Na nederlagen tegen Ajax en Vitesse is het deze zaterdagmiddag tijd om een goed resultaat te boeken. Helaas voor de Zwollenaren, maar het is de bedoeling dat zij vandaag slachtoffer worden van de Spartaanse dadendrang!

Heeft de AVAR een assistent nodig?

PEC Zwolle – Sparta, zaterdag 26 september, aanvang 16:30 uur. Allard Lindhout is de fluitist van dienst. De Vries en Dobre zijn de vlaggende mannen. Vierde official is het heerschap Martijn Vos. Serdar Gözübüyük is de VAR. Doorgaans wil hij aanwezig zijn, dus we verwachten wel wat wandelingen naar het scherm. Of zou Ruud Serdar in toom kunnen houden? Ruud Bexkens is namelijk de AVAR. Onderschat die job niet mensen! ITWM pleit bij de KNVB inmiddels ook voor een AAVAR, want laten we wel wezen: Ruud Bexkens moet het vandaag helemaal alleen doen, geen assistent voor de assistent en dat is gewoon niet fair……

Geen Bier en Bratwurst

Richten het oosten rijden om zaterdagmiddag voetbal te gaan aanschouwen. Er zijn Spartanen wiens gedachten even zullen wegdromen aan wedstrijden in Duitsland die ze hebben bezocht. Bij onze oosterburen hebben veel supporters de zaterdagmiddag tot genotskunst verheven. Shirt aan, sjawls geknoopt om de mouwen, bier en Bratwurst naar binnen werkend behoort deze middag tot Duits cultureel erfgoed. Een aanrader om eens te gaan meemaken. Uiteraard wel als we geen rekening meer mee hoeven te houden met Corona, want op dit moment is die sfeer even ver weg als het bezoeken van uitwedstrijden voor die-hard Spartanen.

Kansen

Voorafgaand aan iedere wedstrijd heb je de kans om één of drie punten te halen en ondanks het loodzware beginprogramma heeft onze club eigenlijk al punten laten liggen. Tegen de 10 man van Ajax zat een gelijkspel er zeker in. Maar Van Leer blunderde. Tegen Vitesse uit ging het in de eerste helft gelijk op. Ook daar waren ‘we’ niet kansloos, maar Rayhi miste de kans op een gelijkmaker, Heylen kreeg rood, corners werden waardeloos genomen en Van Leer blunderde opnieuw. Een terechte nederlaag, maar ergens bleef het gevoel knagen dat Sparta ook hier een kans liet liggen, zo goed was Vitesse niet.

Dat onze keepert slecht aan de competitie begonnen is, is wel duidelijk. Daarnaast is het grootste probleem: kansen creëren en kansen verzilveren. Net als ADO en RKC wist Sparta nog niet te scoren. Het is te hopen dat dat vanaf vandaag anders gaat. AZ-thuis en Feyenoord uit zijn de volgende potjes. Het is tijd om tegen een concurrent als Zwolle een mooi resultaat te halen.

Loodzwaar begin bracht Zwolle een punt

Ook Zwolle had een loodzware competitiestart. Thuis tegen Feyenoord werd verloren, maar in Alkmaar tegen AZ behaalde PEC wel een punt. Die kan maar vast op de borden staan en de Zwollenaren gaan dan ook vol vertrouwen de wedstrijd tegen Sparta in, op jacht naar de eerste driepunter. Zwolle heeft een aardige basis, maar geen brede selectie. Ze moeten in Zwolle, meer nog dan Sparta, momenteel ontzettend op de centjes leggen. Normaal gesproken ontlopen Zwolle en Sparta elkaar dit seizoen niet veel en zullen het concurrenten in het rechterrijtje worden. Zaak om na vandaag niet al op vier punten achterstand te komen!

Harroui en Rayhi

Harroui wil graag naar Groningen, dat hem het hoofd op hol bracht, maar aan Sparta een flutbedrag bood. Sparta en Groningen liggen heel ver uit elkaar, de kans dat Harroui deze transferwindow naar Groningen zal vertrekken lijkt heel klein. En terecht. Een appel en een ei halen halen ze in Groningen maar op de plaatselijke boerenmarkt, maar Van Stee wil niemand meer voor een appel en een ei uit Rotterdam-West laten vertrekken.

De kans dat Rayhi naar Sadoedi-Arabië vertrekt is groter. Al-Batin heeft interesse getoond. Maar zoals gebruikelijk betalen dat soort clubs geen grote transfersommen. Ze betalen mega salarissen en dan moet de speler zelf maar iets extra’s met zijn oude club regelen. Als Rayhi echt iets wil, dan zal hij waarschijnlijk zelf dus iets bij moeten gaan betalen. En dat doet pijn. De zaakwaarnemer van Rayhi slijpt de messen en begint al wat te dreigen….eng volk toch die zaakwaarnemers. Lees dit artikel maar eens….https://www.vi.nl/nieuws/rayhi-hoopt-op-vertrek-door-de-voordeur-bij-sparta-rotterdam

Het is te hopen dat Rayhi zijn koppie erbij houdt en niet alles overlaat aan een zaakwaarnemer, die absoluut geen meerwaarde heeft in het voetbal. Fraser zegt er ongeveer vanaf de 6 minuut in het onderstaande interview ook iets over….

Zwolle

Thomas Lam ontbreek aan Zwolse zijde vanwege een schorsing. Of Pelle Clement mee kan doen is nog onzeker. Hij keert terug van een blessure. Op de de bank zien we Immanuel Pherai. De 19-jarige aanvallende middenvelder werd vorige week op huurbasis overgenomen van Borussia Dortmund en zal ongetwijfeld als invaller speeltijd krijgen. Waarschijnlijk zit ook de Servische aanvaller Slobodan Tedic op de bank. Hij mag meedoen en heeft de afgelopen week voor het eerste meegetraind.

Vermoedelijke opstelling PEC Zwolle: Zetterer, Van Polen, Lam, Paal, Ghoochannejhad, Van Duinen, Drost, Kersten, Huiberts, Van Duinen, Van Wermeskerken.

Sparta

Tim Coremans is geblesseerd. Reda Kharchouch moet Zwolle – Sparta aan zich voorbij laten gaan, ook al is hij alweer in training. Michaël Heylen mag er niet bij zijn vanwege zijn domme rode kaart in Arnhem. Sparta speelde tegen Vitesse nog in een 5-3-2 opstelling. Dat zal tegen Zwolle weer 4-4-2 zijn. Deroy Duarte keert terug in de selectie na zijn coronaperikelen en mogelijk keert hij ook direct terug in de basis.

Smeets deed het vlak voor de coronastop al niet best en is dit seizoen waardeloos begonnen. Hij wordt een beetje een zorgenkind. Fraser houdt vast aan hem in de basis, maar pijnigt zijn hoofd hoe hem weer zo goed te laten voetballen als een jaar. geleden. Een mogelijke optie is dat niet Deroy, maar Laros Duarte in de basis start en dat Smeets wat meer naar voren mag spelen. Fraser geeft verder gewoon weer het vertrouwen aan Van Leer. Verder lijkt Fraser schijt te hebben aan waar Harroui en Rayhi met hun gedachten hebben. Hij eist gewoon dat ze presteren voor Sparta. En terecht.

Thy speelt tegen zijn oude club en gaf in aanloop naar PEC – Sparta een interview aan RTV Rijnmond.

Vermoedelijke opstelling Sparta: Benjamin van Leer, Jeffry Fortes, Bart Vriends, Tom Beugelsdijk, Mica Pinto, Adil Auassar, Abdou Harroui, Bryan Smeets, Deroy Duarte, Lennart Thy, Mohamed Rayhi

Update wedstrijddag 26/9 16:00 uur : Sparta gaat het duel tegen PEC aan met de volgende basis opstelling:

 1. van Leer
 2. Abels
 3. Vriends
 4. Beugelsdijk
 5. Pinto
 6. Auassar
 7. Harroui
 8. Fortes
 9. Thy
 10. Rayhi
 11. Meijers

Bron: Sparta Twitter:

Abonneer
Abonneren op
127 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties