Als Sparta in Helmond wint, dan is onze club minimaal drie dagen koploper van de Keuken Kampioen Divisie. Het is wel te hopen dat de mannen van Henk Fraser een stuk beter voor de dag komen dan vorige week en tegen de nummer laatst een koploperwaardige prestatie gaat afleveren. Come on Sparta!


Helmond Sport – Sparta, 30 november 2018, aanvang 20:00 uur. Rob Dieperink fluit. Kevin Bodde en Joey Waleveld zijn de vlaggende mannen. Vierde official is het heerschap Roel de Cock.

De oersaaie pot tegen Jong PSV heeft nog niet voor bijster veel enthousiasme gezorgd onder Spartanen om naar Helmond -in het verleden toch een altijd populaire uitwedstrijd- af te reizen. Er worden tussen de 175 en 200 Spartanen in het uitvak verwacht. Je kan nog kaartjes kopen via www.spartakaartje.nl.


InspiratieNa 2 gelijke spelen is het weer tijd voor winst

Het gaat dit seizoen bijna iedere wedstrijd van Sparta wel wat stroef. Veel commentaar op het spel en de wisselvalligheid van de ploeg van Henk Fraser is dan ook terecht, maar we staan natuurlijk wel ‘gewoon’ tweede, met net zo veel punten als de nummers 1 en 3; Go Ahead en Den Bosch. Na de eerste wedstrijd -de nederlaag tegen Twente- werd in de competitie bovendien niet meer verloren en ondertussen werd er wel een periodetitel binnen gehaald. De resultaten zijn dus zeker niet slecht, maar het gaat met name de laatste 2 wedstrijden wel erg moeizaam. In Nijmegen haalde Sparta een punt. Voorafgaand aan het seizoen hadden veel Spartanen daar misschien wel voor ‘getekend’, maar NEC is hopeloos uit vorm en verliest nog van Bal op het Dak IV, waardoor het punt toch niet echt als een geweldige prestatie kan worden gezien, al miste Sparta diverse spelers.

Waar ‘we’ tegen NEC nog wel enigszins tevreden naar huis gingen, was de wedstrijd tegen Jong PSV wel erg slecht. Bijna geen kansen, oersaai voetbal en uiteindelijk mochten we van geluk spreken dat we er een punt aan over hielden. Het lijkt erop dat het missen van zowel Drenthe, Vriends, als Rayhi wat teveel van het goede is voor dit elftal. De kans is groot dat de drie heren volgende week weer inzetbaar zijn, al dan niet als invalkracht. En als je kampioensaspiraties hebt, dan moet je tegen de nummer laatst ook winnen zonder deze drie mannen. Als we vandaag niet winnen tegen de nummer laatst, dan zal dat in combinatie met de povere vertoning tegen Jong PSV wel een nare bijsmaak nalaten.

Kortom, beter winnen we vandaag gewoon, om volgende week weer een paar ‘sterkhouders’ als Drenthe en Vriends bij de selectie te hebben waarmee de strijd met het verrassend sterke Almere kan worden aangegaan.Bedroevend slecht Helmond Sport

Jarenlang was Helmond Sport één van die ploegen die maximaal presteerde ten opzichte van de begroting. Met grote regelmaat waren de Helmonders te vinden in de nacompetitie. Altijd al was het voor de Helmonders moeilijk om voldoende geld bijeen te schrapen, maar door een uitstekend technisch beleid kwamen de brabo’s steeds weer boven drijven. Dat is de laatste jaren minder, met dit seizoen als voorlopig dieptepunt. De ploeg van trainer Rob Alflen (hij speelde ooit nog bij Sparta) wacht nog op haar eerste overwinning, pakte slechts zes punten uit de eerste vijftien duels en staat laatste. Vooral het gebrek aan scorend vermogen valt op; Helmond Sport scoorde slechts 14 keer in 15 potjes. De Helmonders wisten overigens al 22 (!) officiële duels op rij niet meer te winnen.Koploper bij winst

Den Bosch (uit tegen Jong Utrecht) en Go Ahead (uit tegen Jong PSV) spelen maandag pas. Bij winst op de rode lantaarndrager staat Sparta dan ook minimaal een paar dagen bovenaan. Altijd leuk.


Video’sHelmond Sport

Ook Helmond Sport heeft een zooi blessures; Jamie Watt, Maiky Fecunda, Kjell Knops, Daan Ibrahim en Albian Muzaqi ontbreken. Trainer Rob Alflen kan wel weer beschikking over Koolhof en Zeldenrust. Of zij zullen spelen of op de bank beginnen wil Robbie nog niet kwijt. Ondanks deze kwaliteitsimpuls voor Helmond kruipt Alflen in de onderhondrol en stelt hij: “Sparta is de favoriet”. Waarvan akte.

Vermoedelijke opstelling Helmond Sport: Van Gassel, Verkennis, Meijers, De Louw, Janzen, Edwards, Snepvangers, Swinnen, Van der Gaag, Muzaqi, Poelmans


Sparta

De technische- en medische staf namen, zo werd ook vanuit Sparta en Vriends zelf bevestigd, een bewust risico door Vriends, na een periode met een hamstringblessure, op te stellen thuis tegen Telstar. Tja, of dat nou het meest verstandige en professionele besluit was? De blessuregevoelige Vriends viel tegen Telstar direct weer uit doordat hij last had van zijn hamstring en kan sindsdien niet meer meedoen. Ook vandaag zal hij niet kunnen starten. Dat levert zo langzamerhand wel problemen op achterin, want ook Drenthe en Martis kunnen niet meedoen. Voorin is naast Ache (die op de weg terug is en in december weer voor het eerste speelminuten in Jong Sparta kan maken) ook Rayhi nog niet in staat om te starten.

Voor het 5-3-2 systeem zijn deze afwezigen best lastig. Vriends wordt door Fraser steeds bestempeld als ‘de belangrijkste man in het 5-3-2 systeem. Op links mis je Drenthe en aanvallend de dynamiek van Rayhi. Het was een probleem dat tegen Jong PSV wel erg sterk naar voren kwam, Sparta bleek flets en was aanvallend onmachtig.
De vraag is nu of Henk Fraser het lef heeft om tegen de nummer laatst iets meer aanvallende impulsen in het basiselfal op te stellen. Er zijn genoeg opties; Verhaar, Alhaft, El Kachati, Dos Santos of Tavsan bijvoorbeeld. Het zou kunnen, al lieten trainingswatchers aan ons weten dat Fraser bij het welbekende systeem lijkt te blijven, waardoor we naar verwachting Alberto in de basis zien verschijnen.

Vermoedelijke opstelling Sparta: Kortsmit, Saksela, Wuytens, Auassar, Alberto, Wijnaldum, Harroui, Duarte, Breinburg, Veldwijk, Dervisoglu

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties