Do or die

Afgelopen zondag wist Sparta in de slotseconden van de wedstrijd nog één punt te pakken tegen AZ. Het Kasteel ontplofte, want duidelijk was dat dit punt een hele belangrijke was. Nog belangrijker omdat directe concurrent PEC dezelfde avond geen punten wist te pakken tegen de koploper van de Eredivisie. Zondag was het afwachten wat de rest van concurrentie zou doen. De dag begon goed voor ons Spartanen met het verlies van Willem ll en Fortuna. Helaas wist RKC wel de volledige buit te pakken tegen onze tegenstander van vanavond, waardoor zij in de concurrentiestrijd uit zicht lijken. Ook pakte RKC gisteravond nog een punt tegen Cambuur. Nog 3 belangrijke potjes op het programma, te beginnen met de wedstrijd tegen FC Groningen. Alle scenario’s liggen nog open, dus spanning tot het einde is gegarandeerd.

Mocht je het resterende programma nog niet in het hoofd hebben gestampt, dan is de volgende informatie wellicht interessant: vanavond wordt er om 21:00 uur afgetrapt in Groningen. De afstand in combinatie met het tijdstip hebben er grotendeels voor gezorgd dat de spelers niet door een grote aanhang van supporters worden gesteund. Merendeel zal de wedstrijd dus aanschouwen vanaf de bank. De wedstrijd wordt uitgezonden op ESPN 2.

Wedstrijdleiding

Jeroen Manschot is door de KNVB aangesteld als arbiter voor de wedstrijd in Groningen. Hij wordt hierbij geassisteerd door Polman en van Dongen. Vierde official is de heer Pérez. Onze vrienden die vanuit Zeist de eervolle taak van VAR en AVAR op zich mogen nemen zijn Blank en Krijt.

FC Groningen

Je zou het bijna vergeten, maar ook bij FC Groningen spelen ze nog ergens om. Vorig jaar stond Sparta in dezelfde schoenen als FC Groningen. De mannen van Danny Buijs strijden namelijk nog voor play-offs. Ze staan op dit moment op een achtste plek. Deze plek is aan het einde van het seizoen voldoende, alleen voelen zij nog de hete adem van onder andere de Deventenaren in hun nek. Die staan gelijk in punten, alleen hebben een slechter doelsaldo. Dat Groningen vanavond de winst in eigen huis wil houden moge duidelijk zijn. Afgelopen vier wedstrijden wisten zij niet te winnen, waardoor de concurrentie dichterbij is gekomen om het ticket te bemachtigen.

Blessures en vermoedelijke opstelling
Bij Groningen keert Tomas Suslov terug van een blessure aan zijn hamstring. Volgens trainer Danny Buijs is hij nog niet fit genoeg om een hele wedstrijd te spelen, maar naar verwachting zal hij invallen wanneer dit nodig blijkt te zijn. Verder is de kans groot dat er een aantal aanpassingen in de basiself zullen zijn. Na vier nederlagen op rij is het tijd voor verandering.

Leeuwenburgh – El Hankouri – Te Wierik – Sverko – Meijer – Kasanwirjo – Ngonge – Duarte – Ambraham – Strand Larsen – Irandust.

Sparta Rotterdam

Dat Sparta onderaan de ranglijst bungelt is ondertussen geen geheim meer. Na vorige speelronde staat Sparta op de 17e plek, wat directe degradatie betekent. Nummer 16 (PEC) en nummer 18 (Willem ll) staan gelijk in punten. PEC staat hierin qua doelsaldo gelijk met Sparta (-23) en Willem ll heeft een slechter doelsaldo van -30. De kans is groot dat deze 3 clubs gaan strijden tegen rechtstreekse degradatie, al is Fortuna ook nog niet uit zicht met 29 punten op de ranglijst en een 15e plek. 

Blessures en vermoedelijke opstelling
Verwachting voor aanvang van de wedstrijd is dat alleen Engels nog niet wedstrijdfit is. Verder kan Steijn beschikken over een grotendeels fitte wedstrijdselectie. Kans is aannemelijk dat hij met dezelfde elf zal starten als de wedstrijd tegen AZ. Aanvallen en scoren moeten we om die broodnodige punten binnen te slepen.

Okoye – Abels – Vriends – Auassar – Meijers – de Kamps – van Crooij – Verschueren – Thy – Mijnans – Namli

Abonneer
Abonneren op
375 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties