Kan het een stuk beter dan in Eindhoven? Het is te hopen. De zinderende wedstrijdspanning is er tot aan de play-offs wel even vanaf en dan is het vermaken van supporters en het pakken van drie punten toch wel het minste wat de ploeg in Almere kan doen. In Almere zullen ze er anders over denken. Daar zijn ze nog volop in de strijd om nacompetitie te halen en is ieder puntje keihard nodig.


Sparta – Almere, 15 maart 2019, aanvang 20:00 uur. Niemand minder dat Sander van der Eijk fluit het potje tussen Almere City en Sparta. Terry Hoekstra en Martijn Beijer zijn de vlaggende mannen. Vierde official is het heerschap Jesse Rozendal. De KNVB stuurt dus de top van de top op dit spraakmakende duel af. Er gaan nog ruim 150 Spartanen mee naar Almere. Dat is is niet slecht na de saaie pot in Eindhoven en het feit dat deze wedstrijd nou niet echt als belangrijk te bestempelen is. We feliciteren deze Spartanen alvast met hun loyaliteitspunt!


Het gaat nergens meer om

Thuis tegen NEC gaat Sparta een hoop basisspelers missen omdat de heren interlandverplichtingen hebben. Het verzoek van Sparta aan de KNVB om de thuiswedstrijd tegen NEC te verplaatsen is niet gehonoreerd. Na dit antwoord uit de Zeister bossen heeft onze club de afgelopen dagen bij diverse instanties juridisch advies ingewonnen om een rechtszaak te beginnen. Sparta zet een kort geding niet door. Prima. Onze club had maar voor de welbekende lul gestaan. Als Sparta iets had willen bereiken op juridisch gebied, dan had het afgelopen zomer gemoeten. Aan de vooravond van de competitie snoeihard duidelijk maken dat je in 3 wedstrijden keihard benadeeld gaat worden in de strijd om het kampioenschap. Nu maakt het niets meer uit. Het is nog maar 1 interlandweekend en we doen ook niet meer mee om het kampioenschap. Sparta wordt ‘gewoon’ 2e, 3e, 4e of 5e. Onze club gaat proberen in twee ronden via de nacompetitie promotie af te dwingen. Tijdens Sparta – NEC kunnen we op een zonovergoten Kasteel misschien wel wat talenten aan het werk zien. Best leuk. Vanavond in Almere kunnen we in oer Hollands herfstweer genieten van de welbekende namen. Laten we hopen dat zij er ook een best leuke wedstrijd van maken.


Het gaat juist wel ergens om

Volgens onze trainert gaat het juist wel ergens om. “Spelers kunnen laten zien wie horen te spelen in de play-offs”. Dit is een rekbaar begrip. Wuytens liet maandenlang dat hij niet hoorde te spelen in de competitie, maar speelde toch. En dat is maar één voorbeeld.

Maar realistisch bezien: als je tegen Almere belachelijk slecht speelt, zegt dat nog niets over je prestaties in de play-offs. Toch blijft Fraser erop hameren: “De komende duels gaan juist wel ergens om”, aldus Fraser. “Wie is fit? Wie is volledig gefocust? Wie is er in alle opzichten klaar voor om vier of zes finales te spelen in mei?” Goede vragen. In mei inderdaad….die vragen zijn dus niet in maart te beantwoorden. We snappen wel, als trainer moet je toch iets zeggen, maar of we nu 1-7 winnen, of 3-0 verliezen, eigenlijk maakt het geen reet uit. Natuurlijk, we zijn trotse Spartanen. We willen graag winnen, om de trots van de club. Hopelijk kunnen de spelers die trots ook weer ergens vinden, want tweede worden met nog wat leuke potjes is een stuk geiniger wat zouteloze potjes, zoals die in FC Eindhoven, waarvoor menig uitsupporter zich kapot schaamde.


Voor Almere City gaat het echt nog ergens om

Sparta kan een getergd Almere verwachten. Als Jong PSV en Jong Ajax in het linkerrijtje eindigen, dan gaan ook de nummers 10 en 11 de nacompetitie play-offs in. Dat is behoorlijk spannend, de clubs tot en met plek 15 (FC Eindhoven) hebben nog een realistische kans om de play-offs te halen. Almere staat momenteel 10e en heeft de punten dan ook hard nodig.


Almere City

Bij Almere City is Ole Tobiasen interim-trainer. Hij nam vorige week dinsdag de taken overnam van de ontslagen hoofdtrainer Michele Santoni en het is de bedoeling dat hij in ieder geval tot het einde van het seizoen de hoofdtrainer bij Almere blijft. Tobiasen was anderhalf jaar lang assistent-trainer op Het Kasteel. Ook Youri Loen en Ilias Alhaft –die de gehele jeugdopleiding van Sparta doorliep en in januari vertrok- staan onder contract in Almerel. Tobiasen heeft aardig wat personele problemen. Niek Vossebelt, Tim Receveur, Torino Hunte, Joedrick Pupe en doelman Joshua Smits ontbreken vanwege blessures.

Vermoedelijke opstelling Almere: Etemadi, Van Vlerken, Mirani, Seck, Balker, Kip, Loen, Bensabouh, Alhaft, Hoefdraad, Meijer


Sparta

Bij Sparta ontbreken de langdurig geblesseerden Saksela en Martis. Verder is de selectie compleet. Ook Roy Kortsmit –die in Eindhoven in botsing kwam met de paal en moest zich laten vervangen- is inzetbaar. Eigenlijk mag een Sparta op (bijna) volle ‘oorlogssterkte’ het niet moeilijk gaan krijgen tegen Almere. Integendeel, het zou de ploeg van Fraser sieren als er na de oersaaie, nietszeggende prestatie in Eindhoven met de nodige frisheid een leuke pot voetbal op de mat wordt gelegd, afsluiten met 3 punten. Thuis won onze club nog met 6-1 van Almere. Maar goed, dat zegt niet veel, want Sparta-uit of Sparta-thuis, dat blijkt 9 van de 10 keer een wereld van verschil.

Vermoedelijke opstelling Sparta: Kortsmit, Dabo, Abels, Auassar, Faye, Harroui, Duarte, Duarte, Rayhi, Veldwijk, Dervisoglu

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties