Zondagmiddag 16:45 uur. Een mooi affiche. In de Goffert staan twee clubs, die eigenlijk beiden in de eredivisie zouden moeten spelen, tegen over elkaar waar het belang van consolidatie van de koppositie en connectie met de top van belang zijn.

De volksclub uit Havana aan de Waal heeft namelijk een nogal beroerde start van de competitie gekend. Daar waar een ieder de Nijmegen Eendracht Combinatie als één der favorieten bestempelde ging het tot dusver behoorlijk beroerd. Trainer Jack de Gier kan na 13 speelrondes zien dat zijn team slechts een 8e plaats op de ranglijst heeft ingenomen en dat als er niet beter gepresteerd gaat worden er misschien geen eens een nacompetitieplaats in het vizier komt. Daar zijn de investeerders en de supporters absoluut niet content mee. NEC is een club waar het er met regelmaat erg onrustig aan toe gaat. Bij onze club denken we ook wel eens dat we te kritisch zijn en dat we te veel verwachten van onze helden….. Bij NEC is het echt wel een graadje erger. Als er twee keer op rij verloren wordt ketenen supporters de hekken van de trainingsaccommodatie dicht, blokkeren de hoofdingang, bekogelen een ieder in het Goffertpark en moet de ME met enige regelmaat in actie komen. Wellicht kan Havana aan de Waal omgetoverd worden in klein Buenos Aires, Athene of Istanbul aan de Waal als het gaat om verwachtingen die niet waargemaakt worden.

Zondag is dan ook een match waar het er om zal spannen. Als NEC verliest zal Jack de Gier, zonder dat hij dat leuk vind, een mentor naast zich krijgen of kan hij in galop de Goffert verlaten omdat hij ontslag aangeboden heeft gekregen. Alles of niets dus voor Jack de Gier en zijn elftal.

Het elftal met echt wel hele goede spelers zoals Joey van de Berg, Mart (wie kent hem niet) Dijkstra, Tom Overtoom, Randy Wolters en Anass Achahbar presteert dan ook ondermaats. Zo werden thuiswedstrijden tegen Eindhoven (0-1) en TOP Oss (1-5) onbegrijpelijk verloren en werd ook in uitwedstrijden niet altijd even goed gespeeld.

Dan onze club: iedereen weet dat Sparta het ondanks de matige prestaties van NEC heel erg moeilijk zal krijgen in Nijmegen. In de vorm waarin Sparta verkeerd, waarbij het toch al moeite heeft om in uitwedstrijden overtuigend voor de dag te komen, heeft de KNVB gemeend deze interlandronde de eerste divisie extra aantrekkelijk te maken door de toppers tegen elkaar uit te laten komen. We hebben er de afgelopen weken al genoeg over geschreven en zullen dit – ondanks dat dit geen ene derrière uitmaakt – blijven doen, maar Sparta wordt dit weekend behoorlijk gerampetampt door onze vrienden van de KNVB uit Zeist.

Resumerend samengevat: Sparta heeft veel (jeugd)internationals in haar selectie, de KNVB heeft vorig seizoen zonder medestemmen van Sparta de eerstedivisieclubs gevraagd of het een leuk idee was om tijdens de interlandrondes eerste divisie voetbal te spelen. De clubs stemde daarmee in, waardoor Sparta de pineut was doordat het vele jeugdige talent kon afstaan aan (Jong) Marokko, Nederland, Turkije, Finland en Curacao. Hierdoor mist Sparta deze speelronde mogelijk Duarte en zeker Martis, Alberto, Dervisoglu, Saksela en El Kachatti. Gelukkig heeft Breinburg zijn uitnodiging voor Aruba aan de wilgen gehangen en kan hij wel meedoen. Harroui lijkt ook inzetbaar te zijn. Hij is uit de selectie van de Oranje Beloften gelaten. Wat betreft Duarte is onzekerheid troef, bij hem zal gekeken worden hoe hij ervoor staat na zijn avonturen bij Jong Oranje. Hij zal zondag wel aansluiten bij de selectie en gekeken zal worden of hij kan spelen.

Dat laatste geldt overigens niet voor Bart Vriends. Onze centrale verdediger die – als hij speelt – er voor zorgt dat de tegenpartij nagenoeg niet tot scoren komt, kan naar verwachting zondag nog niet zijn rentree maken. Op zichwel verstandig, want de laatste keer dat hij terugkwam van een blessure (tegen Telstar thuis), bleek dat de genomen hersteltijd te kort was geweest, waarna hij al weer snel geblesseerd raakte. Dit keer lijkt de technische staf en Bart Vriends voorzichter te werk te gaan.

Van een andere sterktehouder van het elftal dat zich lijstaanvoerder mag noemen is Royston Drenthe nog niet helemaal een zekerheidje. Het lijkt de goede kant uit te gaan met de op Het Kasteel mateloos populaire rapper, maar helemaal zeker dat hij zondag zal beginnen is er nog niet na de lichte blessure die hij vorige week vrijdag op liep in het duel tegen Jong Utrecht. Als Drenthe wel speelt zal hij vermoedelijk vrij aanvallend spelen. Speelt hij niet, dan zou Duplan weleens een basisplek kunnen krijgen. Ook Dabo lijkt niet helemaal fit te zijn, maar start naar verwachting wel.

Wijnaldum, die de zwak acterende Martis verving, zal wel een basisplaats krijgen is de verwachting.

De dienstdoende voorbeschouwert van dienst, die het minst voetbaltechnisch onderlegd is van de gehele ITWM redactie , verwacht de volgende opstelling: Kortsmit, Dabo, Wuytens, Auassar, Wijnaldum, Drenthe, Breinburg, Duarte, Harroui, Verhaar, Veldwijk.

Verbeter, corrigeer en val hem vooral af als jullie denken dat dit een opstelling is die nog minder waarschijnlijk is dan een stel boven Ierland gespotte UFO’s die door Erik Gudde bestuurd worden.

Maar goed, wat is er nog meer te melden? Iets over het uitvak. We staan bovenaan, we spelen op zondag en NEC heeft best wel een goed uitvak. Allemaal redenen om Sparta in deze uitwedstrijd te ondersteunen. Een vol uitvak had dan ook mooi geweest. Er waren 500 kaarten beschikbaar, maar tot op heden zijn er ca. 350 van verkocht. De voorverkoop voor buskaarten op spartakaartje.nl stopt pas op zondag 14:00 uur. Omdat de supportersvereniging de bussen op tijd moest bestellen is de verkoop voor de laatste bus in gang gezet, dat betekent dat als je nog mee wilt dit snel moet gaan besluiten. Kom op en ga mee naar de Goffert, onze mannen hebben alle steun nodig nu het elftal zo gehavend is!

De wedstrijd begint om 16:45 uur en voor de mensen die thuisblijven kan je op de voor Sparta supporters favoriete zender Rijnmond afstemmen 🙂

Zoals eerder op deze website gepubliceerd werd, is Sparta’s favoriete arbiter, Siemen Mulder, aangesteld om twee strafschoppen aan NEC te geven. Maar who cares? Nobody fucks Roytje Kortsmit, ja toch, niet dan?

Spartanen, veel plezier met NEC – Sparta en hopelijk kunnen we op 18 november om ca. 18:30 uur 3 punten bijschrijven! Het zou een puike prestatie zijn als dit een vastgesteld feit is!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties