MVV – Sparta, 2 november 2018, aanvang 20:00 uur. Martin van den Kerkhof is de man die de fluit zal hanteren. De 34e jarige accountant uit het Gooi krijgt daarbij assistentie van de heren Zijlstra en Koopman. Vierde official is het heerschap Hensgens.

Er zijn op het moment van schrijven bijna 250 kaarten voor het uitvak verkocht. Een redelijk aantal voor een vrijdagavond in Maastricht, maar daar kan echt nog wel wat bij! De meerderheid van de Spartanen reist al voor de vrijdagfile af naar Limburg. Een idee misschien? Er zijn nog genoeg kaarten te koop, dus koop je kaartje via www.spartakaartje en steun Sparta ook in Maastricht!

MVV supporters en Sparta supporters hebben een goede band met elkaar en voor de wedstrijd spelen enkele fitte supporters in Stadion de Geusselt om de Vincent Gordijn Cup, aanvang 18:00 uur. Deze cup is vernoemd naar de in 2015 overleden Vincent Gordijn. Hij was jarenlang mede-organisator van de onderlinge supporterswedstrijd tussen MVV supporters en de Spangenaren.


Cultuurbarbaren

De ITWM redactie gaat vroeg naar Maastricht. Lekker een pils happen. Genieten van de mooie stad? Dat ook natuurlijk, want die kroegen zien er van binnen vaak prachtig uit. Gelukkig blijft er ook 1 redactielid thuis, die via een illegale livestream de wedstrijd gaat bekijken en een ongetwijfeld subliem wedstrijdverslag gaat produceren. Ziet u een enigszins beschonken ITWM redactie in Maastricht zwalken, vrees niet, uw wedstrijdverslag wordt gewoon gemaakt.


Wereldreis

Voetbal dan maar? Ja hoor, hopsakee’tjes: periodekampioen! We worden dus kampioen of gaan de nacompetitie in. Zo simpel is het Spartaanse leven momenteel. Laten we nou maar gewoon erg lang mee gaan doen om de titel, want anders wordt het een zeer lang en ontzettend saaaaaaaai seizoen. We klagen natuurlijk niet over het winnen van het periodekampioenschap, maar hé, dan nu ook wel doorpakken, en mee gaan doen om die schaal. En laten we nu niet miere(n?)neuken, maar dan kan je die titel straks maar beter gewoon winnen ook.

Maar beste mensjes, lieve Spartaantjes, de waarheid is ook dat als we een paar wedstrijden op rij verliezen, dat we tot aan de nacompetitie voor de poes haar kut en de kater z’n lul spelen. Dan kunnen we beter gezellig met z’n allen op wereldreis gaan, om pas weer terug te keren voorafgaand aan de nacompetitie. Dat gaat er natuurlijk vanuit dat u als welgestelde ITWM lezer bakken met geld, veel vrije tijd en geen noemenswaardige Nederlandse verplichtingen heeft, maar dat spreekt voor zich.


Kees Export Porter 1750

Het is uit vaak hele wedstrijden niet om aan te gluren en waar het wel om aan te zien is, is dat omdat we pas alles of niets gaan spelen als we achter staan (Twente en Go Ahead-uit). Punten pakken doen we ook veel te weinig buiten Rotterdam. De enige uitwinst werd tegen RKC behaald en die drie punten waren dusdanig onverdiend dat Roy Kortsmit de Waalwijkse engelen om zijn doel na afloop getrakteerd heeft op een rondje Bavaria pils. Kortsmit keepte in die pot overigens ook niet onverdienstelijk, is niet vies van een mooi bier en trakteerde zichzelf daarom maar op een mooie Kees Export Porter 1750.


Professioneel?

Ronduit irritant! Mag het even, een irritatie in deze voorbeschouwing? Ja? Vooruit dan maar. Met de blessuregevoelige Vriends werd een bewust risico genomen door hem met lichte hamstringklachten toch te laten starten tegen Telstar. Hij viel al snel uit, kan niet meedoen tegen MVV, ook niet tegen Jong Utrecht en misschien ook niet in de topper tegen NEK. We nemen het de sympathieke Bart Vriends niet kwalijk, maar bij de (niet) professionele houding van de medische en technische staf kan je in dit geval wel vraagtekens stellen. Vriends is een belangrijke speler in dit elftal, een blessuregevoelige jongen, daarmee neem je toch geen risico’s, zeker niet tegen Telstar thuis? Zo’n ploeg moet je thuis met of zonder Vriends alle hoeken van het veld laten zien. En dat deden we natuurlijk ook, nadat Vriends uitviel. Pats, boem, helemaal weggetikt werden die gasten van Telstar in de tweede helft, die weten ook weer waar ze staan. Ze beven nog na in Velsen en na het zien van de beelden van Sparta – Telstar trillen ze nu al de diarree uit hun broek in Maastricht.


Schakelûh!

Luistert het interview van Fraser rechtsboven op de site en je weet dat vanuit het 5-3-2 systeem, wat Fraser 3-5-2 noemt, heel makkelijk schakelen is naar 3-4-3 en naar 3-3-4, waarbij we overigens nog altijd terug kunnen vallen op 4-3-3 en 4-4-2. Top! De naam Barcelona valt in het interview ook nog en terecht, want zij wonnen van Real en wij van Telstar. Beiden tegenstanders hebben een wit shirt als thuistenue, dus bijzonder veel overeenkomsten zie je direct al. Wij van ITWM verwachten dat we in Maastricht met 3-3-4 beginnen, al snel terug schakelen naar 5-3-2, dan via 3-4-3 opnieuw vooruit schakelen naar 3-3-4 en met een verrassende 4-4-2 de overwinning binnen halen, om de laatste minuten nog wel met 5-3-2 te consolideren. We maken ze helemaal gek daar in Maastricht! Spelen ze daar bij MVV niet gewoon 4-3-3? Ha, ouderwets en naïef, luistert nou MVV’uhnahren, dat moet je dus wijzigen. Leer schakelûh, anders kom je nooit op niveau’tje Sparta / Barcelona.


MVV en het DNA project

MVV doet het thuis niet best. Van de in totaal 16 punten werden er maar 4 in De Geusselt verzameld. MVV wist thuis alleen te winnen van de Schapenkopjes uit Dordt en pakte nog een puntje tegen de kleuters van PSV. Trainer Ron Elsen kan je altijd een open deur cadeau doen, hij weet hem wel in te trappen. In dit geval: “We zullen een hele kluif aan Sparta krijgen.”
Ex-brief uit Rotterdam schrijver Ron Essen was op een dergelijke saaiheid niet te betrappen, maar we moeten zijn bijna naamgenoot toch wat credits geven, want ome Ron Elsen heeft voor vrijdagavond een uitgewerkt plan: “Wij moeten gewoon uitgaan van ons eigen DNA.” Het lijkt oppervlakkig, maar denk je goed na over die zin, dan kom je er uiteindelijk echt niet meer uit. Aan Ron is een ware filosoof verloren gegaan.

‘De Filosoof’ kan overigens niet beschikken over Dimitri Lavalée en ex-Spartaan Pieter Nys – beiden normaal gesproken basisspelers. De mannen gingen niet uit van hun gezamenlijke eigen DNA en ziedaar: blessures. Dat krijg je ervan. Omdat deze heren niet meedoen zou Shermaine Martina weleens kunnen spelen. Dat kan verwarrend zijn voor niet MVV-insiders, omdat achterin al Shermar Martina speelt. Ron Elsen zou voor zijn DNA project het liefste toe willen naar allemaal Sher Martina’s, maar zowel wetenschappelijk als wetgevingstechnisch zijn daar nog wel wat barrières te slechten. Maar kijk niet gek op als het Ron gaat lukken, een Elsen is namelijk niet voor één Martina te vangen.

Vermoedelijk opstelling MVV: Koopmans, Gunst, Vermeijl, Sher Martina no. 1, Mares, Sher Martina no. 2, Ippel, Deom, Houben, Schorijen, Van den Hurk


Sparta

De geblesseerde Dabo en Vriends zullen in ieder geval niet starten. Het hangt verder een beetje af of Fraser wil beginnen met 3-3-4 en daarna naar 5-3-2 wil schakelen of dat hij met 5-3-2 wil starten en dan via 3-4-3 wil overgaan op 3-4-3. Zo bezien start Kortsmit in geen enkele opstelling, maar laat u niet in de maling nemen, dit is alleen maar om de Maastrichtenaren op een dwaalspoor te zetten. Er komt gewoon een 1-5-3-2 aan, die Fraser dan bij voorkeur 3-5-2 noemt, waardoor Kortsmit zich weer niet serieus genomen voelt. Als daar niet snel een psycholoog op wordt gezet, dan gaat het minderwaarheidscomplex van Kortsmit ons straks nog het kampioenschap kosten.

Vermoedelijke opstelling Sparta: Kortsmit, Saksela, Wuytens, Auassar, Alberto, Drenthe, Harroui, Duarte, Rayhi, Veldwijk, Verhaar

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties