Sparta – FC Utrecht, woensdag 7 februari, aanvang 18:30 uur. Dennis Higler fluit. Charl Schaap en Angelo Boonman vlaggen. Vierde official is het heerschap Erwin Blank.


Ticketinfo

Tegen de 300 supporters worden er in het uitvak verwacht. Kaarten kan je kopen in de Sparta Fanshop en natuurlijk via www.spartakaartje.nl. Als je met de auto gaat kosten kaarten 13,75 euro per stuk. Je kan bij Utrecht prima bij het uitvak parkeren (P6).

De vrijwillige buscombi vertrek om 16:30 uur vanaf het supportershome, met het verzoek om uiterlijk 16:15 uur aanwezig te zijn. De prijs is 20,50 euro voor een kaartje, inclusief busreis. Ben je lid van de supportersvereniging, dan krijg je in het supportershome ook nog eens 5 euro terug bij het welbekende omwisselen.Goed gevoel na overwinning

De drie punten die we pakten tegen Willem II zitten in de knip. Een heerlijk gevoel, al zijn we er nog lang niet. Onze club staat nog steeds op een 18e plek. Maar er is weer aansluiting met de plekken 14 tot en met 17 en het voetbal is dit kalenderjaar zeker niet slecht. Al met al genoeg ingrediënten om weer wat hoop te krijgen op betere Spartaanse tijden. Voor het mooie zou Sparta een paar keer voor een verrassing moeten gaan zorgen. Een punt -of stunten met 3 punten- tegen Utrecht bijvoorbeeld zou wel errug lekker zijn. We zijn bij voorbaat zeker niet kansloos in de Domstad. Utrecht staat 7e, maar we zagen in 2018 al dat Sparta goed overeind bleef tegen nummer 6 Vitesse en met een beetje meer geluk (of scherpte) waren we met een gelijkspel uit Heerenveen vertrokken. Utrecht heeft meer kwaliteit in de ploeg, maar met de juiste mentaliteit, compact spelen, een beetje mazzel en vooral de kansen die je krijgt eens afmaken……wie weet, wat er dan mogelijk is.Utrecht draait wat stroefjes

Utrecht speelt veel gelijk de laatste tijd. Natuurlijk,
Utrecht heeft een goede ploeg, maar vooral de laatste 2 maanden loopt het stroef bij de Domstedelingen. De voetbalmachine hapert, zowel uit als thuis. Thuis speelde Utrecht de laatste 4 duels gelijk (tegen Heracles, AZ, Ajax en Feyenoord). Uit speelde Utrecht afgelopen weekend gelijk tegen een gehavend Excelsior en de uitwedstrijd daarvoor verloor Utrecht met 3-1 van NAC. Onder leiding van de de nieuwe trainer Jean-Paul de Jong werd nog niet gewonnen. Nog niet verloren ook. De nieuwe trainer moest het doen met vier gelijke spelen op rij.


Historie

We hebben het met name de laatste jaren moeilijk in Utrecht. De laatste overwinning was in 1997. Gelukkig wordt er met enige regelmaat nog gelijk gespeeld. Van de 38 wedstrijden in de eredivisie, won Utrecht er 17, Sparta won er 6 en 15 keer eindigde de wedstrijd in een gelijkspel.Gras

In hun beperkte wijsheid dwingt de KNVB clubs altijd weer tot het maximum te gaan om velden speelklaar (en sneeuwvrij) te krijgen als het gesneeuwd heeft. Zo ook op 10 december 2017. Er is die dag veel gezegd over supporters die kris kras door het land met 30 km per uur door het land heen tuften om vervolgens hun cluppie niet aan het werk te kunnen zien, omdat de wedstrijden veel te laat werden afgelast. Maar het gras werd even buiten beschouwing gelaten. Maar je ziet het altijd weer……sneeuwruimen….das al met al niet best voor het gras. Om dat te snappen, hoef je geen spreekwoordelijke groene vingers te hebben.

En dus werd het veld van Utrecht na 10 december slechter en slechter en vorige week ging er dan een nieuw matje in. Utrecht is ongeveer een tonnetje armer, met dank aan de KNVB. Wie de KNVB ook zal bedanken (maar dan oprecht) is de firma Hendriks Graszoden uit Heythuysen die een mooie opdracht binnen wist te slepen. Dit bedrijf heeft vorige week dinsdag de zoden met een dikte van zo’n 3,5 centimeter in de Galgenwaard neergelegd. Utrecht – Sparta is de eerste wedstrijd op de nieuwe mat. We zijn benieuwd of de zoden inmiddels een beetje goed gehecht zijn of dat het oud-Utrègse plaggen vliegen in ere hersteld wordt.


FC
Utrecht

Jean-Paul de Jong geeft zijn opstelling niet prijs. De vraag is vooral of Mateusz Klich, die tegen Excelsior zijn debuut maakte, zal spelen. De kans is groot, want hij deed het uitstekend. Kali zal in ieder geval niet meedoen. Hij is weer fit, maar gaat eerste minuten maken in Jong Utrecht. Makienok, Baheheck en Joosten zijn afwezig. Thuis verloor onze club met 3-1 van Utrecht. Toen was Labyad de grote man met 2 goals. Hij kreeg in die wedstrijd veel te veel vrijheid. Dat zal Sparta ditmaal echt beter moeten oplossen, anders krijgt onze club grote problemen. Utrecht heeft natuurlijk sowieso wel een prima elftal met naast Labyad ook nog eens spelers als bijvoorbeeld Janssen, Ayoub en Kerk.


Vermoedelijke opstelling FC Utrecht:
Jensen, Troupee, Leeuwin, Janssen, Van der Maarel, Strieder, Klaiber, Ayoub, Van de Streek, Kerk, Labyad


Sparta

Saksela is nog geblesseerd. Kortsmit mist nog wel een paar potjes vanwege zijn bilblessure. Leonard Nienhuis is nog afwezig vanwege privé-omstandigheden. Huth keept zijn tweede wedstrijd in de basis.

Brogno en Van Moorsel zijn licht geblesseerd. Advocaat gaf aan dat hij pas op de wedstrijddag beslist of ze mee kunnen doen. Onze trainert gaf ook aan dat er qua blessuregevoeligheid rekening gehouden wordt dat er drie potjes in de week gevoetbald moeten worden. Daarom zal Van Moorsel naar verwachting in ieder geval niet in de basis beginnen. Misschien dat hij nog gebruikt kan worden als invaller voor het laatste kwartier van de wedstrijd. Maar helaas heeft zijn lichaam in het verleden bewezen dat het nauwelijks drie potjes per maand aan kan, laat staan drie per week. En met Van Moorsel moeten we toch wel zuinig zijn, zo bleek maar weer tegen Willem II, toen hij uitstekend speelde.

De kans dat Brogno in de basis begint is wat groter, maar ook over hem wordt dus pas op de wedstrijddag beslist. Advocaat heeft met Mühren en Duarte diverse mogelijkheden om de vermoedelijke afwezigheid van Van Moorsel op te vangen. Maar naar verwachting begint hij met Ahannach ‘op 10’ en Dos Santos als één van de snelle aanvallers voorin. Het zou een unieke kans zijn voor Dos Santos, want na 2 slechte invalbeurten zomaar een basisplek krijgen is niet iedereen gegeven. Tot slot zal de verdedigend iets sterkere Goodwin naar verwachting spelen als Brogno niet fit genoeg is.


Vermoedelijke opstelling Sparta:
Huth, Holst, Fischer, Chabot, Nelom, Dougall, Sanusi, Ahannach, Dos Santos, Friday, Goodwin

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties