‘De Spangenaren’ hadden afgelopen week een spandoekkie waarop stond dat we tijdens de play-offs samen alles zullen geven. En zo is het maar net. De spelersgroep moet dan scherp zijn. Als publiek zullen we er dan volop achter staan. Zo ver is het nog niet. Vandaag staat de laatste, en tevens meest inspiratieloze pot van de reguliere competitie voor de deur: Jong AZ – Sparta. Zowaar wist iemand er een voorbeschouwing uit te persen.


Bos & Ris

Sparta – Jong AZ. Vrijdag 3 mei 2019. Alex Bos fluit. Gerrit Fikkert en Mark Janssen zijn de vlaggende mannen. Vierde official is het heerschap Victor Ris.

De wedstrijd wordt gespeeld op het Afas trainingscomplex. Dat ligt niet eens in Alkmaar, maar in Wijdewormer. Prima complexje hoor, maar natuurlijk niet voor serieus profvoetbal. Dit decor past dan ook perfect bij de treurigheid van de wedstrijd en speciaal daarom wordt het Afas trainingscomplex 39 keer genoemd in deze compleet nutteloze voorbeschouwing. Het staat Afas vrij om voor deze reclame 3.400 euro naar ITWM te Rotterdam over te maken. Meer mag ook.


Lachgas & pils

“In The Winning Mood blijven. Dat is waar Sparta nog voor speelt in het reguliere seizoen.” Zo opende het Algemeen Dagblad op 26 april een artikel over Sparta. Een mooie verwijzing naar deze website. De oprichter van de papieren ITWM heeft naar het schijnt als eerste in Nederland de lachgaspatronen als drug ontdekt. In een zeer korstondige trip van overmatig optimisme verzon hij vervolgens de naam In The Winning Mood.

Ondanks drie degradaties en tig jaar eerste divisie proberen wij van ITWM met grote regelmatig ITWM te blijven. Dat lukt zonder lachgaspatronen, maar de eerlijkheid gebied te zeggen dat we wel met grote regelmaat de goud-gele rakkers van Freddy, Juup of Jan nodig. Maar wat deze drie heren vandaag ook in de aanbieding hebben, de wedstrijd van vandaag gaat gewoon te ver. Daar kan geen pils tegen op. De KNVB heeft het behaagt -na Jong PSV en Jong Ajax- om Sparta een derde wedstrijd op rij te ‘gunnen’ tegen zo’n verschrikkelijk jong elftal. Onze trotse club moet dus naar het Afas trainingscomplex in Wijdewormer.

Jonge elftallen spelen sowieso nergens om. Sparta kan geen kampioen meer worden. Ok, dat weten we, maar dit is een wedstrijd die zelfs in de marge der marges nergens meer over gaat. Wat er verder ook gebeurt: Jong AZ zal op plek 18 eindigen en Sparta zal in de reguliere competitie op plek 2 eindigen.

Niet op komen dagen en een reguliere nederlaag opstrijken zou eigenlijk het beste zijn.


Tottenham Hotspur Stadium & het Afas trainingscomplex

Zowaar zijn er nog zo’n 125 Sparta-supporters die naar Alkmaar afreizen. De laatste weken tijd zagen we diverse journalisten zich verbazen over het feit dat sommige Ajax supporters een paar honderd euro neertellen voor een kaartje voor een halve finale Champions League in Londen. Maar ach, dat ligt meer aan die journalisten. Voor unieke ervaringen heeft ‘de mens’ wat over. En als je het geld toch in je buidel hebt, hé, dan tast je voor zo’n wedstrijd eens wat dieper. Dat is best te begrijpen.

Maar veel interessanter: wat trekt Sparta-supporters naar Wijdewormer om op het Afas trainingscomplex een competitiewedstrijd te aanschouwen tegen Jong AZ, in een wedstrijd die h e l e m a a l nergens meer om gaat. Natuurlijk, ook dat is een unieke ervaring, maar toch net niet vergelijkbaar met een halve finale Champions League tegen de Spurs……


Prachtige vrouwen & lekkere kerels

Wij van ITWM snappen best dat u als gewaardeerde bezoeker van deze site eigenlijk niet zitten te wachten op een voorbeschouwing op Jong AZ – Sparta in Wijdewormer. Toch willen we graag wel wat lezers behouden, anders wordt zo’n toch al nutteloze voorbeschouwing door niemand gelezen. Marketing les 2: dan moet je de aandacht trekken met teksten die de seksuele fantasie prikkelen. Ok, pikante beelden zijn nog beter (marketing les 1), maar dan krijgen we weer boze mails van Sparta Piet, over dat ook jonge lezers deze website bezoeken. En dat willen we Manfres Laros niet aan doen. Dan moet hij zich eerst weer helemaal in dat Pietenpak hijsen, alvorens hij ons gaat mailen. Dus speciaal voor Manfred geen foto’s van geile mannen en vrouwen.

Maar ook als je schrijft over geile personen, dan lezen de mensen wel door. U blijft nu dus hangen in de hoop dat er iets erotiserend te ontdekken valt in deze tekst. Tenzij u a-seksueel bent, dan heeft u ditmaal pech. Gelukkig voor u zijn vrijwel alle andere voorbeschouwingen seksloos.

De kans dat er op het Afas trainingscomplex veel te genieten valt voor de mannen en vrouwen die op vrouwen vallen is ook al klein. Er komt vrijwel geen hond af op Jong AZ – Sparta, laat staan een bergje prachtige vrouwen uit pittoresk Wijdewormer.

De mannen en vrouwen die op mannen vallen hebben bij voorbaat meer kans op succes. Bij Sparta lopen wat afgetrainde kerels rond en valt u op jong, wellicht is één van de de jochies van AZ dan uw smaak.


Sparta & de andere velden

Jong AZ – Sparta in Wijdewormer gaat dus nergens over. Interessanter is het dan ook om thuis te blijven en twee keer 45 minuten met uw geheel veganistische maaltijd van chips en pils te gaan turen naar teletekst pagina 829. Want tja, wat er op de andere velden gebeurd is best nog interessant voor ons cluppie.

Go Ahead en Sparta zijn zeker van het starten in de tweede ronde, maar om de andere twee tickets voor dit ‘latere instroommoment’ strijden Almere, FC Den Bosch, TOP Oss en NEC. Twee van die clubs zullen dus al in de eerste ronde aan de bak moeten, net als SC Cambuur en RKC.

Alle hierboven genoemde clubs kan Sparta in theorie nog gaan treffen. Voor Sparta is het het meest interessant welke club 5e wordt (of 6e als Jong PSV bij de eerste vijf eindigt). Deze nummer 5 treffen ‘wij’ straks als eerste in de play-offs. Momenteel is dat Den Bosch, maar dat kan dus nog wijzigen.
Daarnaast belanden de nummers 7 en 10 van de eerste divisie aan de kant van het schema van Sparta. Vanavond rond de klok van 22:00 uur weten we iets meer.
We komen er op deze site vanavond op terug.


Jong AZ & Wijdewormer

Jong AZ staat 18e, maar draait de laatste weken niet slecht. De club pakte een punt op bezoek bij FC Twente. Dat was knap van Jong AZ, want eigenlijk moesten De Tukkers winnen om kampioen te worden. Maar goed, Twente kreeg de schaal die avond toch, omdat Sparta verloor bij Jong PSV. Vorige week versloeg Jong AZ FC Eindhoven met 0-1. Jong AZ zal vast bereid zijn om de laatste wedstrijd van het seizoen te knokken voor wat ze waard zijn. Dat kan nog best lastig worden voor onze club, omdat de spelers van Sparta met de hoofd al in de play-offs zitten.

Misschien dan toch aardig om op Kenzo Goudmijn te letten. De pas 17-jarige middenvelder schijnt een groot talent te zijn en hij werd uitgekozen tot grootste talent van de vierde periode.

Vermoedelijke opstelling Jong AZ:
Roggeveen, Church, Joris Kramer, Justin Bakker, Bergsma, Helmer, Goudmijn, Koopmeiners, Reijnders, Duin, Mihalik


Sparta & Rotterdam

Als iedereen fit en speel gerechtigd is, dan wil Henk Fraser in de play-offs vrijwel zeker gaan starten met de volgende 11: Kortsmit, Dabo, Vriends, Abels, Faye, Auassar, Laros Duarte, Deroy Duarte, Rayhi, Dervisoglu en Veldwijk.

Zeg het maar Spartanen, mee eens of niet? Met name Dervisoglu zal zich op de training moeten blijven bewijzen, omdat Ache en Duplan ook opties blijven, maar de andere 10 zijn -mits fit- eigenlijk wel zeker van hun basisplek.

Het elftal dat vanavond tegen Jong AZ aantreedt zal er flink anders uit zien dan de 11 die hierboven staan. Sparta mist in totaal 10 spelers. Martis en Saksela zijn al langer geblesseerd. Harroui is geschorst. Rayhi, Dabo, Faye en Alberto zijn geblesseerd. Vriends, Laros Duarte en Kortsmit zouden naar het schijnt in principe wel in actie kunnen komen, maar ook deze drie hebben ‘pijntjes’ en dus wordt er naar verwachting geen enkel risico met ze genomen.

Het lijkt erop dat Lorenzo Soares Fonseca, vorige week nog prima ingevallen, zijn basisdebuut zal gaan maken. Eigenlijk is er alleen de vraag of Dervisoglu, Duplan of Ache start.

Vermoedelijke opstelling Sparta: Coremans, Fonseca, Wuytens, Abels, Wijnaldum, Auassar, Deroy Duarte, Breinburg, Drenthe, Veldwijk, Dervisoglu

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties