaar dit seizoen niet veel en zullen het concurrenten in het rechterrijtje worden. Zaak om na vandaag niet al op vier punten achterstand te komen!

Harroui en Rayhi

Harroui wil graag naar Groningen, dat hem het hoofd op hol bracht, maar aan Sparta een flutbedrag bood. Sparta en Groningen liggen heel ver uit elkaar, de kans dat Harroui deze transferwindow naar Groningen zal vertrekken lijkt heel klein. En terecht. Een appel en een ei halen halen ze in Groningen maar op de plaatselijke boerenmarkt, maar Van Stee wil niemand meer voor een appel en een ei uit Rotterdam-West laten vertrekken.

De kans dat Rayhi naar Sadoedi-Arabië vertrekt is groter. Al-Batin heeft interesse getoond. Maar zoals gebruikelijk betalen dat soort clubs geen grote transfersommen. Ze betalen mega salarissen en dan moet de speler zelf maar iets extra’s met zijn oude club regelen. Als Rayhi echt iets wil, dan zal hij waarschijnlijk zelf dus iets bij moeten gaan betalen. En dat doet pijn. De zaakwaarnemer van Rayhi slijpt de messen en begint al wat te dreigen….eng volk toch die zaakwaarnemers. Lees dit artikel maar eens….https://www.vi.nl/nieuws/rayhi-hoopt-op-vertrek-door-de-voordeur-bij-sparta-rotterdam

Het is te hopen dat Rayhi zijn koppie erbij houdt en niet alles overlaat aan een zaakwaarnemer, die absoluut geen meerwaarde heeft in het voetbal. Fraser zegt er ongeveer vanaf de 6 minuut in het onderstaande interview ook iets over….

Zwolle

Thomas Lam ontbreek aan Zwolse zijde vanwege een schorsing. Of Pelle Clement mee kan doen is nog onzeker. Hij keert terug van een blessure. Op de de bank zien we Immanuel Pherai. De 19-jarige aanvallende middenvelder werd vorige week op huurbasis overgenomen van Borussia Dortmund en zal ongetwijfeld als invaller speeltijd krijgen. Waarschijnlijk zit ook de Servische aanvaller Slobodan Tedic op de bank. Hij mag meedoen en heeft de afgelopen week voor het eerste meegetraind.

Vermoedelijke opstelling PEC Zwolle: Zetterer, Van Polen, Lam, Paal, Ghoochannejhad, Van Duinen, Drost, Kersten, Huiberts, Van Duinen, Van Wermeskerken.

Sparta

Tim Coremans is geblesseerd. Reda Kharchouch moet Zwolle – Sparta aan zich voorbij laten gaan, ook al is hij alweer in training. Michaël Heylen mag er niet bij zijn vanwege zijn domme rode kaart in Arnhem. Sparta speelde tegen Vitesse nog in een 5-3-2 opstelling. Dat zal tegen Zwolle weer 4-4-2 zijn. Deroy Duarte keert terug in de selectie na zijn coronaperikelen en mogelijk keert hij ook direct terug in de basis.

Smeets deed het vlak voor de coronastop al niet best en is dit seizoen waardeloos begonnen. Hij wordt een beetje een zorgenkind. Fraser houdt vast aan hem in de basis, maar pijnigt zijn hoofd hoe hem weer zo goed te laten voetballen als een jaar. geleden. Een mogelijke optie is dat niet Deroy, maar Laros Duarte in de basis start en dat Smeets wat meer naar voren mag spelen. Fraser geeft verder gewoon weer het vertrouwen aan Van Leer. Verder lijkt Fraser schijt te hebben aan waar Harroui en Rayhi met hun gedachten hebben. Hij eist gewoon dat ze presteren voor Sparta. En terecht.

Thy speelt tegen zijn oude club en gaf in aanloop naar PEC – Sparta een interview aan RTV Rijnmond.

Vermoedelijke opstelling Sparta: Benjamin van Leer, Jeffry Fortes, Bart Vriends, Tom Beugelsdijk, Mica Pinto, Adil Auassar, Abdou Harroui, Bryan Smeets, Deroy Duarte, Lennart Thy, Mohamed Rayhi

Update wedstrijddag 26/9 16:00 uur : Sparta gaat het duel tegen PEC aan met de volgende basis opstelling:

 1. van Leer
 2. Abels
 3. Vriends
 4. Beugelsdijk
 5. Pinto
 6. Auassar
 7. Harroui
 8. Fortes
 9. Thy
 10. Rayhi
 11. Meijers

Bron: Sparta Twitter:

4.3 7 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Abonneren op
198 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
D
Mari van Wijk
Spartaantje
4 maanden geleden

Volgens mij wil nu IEDEREEN Lars terug ?

D
Jan
Gladiator
4 maanden geleden

Twee verdedigers geschorst hopelijk heeft ADO nog een paar jongens waar ze vanaf willen.

D
Spangenaar
4 maanden geleden

Laat ik het zo zeggen..als het de bedoeling is dat Sparta naar de kloten geholpen moet worden.. dan zitten we op de juiste koers.

D
King P88gba
Gladiator
4 maanden geleden

Misschien toch de spits van Jong Sparta maar eens proberen. Schijnt volgens de grote zelfbenoemde kenner hier een goede spits te zijn. Nul uit vier in de tweede divisie maar je weet nooit. Ik ga Netflix kijken. Wat een ellende.

D
Ruud
Leonidas
4 maanden geleden

En dan lees ik op Rijnmond dat Sparta hoopt dat er een paar sponsoren opstaan voor versterkingen.
Dat geloven ze toch zeker zelf niet en welke speler wil er momenteel nog naar Sparta. Ze willen juist allemaal zo snel mogelijk weg.

D
ton
Je reactie op  Ruud
4 maanden geleden

6 maanden tijd gehad en v Stee kwam met Big Mac Gravenberch, trut van Leer en manke sloffende Duitser op de proppen. Verlengde Michel Auassar Breuer en zet al zijn hoop nu op een kkd spits met zwakke knietjes…maar volgens Henkie van Stee zijn wij blind en zie ik t helemaal verkeerd..walgelijk half uur straatje schoon vegen om zijn wanbeleid te maskeren.

D
RWGladiator
Gladiator
Je reactie op  Ruud
4 maanden geleden

Die sponsoren zijn ook niet gek. Sparta heeft zelf geld!

Het wordt *** een keertje tijd dat die Laros geld gaat vrijmaken. Zelfs Stevie Wonder ziet dat we zwaar te kort komen.

D
Ruud
Leonidas
4 maanden geleden

Sparta speelt net zo traag als dat itwm reageert.

D
De Titanic....
Gladiator
Je reactie op  Ruud
4 maanden geleden

Allebei waardeloos, alleen bij ITWM is het wel te verhelpen denk ik….

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  De Titanic....
4 maanden geleden

Ik zou het liever andersom zien maar ik denk dat je gelijk gaat krijgen.

D
Ouderkerk
Spartaantje
4 maanden geleden

Itwm deelt ook in de malaise. Wat is dit Sparta zielloos. Het is een veteranenelftal geworden dankzij onze TD. En onze trainer is niet ongerust. Slaap verder. Ik denk dat dit elftal niet meer te reanimeren is.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Ouderkerk
4 maanden geleden

Echt triest waar die twee Henken mee bezig zijn.

D
Ruud
Leonidas
4 maanden geleden

De Henken moeten hun conclusies trekken en opstappen.
Falen al een paar jaar.
In den Haag lachen ze zich te pletter. Beugelsdijk en Meijers lekker opgeruimd. Goed voor de salarispost.
Henk haalt ze wel op hoor.
En Fraser herhaalt elke week hetzelfde riedeltje. Tot de rode kaart ging het prima.
Vier tegendoelpunten uit spelhervattingen.
Ik zou nog een paar verdedigers opstellen Fraser.

D
ton
Je reactie op  Ruud
4 maanden geleden

Hij heeft niks voorin…een lachwekkende spits, een zwaargewicht uit Dordt, een kind van 17 en een mokkende Rayhi die moven wil…we zijn dood.

D
King P88gba
Gladiator
Je reactie op  Ruud
4 maanden geleden

Eens Ruud. Ik zie die Van Stee nog steeds lacherig doen over Pastoor na zijn aanstelling. De grote Van Stee gaat het anders doen. Benschop heeft hem gered. Dat wordt steeds meer duidelijk.

D
ATX
Spangenaar
4 maanden geleden

Weer de nul.

Nico Pijpers
Je reactie op  ATX
4 maanden geleden

Zal de eerste weken ook zo wel blijven .
Laat dat maar aan de Henk en over

D
wvb87
Spartaantje
4 maanden geleden

We gaan eraf. >>2020 k@t jaar.

D
Houten Klaas
Gladiator
4 maanden geleden

Van Leer een prima pot, paar goede ballen gepakt. De potentiële ‘vertrekkers’ Harroui en Rayhi de beste aan Sparta zijde mijns inziens. Verdedigend na de rode kaart dramatisch, waar waren oa Abels en Vriends mee bezig vandaag? Thy wederom enorm zwak voorin, maar Emegha is echt nog te licht en Gravenberch echt te zwaar. Man man.

PS: Rayhi goudeerlijk bij Fox mbt zijn potentiële overgang naar het Midden Oosten. Top gesproken.

Laatste wijziging 4 maanden geleden door Houten Klaas
D
ton
Je reactie op  Houten Klaas
4 maanden geleden

Auassar bij 1e 2 goals schuldig hoor!! Is veruit de slechtste bij Sparta…houdt deze ouwe vent echt Duarte en Mijnans op de bank joh? Sodemieter die Fraser eruit!!

D
Allez OM
Spangenaar
Je reactie op  Houten Klaas
4 maanden geleden

Zo was t en niet anders! Eerste 45 min optisch overwicht PEC maar de beste kansen voor ons. Pathe is overigens aanrader !!

Nico Pijpers
Je reactie op  Houten Klaas
4 maanden geleden

Zeker hij pakte weer wat anders ga je er met 6 nul verlies van het veld .

D
King P88gba
Gladiator
4 maanden geleden

Misschien mag ik nog een paar dislikes als ik het derde jaar van Pastoor vergelijk met deze bagger. Please! Geef ze!

D
ton
Je reactie op  King P88gba
4 maanden geleden

Nee klopt. Niks geleerd van credo dat een coach max 2 jaar houdbaar is.

D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  King P88gba
4 maanden geleden

Er was ook iemand die meerdere beweerde dat Van Stee een gouden pik heeft…

D
King P88gba
Gladiator
Je reactie op  ATX
4 maanden geleden

Dank!

D
Spangenaar
Je reactie op  ATX
4 maanden geleden

Ja B-2…

D
King P88gba
Gladiator
4 maanden geleden

FC Humanitas. Van Stee staat
voor lul. Die Nederlands sprekende 30
plussers met eredivisie ervaring? Om je dood te schamen. De twee spelers die op de nominatie staan te vertrekken gaven thuis de eerste helft. De rest was bagger van de bovenste plank.

D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  King P88gba
4 maanden geleden

Er was ook iemand die meerdere beweerde dat Van Stee een gouden pik heeft…

D
King P88gba
Gladiator
Je reactie op  ATX
4 maanden geleden

Laten we na 34 wedstrijden kijken of de gouden pik nog werkt. Soms houdt geluk een keer op.

D
Kevin Hoenderdaal
Spartaantje
4 maanden geleden

wat een armoedig team hebben we zeg. Kan je leuk 45 min lang stand houden en beetje mee ballen, Maar als we steeds persoonlijke fouten maken gaan we nog 32 wedstrijden met lege handen staan . Nu hebben we weer problemen met standaard situaties daar scoort Zwolle gewoon 3 x uit met zulke lange gasten bij ons achterin . Abels kan echt niet op eredivisie niveau is wel vaker gezegd maar liet vandaag ook weer dingen zien. Fraser is ook veels te veel met systemen bezig en spelers wisselen en op andere plaatsen zetten.

Henk van Stee moet niet hopen op sponsors die moeten helpen van hem , Maar gewoon Laros is duidelijk maken dat het geld op het veld moet staan om eredivisie behoudt te behalen want degradatie gaat je meer kosten. ook als Appie en rayhi weggaan gewoon echt in je selectie investeren dat is brood nodig.

D
Theo1
Spartaantje
Je reactie op  Kevin Hoenderdaal
4 maanden geleden

Wel een beetje laat. Dat had drie maanden geleden moeten gebeuren. Je hebt nu nog een week om ergens een overbodige of derderangs speler op te halen. VVV, Zwolle en Fortuna waren wel tijdig op de markt om een behoorlijke, scorende spits te halen.

D
De Titanic....
Gladiator
4 maanden geleden

Geen verrassing. Weer een nederlaag was zo voorspelbaar. Slechts de hoogte ervan was nog ongewis….we waren en blijven degradatie kandidaat numero uno….

D
Andre_T
Spangenaar
4 maanden geleden

Wat een afgang. Bij 0-0 ging het misschien nog maar we laten nooit eens onze tanden zien. Wat daarna gebeurde was een aaneenschakeling van flaters, schandalig. We zijn degradatiekandidaat numero 1.

Nico Pijpers
4 maanden geleden

Wat heb ik me zitten vervelen en ergeren bij die wedstrijd ze waren allebij niks maar Zwolle kwam het sterkste uit de lamloze stijl.
Verschrikkelijk wat een elftal hebben wij zo slecht .
Natuurlijk zijn er hier die durven te zeggen we speelde toch niet slecht maar die neem ik het niet kwalijk.
Nee de zat echt niks in ik ga niemand aan wijze van de spelers.
Maar ik wijst wel Fraser en vStee aan als zij het nu nog niet gezien hebben dat er niks van dit elftal op dit moment niets klopt stap dan lekker op dan is Sparta miss nog te redden .
Maar zo gaan we de kkdevisie weer in

Laatste wijziging 4 maanden geleden door Nico Pijpers
D
Jan
Gladiator
Je reactie op  Nico Pijpers
4 maanden geleden

Een drama is het de eerste twee wedstrijden hadden we een tegenstander waar we geen punt van hoefde te verwachten maar tegen Pec welke voetballend minder was er met alweer een rode kaart en 4-0 nederlaag we gaan degraderen..

Nico Pijpers
Je reactie op  Jan
4 maanden geleden

Jan ik was nog netjes met me 3-1
Wie had die ene goal moeten maken .

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  Nico Pijpers
4 maanden geleden

Rayhi had moeten scoren

D
Steekpas
Spartaantje
4 maanden geleden

Vind alles momenteel bizar.

D
Fonzy
Spangenaar
4 maanden geleden

Service Unavailable heel de middag zo hoeft het niet niks als aanmelden op discus dus laat maar.

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  Fonzy
4 maanden geleden

Ik denk dat iedereen dit probleem heeft we hebben een 4-0 nederlaag geleden en er zijn maar 168 reacties.
Alles is slecht ik begrijp dat er nog ontzettend veel werk verricht moet worden om de nieuwe site fatsoenlijk te laten werken maar, daar heb ik wel vertrouwen in. In dit huidige Sparta totaal niet we gaan er rechtstreeks uit.

D
Jan
Gladiator
4 maanden geleden

Diep triest zowel het voetbal als deze site. Ik ben sinds 5 uur bezig om hier op te komen en mijn agressie kwijt te kunnen. Sparta gaat rechtstreeks degraderen wat een afgang vanmiddag. Hoe slap zijn onze centralemiddenvelders voor de tweede keer rood in de verdediging en alweer een speler gespaard voor twee keer geel. Ik zeg de trainer eruit en de TD geld geven of accepteren dat je degradeert

D
Theo1
Spartaantje
Je reactie op  Jan
4 maanden geleden

Dan maar liever degraderen. Iedere cent in handen van deze falende TD is volkomen verspild. Een half miljoen is al weggegooid door deze man. En dan zouden we nog een half miljoen weg gooien door ee trainer te lozen? Dat zou het ultieme wanbeleid zijn.

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  Theo1
4 maanden geleden

En wat kost degraderen?

Nico Pijpers
Je reactie op  Jan
4 maanden geleden

Zeker 5miljoen wat Sparta in de K kdevisie mis loopt.
Maar dat vinden ze bij Sparta niet erg.
Het blijft sensatie op spangen
De suporters kopen toch wel een scc

D
Theo1
Spartaantje
Je reactie op  Jan
4 maanden geleden

Minder als HvS nog een half miljoen laten verkwisten en een half miljoen neer te leggen om Fraser af te kopen en dan toch nog te degraderen. Geen enkele trainer krijgt dit zooitje aan de praat en nu lopen er geen spelers meer rond zonder club met toegevoegde waarde voor ons. We hadden God betert zes maanden de tijd om een eredivisiewaardige ploeg te formeren.

D
RWGladiator
Gladiator
4 maanden geleden

0 voor, 7 tegen.
0 punten.

Maar we hebben geen versterkingen nodig. Heerlijk, dat vet op de botten. Komt goed van pas als we degraderen aan het einde van het seizoen.

Overigens, Abels en Meijers veruit de zwaksten vandaag. Schandalig gewoon.

D
ton
Je reactie op  RWGladiator
4 maanden geleden

Nou Breuer Auassar was NOG rotter…in 1e minuut kon ie zo Rayhi vrij voor keeper zetten en Breuer geeft hem blind aan Zwolle…kan echt niet meer.

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  RWGladiator
4 maanden geleden

Trainer eruit

Nico Pijpers
Je reactie op  Jan
4 maanden geleden

Neem dan gelijk “onze ” redder mee ja sorry hoor

D
ton
4 maanden geleden

Hebben niks nodig he Henk?.antivoetballers Abels, Fortes, Big Mac en Thy…tis ongelooflijk wat een wanbeleid!

D
SpartaJordy
Gladiator
4 maanden geleden

Met de cornertjes vandaag weinig mis, Semper.

D
Spangenaar
Je reactie op  SpartaJordy
4 maanden geleden

Met de aanvallende niet nee.

D
Mari van Wijk
Spartaantje
4 maanden geleden

Harroui moet die bal eens afgeven, dan is het 0-1.

D
ton
4 maanden geleden

Mijnans ipv auassar svp

D
Jan
Gladiator
4 maanden geleden

Strontvervelende scheids wisselen die vent.