FC Utrecht – Sparta was het laatste duel voordat de eredivisie vorig seizoen beëindigd werd. Bijna een jaar later staat de wedstrijd weer op het programma. Ditmaal in een totaal andere setting. Geen publiek. En Sparta en Utrecht zijn opeens concurrenten van elkaar. De ploeg die wint, kan omhoog kijken en behoudt zicht op play-offs voor Europees voetbal. Voor Utrecht is dat een teleurstellende uitgangspositie. Voor Sparta is dit maar weer eens een bevestiging dat het seizoen tot nu toe uitstekend verloopt.

Leidinginfo

FC Utrecht – Sparta, zondag 24 januari 2021, aanvang 14:30 uur. Serdar Gözübüyük is aangesteld als scheidsrechter. Joost van Zuilen en Rogier Honig vlaggen. Vierde man is het heerschap Jesse Rozendal. Erwin Blank is de VAR en Freek Vandeursen heeft de eer de AVAR te zijn.

Handen wassen Spartanen!

Vorig seizoen eindigde de competitie voortijdig met de wedstrijd FC Utrecht – Sparta. Terugkijkend het een lachwekkend tafereel. Honderden Spartanen waren in het uitvak aanwezig. Er werd al aardig wat gesproken over Corona, dat via Italië inmiddels ook de rest van Europa bereikt had. Er werden in Utrecht maatregelen genomen, die er vooral op neer kwamen: handen wassen! Bij de plees hingen briefjes om goed je handen te wassen. En dat deed iedereen braaf. Er stonden rijen voor de wastafels, er was onder Spartanen duidelijk bereidheid om mee te werken aan tegen gaan van de verspreiding van het nog niet zo heel bekende virus.

FC Utrecht was wel zo ‘verstandig’ geweest het bovenste deel van het uitvak af te sluiten. Dat scheelt in de schoonmaakkosten. Er werd stevig op gehandhaafd door Spartaanse stewards. Niet naar boven. Allemaal in het lage deel blijven. En dus stonden Spartanen als haringen in een ton op elkaar geplakt. Lekker snotteren met z’n allen. Verkoudheid, griep en -naar later bleek- een incidenteel coronavirusje erbij. Met z’n allen lekker hoestend, niezend, snotterend terug in bussen en auto’s naar Rotterdam. Maar we hadden gelukkig wel onze handen goed gewassen.

Strijd om een plek in het linkerrijtje

Inmiddels is het allemaal anders. Lege tribunes en een Nederlands vaccinatempo dat meer weg heeft van Michel Breuer dan Usain Bolt. Maar de druk om sneller te vaccineren zal toenemen als Sparta wint in Utrecht. Dan komt Europees voetbal in zicht. Het EK en de Olympische Spelen mogen best afgelast worden. Maar als Sparta Europa in gaat, moet het voetbalreizen weer noodzakelijk zijn. Het draagvlak daarvoor onder de Nederlandse bevolking is rond de 89 %, zo bleek vandaag uit het gezamenlijk onderzoek van Maurice de Hond en de opiniepanels van Eénvandaag, RTL Boulevard en Viruswaarheid. Het demissionair kabinet en het RIVM kijken dan ook met spanning naar de wedstrijd vandaag in De Galgenwaard.

Sparta is de nummer 9. FC Utrecht -dat dit seizoen de top 3 wilde gaan aanvallen- staat 10e. Toch is Sparta de onderhond. Maar dat zegt gelukkig niet alles. Onze club heeft PSV en Feyenoord al twee keer gehad en straks is ook de lastige uitwedstrijd tegen Utrecht alweer achter de rug. Natuurlijk, onze club moet altijd naar beneden kijken, zolang als ‘we’ niet 100 % veilig zijn. Maar Sparta won drie uitwedstrijden op rij. Waarom zou 1 of 3 punten in de Domstad niet mogelijk zijn? Het valt niet uit te sluiten dat we in het beste seizoen zitten sinds 1995/1996. In 2021 Europa in. In 2022 zal Sparta zich gaan ontpoppen als Leicester aan de Schie. Door de avondklok is er meer tijd om te dromen.

FC Utrecht

FC Utrecht draait voor Utrechtse begrippen een moeilijk seizoen. Van den Brom vertrok. Hake staat aan het roer. Er zijn hardnekkige geruchten dat Utrecht volgend seizoen Henk Fraser aan zich wil binden als trainer. We gaan het zien. Voorlopig draaien de Domstedelingen ook in 2021 niet al te best. Wel werd vorige week thuis gewonnen van Heracles (2-0), maar daarvoor verloor Utrecht van Vitesse (1-0) en speelde het gelijk tegen FC Groningen (2-2). Op papier heeft Utrecht een selectie waar de ploeg 5e of 6e mee zou moeten worden. Maar de plek in de middenmoot is gezien het vertoonde spel tot nu toe gewoon terecht.

Tegen Sparta mist Utrecht Elia, Bergström en doelman Paes. Toch kan Hake een op papier een uitstekend elftal opstellen. Met spelers als Ramselaar, Maher, Janssen, Overeem en Kerk is het eigenlijk te gek voor woorden dat Utrecht niet in het linkerrijtje staat. Oud-Spartaan Mahi begint naar verwachting op de bank bij de Domstedelingen.

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht: Oelschlägel, Ter Avest, St. Jago, Willem Janssen, Warmerdam, Van Overeem, Maher, Van de Streek, Kerk, Dalmau, Ramselaar.

Sparta

Coremans is er uiteraard nog steeds niet bij. Bart Vriens, die in de jeugd van FC Utrecht speelde en Pinto ook niet. Onze trainert, die van 1986 tot 1988 als speler voor FC Utrecht uitkwam, kan wel weer beschikken over Smeets (die tegen PSV nog geblesseerd uitviel) en Harroui (die tegen PSV afwezig was). Fraser blijft hierdoor in alle linies veel keuzes houden. Met name Burger, Smeets, Mijnans en Engels zijn niet zeker gebleken van een plek bij de eerste 11 en ‘vechten’ om een basisplek. Abels keert naar verwachting terug in de basis.

Vermoedelijke opstelling Sparta: Okoye, Abels, Beugelsdijk, Heylen, Meijers, Mijnans, Auassar, Harroui, Smeets, D. Duarte, Thy

5 2 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Abonneren op
314 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
D
Ed Mahn
Spartaantje
1 maand geleden

Het is duidelijk dat de ontbrekende schakel Smeets is. Dat is, naar mijn mening, de enige die vanuit het middenveld, aanvallend gezien, altijd iets zinnigs met een bal doet. Iets wat ik bij Harroui en Auassar al een hele tijd mis. Ook Mijnans komt beter tot zijn recht met Smeets naast hem en de beide spitsen spelen niet op een eiland met hem erbij want hij bepaalt de aanvallende kracht die er bij Sparta wel degelijk in zit. Nu zit ik te kijken naar spelers die zo min mogelijk de bal in bezit willen krijgen. Niet om aan te zien !

disqus_fvpPgSDgXg
Je reactie op  Ed Mahn
30 dagen geleden

Hallo!! voetbalfans .. .. Kom binnen en ontdek wat Girls echt willen..Voor degenen die ♥ prefereren, mooie meiden zonder complexen..Laten we elkaar beter leren kennen..(kopieer de link) ➤ spamsite/sfollow  

D
rotterdam[west]
Gladiator
Je reactie op  Ed Mahn
1 maand geleden

Smeets zat op de bank tegen Utrecht,dus hij is fit want Fraser zet nooit geblesseerden spelers op de bank. Hij kan hem hooguit gespaart hebben voor een donderdag tegen Twente thuis.

D
Ron Essen
Gladiator
1 maand geleden

Van enorm enthousiast op deze site naar kritiek en zorgen.
Vandaag kwestie van zat er effe niet in. Gelukkig hebben we door een hele mooie serie wedstrijden met echt goed voetbal de nodige punten bijeen gesprokkeld. Doelstelling is in de ere blijven liefst zonder al teveel zorgen. Dit gaat heus wel lukken.

D
rotterdam[west]
Gladiator
Je reactie op  Ron Essen
1 maand geleden

Nee het is nog niet zorgelijk hoor. Belangrijk zijn deze 4 wedstrijden die er nu aankomen. Twente thuis 28 Januari. ADO uit 31 Januari. VVV uit 7 Februari. En Fortuna thuis 13 Februari.

Gerco
Spangenaar
Je reactie op  Ron Essen
1 maand geleden

Nou dat is toch ook wat
13-3 staan we op 36 punten
Komt een hele mooie reeks aan straks, zie geen probleem verders
Vandaag was gewoon terecht, met beetje meer geluk pak je wel het punt
Twente en ADO word 4 punten
Daarna een mooie reeks, met Ajax tussendoor
In Drenthe zijn we nog lekker positief,

Henry
Spartaantje
Je reactie op  Ron Essen
1 maand geleden

Denk van wel alhoewel slordig spelen verziekt de punten
Om boven de 32 punten te komen moet er nog extra inzet getoond worden
Er zijn echter maar een paar concurrenten die echt minder zijn
Controle over de bal A.U.B. controle controle that’s it

D
sparta vlaardingen
Spangenaar
1 maand geleden

Ik vind trouwens Smeets op 10 beter dan ty

Gerco
Spangenaar
Je reactie op  sparta vlaardingen
1 maand geleden

Thy hoord op 9

D
sparta vlaardingen
Spangenaar
1 maand geleden

Ik hoop niet dat we in een negatieve spiraal terecht gaan komen…

D
rotterdam[west]
Gladiator
Je reactie op  sparta vlaardingen
1 maand geleden

ik denk dat het mee gaat vallen, als we niet teveel blessures krijgen.En Utrecht uit kan je natuurlijk altijd verliezen. De topclubs verliezen daar ook wel eens.Het resultaat is nog geen eens zo slecht, maar de manier waar op wel natuurlijk.Nou maar snel een paar thuiswedstrijden gaan winnen.

D
HansG
Spangenaar
1 maand geleden

Hopelijk donderdag tegen fc Twente weer met Vriends, Pinto en Smeets in de basis.

Laatste wijziging 1 maand geleden door HansG
D
rotterdam[west]
Gladiator
Je reactie op  HansG
1 maand geleden

De eerste 2 waren geblesseerd, maar Smeets zat gewoon op de bank hoor.

D
Kevin Hoenderdaal
Spartaantje
1 maand geleden

De ontbrekende diepte bij Sparta is al zo vaak gezegd door supporters. Zowel voorin als op het middenveld mis je het gewoon. En je heb ook niemand ervoor op de bank helaas.

Je zag vandaag dat je voorin met hoge ballen niks te halen viel. Maar je heb dan niet een spits of een vleugel middenvelder die je echt met pure snelheid de diepte in kan sturen die zit niet in selectie helaas. Mijnans is totaal niet snel en ook Duarte heeft dat niet. zijn spelers die naar de bal toekomen en niet de diepte ingaan. Sparta zou toch is opzoek moeten naar zo speler dan kan je ook is anders spelen als het niet lukt.

D
lofer
Spartaantje
Je reactie op  Kevin Hoenderdaal
1 maand geleden

Sparta wil helemaal niet naar voren spelen. Liever halen ze verdedigers van het type weg is weg.

D
Hans E
Gladiator
Je reactie op  lofer
1 maand geleden

Dan hoop ik dat ze jou als 1e wegschoppen…

flardinga
Spartaantje
1 maand geleden

Zoals ik al voorspelde,geen voetbal gezien van Spartakant,alleen maar verdedigen en dan aan het einde krijg je toch nog de 1-0 tegen,zeer frustrerend om te moeten zien en te constateren.
Sparta hopelijk de volgende wedstrijden weer met Pinto en Vriends er fit bij want die kunnen we gewoonweg niet missen,door de tactiek van vandaag hebben we Thy,Engels,Harraoui,Mijnans bijna niet gezien.
Sparta herstel je en pak weer punten tegen de clubs die er echt toe doen,nog steeds strijden we ervoor om ons veilig te spelen en ook dat is prima natuurlijk.

D
lofer
Spartaantje
Je reactie op  flardinga
1 maand geleden

Utrecht deed er toe. Die hebben [zoals zo vaak] weer fijn in het zadel geholpen.

D
rotterdam[west]
Gladiator
1 maand geleden

ik hoop dat Vriends en Pinto een donderdag weer mee doen. Pinto had lichte knie klachten. Want dan kan je toch iets anders spelen. Die Gravenberch als hij er in komt, brengt hij best wel wat. Er zit wel strijd en vechtlust in hem en helaas heeft niet iedereen dat.

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  rotterdam[west]
1 maand geleden

Gravenberch heeft vind ik geen enkel overzicht hij ziet geen medespelers anders was hij een zeer bruikbare spits. Hij kan zijn lichaam goed gebruiken en is balvast maar, dat is het dan ook.

D
Dikker
Gladiator
Je reactie op  Jan
1 maand geleden

En wat vind je van Engels dan?

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  Dikker
1 maand geleden

Komt er in dit type spel niet goed uit. Wanneer we kunnen aanvallen en er is vanuit het middenveld aansluiting dan heb je meer aan Engels. Net als Thy in het begin staat Engels nu op een eiland. Hopelijk is Pinto weer fit genoeg om tegen Twente te starten dan kunnen beide backs mee naar voren dat scheelt enorm zoals vanmiddag is gebleken.

D
Dikkiedik
Spartaantje
Je reactie op  Dikker
1 maand geleden

Engels is kampioen buiten spel lopen

D
Rob Laanen
Gladiator
Je reactie op  Dikkiedik
1 maand geleden

En op de grond liggen.

augustdelacour
Spartaantje
Je reactie op  rotterdam[west]
1 maand geleden

Helemaal met je eens! Ik vind Gravenberch niet al een basisspeler, maar als je hem brengt gebeurt er wat.

D
lofer
Spartaantje
Je reactie op  augustdelacour
1 maand geleden

Wat is er gebeurd dan?

augustdelacour
Spartaantje
1 maand geleden

Erg jammer. Schitterende individuele actie doet ons de das om. Verder vond ik de wedstrijd niet om aan te zien en kon wat mij betreft geen van de twee ploegen aanspraak maken op de volle winst. Donderdag Twente maar pakken dan!

D
Fonzy
Spangenaar
1 maand geleden

Typisch Sparta gewoon weer weg geven.

D
lofer
Spartaantje
1 maand geleden

Kijk, ik zit zo is naar zuid tegen AZ te kijken, maar daar wordt gevoetbald om te WINNEN. Ik snap dat het niveau hoger is, maar dat geldt voor beide.
Reclame voor echt voetbal.
Kijk, je kunt al niet naar een stadion,een dan nog naar een wanvertoning kijken. Daar wordt je niet vrolijk van. De beste wint gewoon. Waarom niet STRIJDEND!

D
Hans E
Gladiator
1 maand geleden

Wat wordt dat zuid toch weer bevoordeeld door die Lindhoudt zeg!
Uitgestoken arm, bal tegen de hand, geen pingel.
En natuurlijk doet dan de VAR ook weer mee.
Was zuiver hands.

D
sparta vlaardingen
Spangenaar
Je reactie op  Hans E
1 maand geleden

Wat dacht je dan van die overtreding op stengs waar die pingel uitkomt van sensi die had rood moeten krijgen

D
rotterdam[west]
Gladiator
Je reactie op  sparta vlaardingen
1 maand geleden

Hij kreeg nog eens geel.

D
Hans E
Gladiator
Je reactie op  sparta vlaardingen
1 maand geleden

Dat was echt diep rood! Bal is allang weg en hij “stampt” bewust op die voet met heel zijn gewicht erachter.
En dan gaat t alleen om een nietszeggende pingel.
En niemand op tv heeft het erover…
Verslaggever benoemt niet eens de mogelijkheid van een rode kaart.
Scheids en VAR kijken er nietwaar en overwegen het niet.

Hoe anders was t met Auassar tegen Heracles?
Hij raakte niets, doet een beweging voorlangs en de verslaggever bleef er maar over bezig, zonder Vloet te benoemen.
Scheids en VAR bleven ook bezig, tot ze hem uiteindelijk rood gaven…

Bij zuid of Ajax, overwegen ze niets…

Henry
Spartaantje
Je reactie op  Hans E
1 maand geleden

Wil dat Zuid niet zien spelen Bah wat een nieches ploeg

D
JB
Spangenaar
1 maand geleden

Net als tegen Feyenoord en een deel tegen PSV weer heel slap. Door eigen falen en lafheid nul punten uit deze drie wedstrijden waar zeker mogelijkheden voor meer waren.

D
Gladiator
1 maand geleden

Jammer…best goed georganiseerd gespeeld zondag schot deed ons de das om.
Op naar de volgende.

D
Ed Mahn
Spartaantje
Je reactie op  Semper
1 maand geleden

Die goal begon met een fout van Auassar, die op het middenveld een vrije bal als een torpedo tegen, ik dacht, tegen Harroui aanschoot en uit die kaats kwam de tegenaanval en de goal. Iedereen in eerste instantie uit positie, inclusief Auassar zelf.

D
lofer
Spartaantje
Je reactie op  Semper
1 maand geleden

Met deze [instelling] is de volgende gewoon een nederlaag.

nicopijpers
Spartaantje
Je reactie op  Semper
1 maand geleden

Nederlaag of overwinning Semper .

D
Md55jSpartaan
Spartaantje
1 maand geleden

Jammer. Er waren weer dramatische vrije schoppen bij. Geen kans gehad in heel de wedstrijd. Dan win je ook niet. In de 2e helft Utrecht ook niet, maar die hadden het geluk van de toevalstreffer.

D
Gert van der Beek
Spangenaar
Je reactie op  Md55jSpartaan
1 maand geleden

Toevalstreffer?

D
rotterdam[west]
Gladiator
Je reactie op  Gert van der Beek
1 maand geleden

mooie goal

D
Md55jSpartaan
Spartaantje
Je reactie op  Gert van der Beek
1 maand geleden

Utrecht heeft heel de 2e helft geen kans gekregen, dan vind ik dit een toevalstreffer. Overigens Sparta stond wel goed maar ook geen enkele kans gecreëerd.

D
Gert van der Beek
Spangenaar
1 maand geleden

Jammer. Onterechte nederlaag. Weer als volwassen kerels gespeeld, maar een jong broekie schiet er hem wel in. Sparta vecht teveel en voetbalt te weinig.

D
rotterdam[west]
Gladiator
Je reactie op  Gert van der Beek
1 maand geleden

Dat middenveld speelt gewoon niet goed genoeg. Harroui speelt in mijn ogen op 60 of 70 % Het lijkt wel of hij zijn eigen eigen inhoudt elke keer. geeft ook elke keer de bal heel snel af. Of zou er een transfer aankomen.

D
Hans E
Gladiator
Je reactie op  rotterdam[west]
1 maand geleden

Ik hoop het.
Want hij wordt zo alleen maar minder waard.

D
rotterdam[west]
Gladiator
1 maand geleden

ik blijf het middenveld het grootste probleem vinden. Soms stonden ze met ze vieren op een rij en Utrecht had steeds de bal en kon hem heel makkelijk rond spelen en vooral in de eerste helft.

D
JB
Spangenaar
Je reactie op  rotterdam[west]
1 maand geleden

Het grootste probleem was weer dat ze achter de tegenstander aan gaan lopen waar het middenveld zelf meer het initiatief moet nemen. Als Sparta de bal heeft gaat het breed of terug.

D
rotterdam[west]
Gladiator
Je reactie op  JB
1 maand geleden

Kijk alleen maar naar Harroui die voert veel minder uit dan anders. En leid ook behoorlijk veel bal verlies in. Auassar zoals hij vandaag speelde zit de sleet erop.Mijnans is een jongen die nu een terugval even krijgt, niks mis mee. En over Deroy zegt genoeg dat het voetbalblad V.I. hem 2 keer een 5 had gegeven uit tegen Fortuna en thuis tegen PSV. En daar zitten normaal wel de kenners.Dus die moet voetballend meer brengen. Hij werkt wel hard en verdedig mee. En als je dan ook de lange bal blijft spelen met maar 2 spitsen tegen een overmacht van verdedigers, dan is een hoop verklaard. Die lange bal had pas zin toen Gravenberch erin kwam,want die gooit zijn hele lichaam erin en vangt ballen op de borst vaak op en je hebt 3 spitsen.. Maar Thy en Mario zijn daar niet echt geschikt voor, al kan Thy wel een bal bij hem houden. Maar Mario is meer voor de snelheid voorin.

D
Gert van der Beek
Spangenaar
Je reactie op  rotterdam[west]
1 maand geleden

Ik vandaag vooral het voetballen en de controle in en rondom de 16. En dat we dan vervolgens tijdens spelhervattingen nauwelijks gevaarlijk worden dit seizoen is ook een behoorlijk manco. En dat is trainbaar.

D
De Titanic....
Gladiator
Je reactie op  rotterdam[west]
1 maand geleden

Klopt. Mijnans en Harroui kampen met serieus vormverlies. Duarte weer eens onzichtbaar. Voorin was het erg mager. Thy, Engels maakten niets klaar, maar krijgen dan ook nauwelijks steun. Het bleef bij tegenhouden en wegroeien (vuurpijlen). We speelden een veredeld soort peen-met-uien voetbal…

D
rotterdam[west]
Gladiator
Je reactie op  De Titanic....
1 maand geleden

Ja hoor het is echt het middenveld en die lange halen van achteruit. ik zat mij wel een paar keer te ergeren, toen Beugelsdijk en Heylen een paar keer achterin de bal breed naar elkaar toeschoven. Link omdat beide geen snelheid hebben is dat bij balverlies dodelijk.

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  De Titanic....
1 maand geleden

Onze backs konden niet mee naar voren en dan mis je echt stootkracht. Ik neem Mijnans niks kwalijk verdedigen kan hij niet en hij zit (begrijpelijk) in een mindere fase.

D
Afdeling Schiphol
Spartaantje
Je reactie op  rotterdam[west]
1 maand geleden

Eens West, was ook weinig diepte aan de kant van Duarte en Mijnans omdat de backs teveel (en onnodig door Ramselaar en een haast onzichtbare Kerk) naar achteren werden geduwd. Geen man over boord, volgende 4 potjes gewoonweg winnen!

D
lofer
Spartaantje
Je reactie op  Afdeling Schiphol
1 maand geleden

Waar koop je zo’n roze bril? Gewoonweg winnen?
Sparta speelt tegen een [volgens Fraser] gelijkwaardige tegenstander om niet te verliezen. Dat gewoonweg kun je wel vergeten.

D
rotterdam[west]
Gladiator
Je reactie op  Afdeling Schiphol
1 maand geleden

Ja en die Warmerdam werd constant vrij gelaten en stichtte veel gevaar,zeker in de eerste helft.

D
Hans E
Gladiator
Je reactie op  rotterdam[west]
1 maand geleden

Wel goede voetballer die Warmerdam.
En dan te bedenken dat we die vrijwel binnen hadden, totdat die moest invallen bij Groningen…

D
Fan
Spangenaar
1 maand geleden

Shit!

D
rotterdam[west]
Gladiator
Je reactie op  Fan
1 maand geleden

Ja zo denk ik er ook over. Hier baal ik ook erg van hoor.