Sparta speelt vanavond haar eerste wedstrijd van het bekertoernooi tegen OFC uit Oostzaan. Uit welteverstaan, maar dat geldt ook een beetje voor OFC.

Purmerend

Omdat OFC niet over een deugdelijke lichtinstallatie beschikt moest de tweede divisionist voor deze doordeweekse avondwedstrijd in de eerste ronde van de KNVB beker uitwijken naar Purmerend. Op de accommodatie van VV Purmersteijn aan de IJsendijkstraat 14 in Purmerend zal vanavond om 20:00 uur de aftrap plaatsvinden

Vrij vervoer en kaartverkoop aan de kassa

De kop van dit bericht lijkt er eentje van uit de vorige eeuw toen het nog heel normaal was dat je op de dag van de wedstrijd besloot om er naar toe te gaan. Je ging met vervoer van eigen keuze en ging voorafgaand aan de wedstrijd nog een lekker drankje of hapje doen in de plaatselijke horeca. Deze vervlogen tijden van weleer lijken vandaag weer terug te zijn. Op nog geen 15 autominuten van Volendam vandaan kan je morgen ouderwets genieten van alle vrijheden die met dit duel gepaard gaan. Kaartjes aan de kassa kosten slechts € 5,00. Je kan de kaarten zowel met pin als met contant geld kopen. Als je in de kantine een biertje wil kopen? Dan kan ook, maar reken erop dat je dan uitsluitend met PIN kan betalen.

OFC

Wat kunnen we over OFC schrijven? Ze spelen in de tweede divisie, waarin Jong Sparta ook uitkomt. In deze divisie waarnaar ze vorig seizoen naar toe wisten te promoveren staan ze op de laatste plaats met slechts 1 overwinning en een gelijkspel na het spelen van 11 wedstrijden. Tegen Jong Sparta speelde OFC al eerder dit seizoen. Jomg Sparta versloeg de Oostzaners in een thuisduel met grote cijfers: 6-0

Verhoogd risico

Toch zal het opgeblazen worden voor Sparta. We zijn niet de eerste eredivisie-club die door een veredelde amateurclub uit de beker wordt gekegeld. Afgelopen dinsdag zagen we Heerenveen en ADO Den Haag ook met een “narrow escape” wegkomen. En gisteren zagen we Vitesse en RKC er gewoon uitvliegen tegen de amateurs.
Voor clubs als OFC is dit soort bekervoetbal een “One in a lifetime-experience” en ze zullen dan ook alles op alles zetten om Sparta het zo moeilijk mogelijk te maken. Er is in deze eerste rondes dus sprake van een verhoogd risico om op je bek te gaan. Laat ons een dergelijke blamage bespaard blijven.

Beker is goud waard

Maurice Steijn zal ongetwijfeld niet zijn basis-elf de Purmerendse weide insturen, maar moet wel voldoende kwaliteit opstellen om er zeker van te zijn dat Sparta door zal bekeren. Op een Fraseriaanse afgang zitten we als supporters niet te wachten. De vorige coach schitterde erin om de minst presterende spelers voor bekerduels op te stellen met als gevolg dat we de afgelopen vier seizoenen helemaal niets presteerde in de beker. En dat is zonde, want de beker is goud waard. Een paar overwinningen en een gunstige loting kunnen je Europees voetbal bezorgen. En of dat nou realistisch is of niet; het is iets waar we altijd voor moeten gaan.

Opstelling Sparta

Hoe Sparta zal aantreden is heel lastig weer te geven, maar we denken aan de volgende elf:

Schoonderwaldt, Sambo, Rekik, Eerdhuijzen, Meijers, van Mullem, Saito, Drakpe, Engels, Lokilo, Tahiri

Verslag

Later deze avond zal een verslag van deze wedstrijd op deze website verschijnen. Aangezien het tijdstip van spelen niet al te gunstig is en de redactie rondom dit duel kampt met een capaciteitsprobleem zal het verslag een summiere samenvatting worden. Mocht je fotomateriaal van deze wedstrijd hebben en je wilt dit met ons delen? Stuur dan een e-mail naar itwmredactie@hotmail.nl
De mooiste foto zullen we opnemen in het verslag!

Abonneer
Abonneren op
156 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties