Sparta zit in een flinke voetbaldip en won nog nooit in de ArenA. Ajax is in vorm, heeft 3.403 miljard euro op de bank en koopt spitsen die ze liever niet inzetten in de Europa League, zodat ze zich vol kunnen focussen op de competitie. Kortom. Als Sparta wint in Amsterdam, dan mogen we gerust spreken van een coronastunt.

Klaagzang

Ajax – Sparta, zondag 21 februari, aanvang 20:00 uur. Wattuh? Ja hoor, zondag 20:00 uur. In coronatijd boeit dat natuurlijk allemaal niet zoveel, maar het is voor de `uitsupporter’ te hopen dat dit soort achterlijke tijdstippen geen gemeengoed gaan worden. Maar dit zal ijdele hoop zijn. Als er een knakker denkt dat er geld te verdienen valt aan het live uitzenden van voetbalwedstrijden tijdens Ontbijt TV, dan wordt Sparta – Ajax in 2022 doodleuk op dinsdagochtend om 07:45 uur gespeeld.

Een beetje klagen? Dat mag wel Spartanen. We staan aan de vooravond van de op één na meest irritante uitwedstrijd van het seizoen. Slechts Vitesse uit is ergernisopwekkender, zo blijkt het uit het Groot Spartaans Feitenboek.

Ajax-uit. Lelijk stadion. Te vaak een dicht dak. Irritante &^#(@TY beveiligers. Oh ja, dat we in de ArenA letterlijk nooit winnen helpt ook niet mee. Inmiddels is de Redactie van ITWM wel zo diep gezonken dat zelfs een Spartaanse uitwedstrijd in de ArenA bijwonen een heerlijk vooruitzicht lijkt. Dat virus doet gekke dingen met een mens.

De assistent VAR is noodzakelijk

De wedstrijd begint om 20:00 uur. De bedoeling is dat na 21:00 uur alleen nog mensen de straat op gaan als het noodzakelijk is. En honduitlaters. En net als dat je honden niet voor 21:00 uur uitlaten ken, ken een voetbalwedstrijd niet zonder assistent-VAR. Logisch dus dat Richard Brondijk na 21:00 uur de straat op mag zonder hond. Met hond ook trouwens. Dat mag Richard zelf weten.

Richard is ook de man die je moet hebben nu je maar 1 iemand thuis mag uitnodigen. Als geoefend AVAR zet hij heerlijke koffie en tijdens eredivisiewedstrijden bakt hij smeuïge koekjes. Allard Lindhout gaat er zondag als VAR weer van profiteren.

Zennnnnn

Jeroen Manschot fluit het potje in Amsterdam. Veel Spartanen ergeren zich bij voorbaat al aan Jeroen. Dat heeft een verleden. Maar denk aan de koekjes van Richard Spartanen en wordt helemaal zennnnnn. Rogier Honig en Jonathan van Dongen zijn de vlaggende mannen. Vierde official is het heerschap Clay Ruperti.
Ajax

Hoe Ajax het dit seizoen doet? Niet slecht. Beter dan Emmen bijvoorbeeld. En dat heeft een reden. Ajax heeft heel veel geld en daarom heel veel goede spelers. Ajax staat dan ook heel veel punten voor op de rest. Op Emmen staat Ajax zelfs nog veel meer dan heel veel punten voor.

Bij Ajax zijn tijdens competitiewedstrijden heel vaak heel veel lege stoeltjes te vinden. Dit seizoen komt dat niet doordat heel veel verwende seizoenkaarthouders niet komen opdagen, maar door een virus waardoor heel veel verwende seizoenkaarthouders die normaal niet komen opdagen, ditmaal een heel goed excuus hebben.

Ajax wordt kampioen, wint de beker en haalt de meeste Europese punten binnen voor Nederland van alle clubs. Dat interesseert ons geen reet, behalve dan als Sparta in 2022 de beker wint en we dankzij de punten van Ajax instromen in de poulefase van Europa League. Dan zijn we wel zo hypocriet dat we blij zijn met die Europese puntjes.

Sparta ligt op koers met een slecht gevoel

Het ging zo lekker met onze prachtige club. Maar toen kwam de winter en belandde Sparta in een wak. Met 23 punten uit 21 wedstrijden en maar liefst 10 punten voorsprong op plek 16 liggen we nog lekker op koers. Maar toch voelt het niet lekker. Het voelt zelfs slecht. Als een februari depressie. Weinig punten, onaantrekkelijk voetbal, geen vastigheden meer. Na Ajax-uit volgen Willem II-thuis, Emmen-uit, VVV-uit, RKC-thuis, Heracles-uit en PEC-thuis. Daar moeten de punten gehaald worden. Maar we kunnen wel een verrassende opsteker tussendoor gebruiken. Het is dit weekend lente in de Rotterdamse straten, maar het oogt nog dof in Rotterdam-West. We kunnen de kleur gebruiken van een driepunter.

`Sparta supporter en journalist’ Anton Slotboom gelooft niet in de opsteker tussendoor. Hij zei over deze wedstrijd. “Die geven we aan Ajax”. Niet alleen het team is de weg kwijt, sommige Sparta supporters ook. Als Anton voor februari-Sint wil spelen, laat hem dan zijn boeken maar gaan weggeven. ‘Wij’ geven niets aan Ajax. Hopen dat die Amsterdamse gasten Sparta zwaar onderschatten. Dat ze met hun hoofd al bij de thuiswedstrijd tegen Lille zitten en daardoor niet gewapend blijken tegen de ongelooflijke Spartaanse felheid die hun lichamen 90 minuten lang zal teisteren. Als de onterechte 0-1 diep in blessuretijd gemaakt wordt door Deroy Duarte, dan gaat de redactie van ITWM na de wedstrijd dansend in onderbroek de straat op. Voor de zekerheid hebben we voor deze zondag een leasehond geregeld.

Historie

54 keer werd Ajax – Sparta in de eredivisie gespeeld. Vroeger ging dat wel beter dan in de laatste decennia. In 1989 won Sparta voor het laatst tegen Ajax. In de ArenA won Sparta nog nooit. Klote verleden. Allemaal de schuld van corona.

Ajax

Ajax neemt de wedstrijd tegen Sparta zeer serieus. Ze hebben zelfs Haller niet ingeschreven voor de Europa League, zodat de spits zich volledig kon focussen op het duel tegen de oudste profclub van het land.

Tegenvaller voor de Ajacieden is dat ze een keeper hebben die niet van het snoepgoed af kon blijven. Verkeerd pilletje genomen. Per ongeluk uiteraard. Dat overkomt iedereen. Uw voorbeschouwer van dienst had er laatst ook last van. Paracetamol nodig, maar toen de XTC gepakt van zijn vrouw. Geen houseparty te bekennen. Klote corona. Nog geprobeerd een jaar betaald verlof te krijgen vanwege dopinggebruik, maar dat schijnt exclusief geregeld te zijn in de CAO van profvoetballers.  

Vermoedelijke opstelling Ajax: Stekelenburg, Rensch, Timber, Blind, Tagliafico, Álvarez, Klaassen, Gravenberch, Antony, Haller, Tadic

Sparta

Bij Sparta is Coremans nog niet van de partij en Auassar is licht geblesseerd. Onze club kan de routinier uiteraard goed gebruiken tegen Ajax, maar Fraser wil geen risico met hem lopen. Na Ajax-uit volgt een serie met 6 ploegen uit het rechterrijtje en ook daar zal Fraser zijn aanvoerder willen inzetten. Onze trainert beslist zondag pas definitief, maar de kans is aanwezig dat Auassar niet speelt. Laros Duarte hoopt op een basisplek.

Volgens ook al ‘Sparta supporter en journalist’ Ruud van Os wordt Fraser verweten dat hij niets wijzigt als hij niets wijzigt. Wijzigt hij wel, dan wordt hem verweten dat hij wijzigt. Kijk. Dat ook dus. De diepgaande filosofie van Ruud gaat zover dat Henk nu gaat wijzigen. Ook als hij niets wijzigt. Maar Henk wijzigt wel, dus dat verwijt hoeven we hem niet te maken.

Vriends is weer fit en zal waarschijnlijk voor het eerst sinds een lange tijd gaan starten, zodat Fraser een 5-4-1 opstelling uit de hoge hoed kan gaan toveren. Een Spartaanse muur opbouwen en waar mogelijk zullen Smeets, Duarte, Harroui en de backs voor de nodige diepgang moeten gaan zorgen. We gaan het allemaal zien kijkend vanaf de luie bank, turend naar één of andere scherm.

Vermoedelijke opstelling Sparta: Okoye, Abels, Vriends, Beugelsdijk, Heylen, Pinto, Harroui, L. Duarte, Smeets, D.Duarte, Thy

4.4 5 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Abonneren op
408 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Sporza
Spartaantje
7 dagen geleden

Come on Sparta Rotterdam, ROTTERDAM!

D
King P88gba
Gladiator
7 dagen geleden

Je kunt dit vergelijken met een 100 meter sprint tussen Usain Bolt en Erika Terpstra

D
Dikker
Gladiator
Je reactie op  King P88gba
7 dagen geleden

Je bent een kanjer !!!

Henry
Spartaantje
7 dagen geleden

Ga je schamen

Belkoreaan
7 dagen geleden

We zijn sterk aan de bal vandaag. Beetje jammer dat we hem nooit hebben.

Gerco
Spangenaar
7 dagen geleden

Lekker allemaal , wat een negatief commentaar
Tis de top van Europa waar we tegen spelen
Ze lopen er makkelijk door, maar kom op
Hooo dat fraser overstapt op 4-4-2

Laatste wijziging 7 dagen geleden door Gerco
D
De Titanic....
Gladiator
7 dagen geleden

Je verwacht het niet he..

D
King P88gba
Gladiator
7 dagen geleden

Laten we overigens wel realistisch blijven. Dit is een Europese top club tegen Sparta.

D
De Titanic....
Gladiator
Je reactie op  King P88gba
7 dagen geleden

Natuurlijk. Dit was bij voorbaat een verloren potje. Kwaliteitsverschil veel te groot, daar hoeven we ons niet voor te schamen. Wel voor de laffe spelopvatting van onze trainer…

D
Dikker
Gladiator
Je reactie op  King P88gba
7 dagen geleden

En we spelen waar mogelijk met lef.
dat kan ook heel goed zónder Tommy trouwens en dus een extra (aanvallende)middenvelder

D
Koen Heijden
Spangenaar
Je reactie op  King P88gba
7 dagen geleden

Juist!

D
Gladiator
7 dagen geleden

Laten we maar geen hoekschoppen meer nemen….geef de bal maar aan ajax….

D
Spartapijnacker
Spartaantje
7 dagen geleden

Hoekschoppen kun je trainen. Wordt bij Sparta nogal eens vergeten.

D
Cap
Spangenaar
7 dagen geleden

Mijnans voor Tommy. Dan pak je misschien nog een punt.

D
Marcel van A
Spartaantje
7 dagen geleden

Aub Fortes eruit. Abels eruit. Beugelsdijk eruit.

D
Jan
Gladiator
7 dagen geleden

Buitenspel en dat gezien door Blindhout; het moet niet gekker worden.

D
Koen Heijden
Spangenaar
7 dagen geleden

Buitenspel, dat was duidelijk.

D
Dikker
Gladiator
7 dagen geleden

S.v.p. De volgende hoekschop met zijn tweeën over de zijlijn spelen zodat Ajax een ingooi bij de cornervlag rest.

D
ATX
Spangenaar
7 dagen geleden

Ik ga em uitgooien. 4 tegen 2 en nog een goal tegen krijgen.

D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  ATX
7 dagen geleden

En lekker op buitenspel gaan spelen bij een vrije pass. Ga *** rennen.

D
Dikker
Gladiator
Je reactie op  ATX
7 dagen geleden

Complimenten voor de buitenspel val !!!
Goed uitgevoerd.

D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  Dikker
7 dagen geleden

Het gaat natuurlijk niet om de uitvoering.

Maar goeie grap.

D
Houten Klaas
Gladiator
7 dagen geleden

Lekker man, vanuit je eigen corner. Stelletje amateurs

D
Ouderkerk
Spartaantje
7 dagen geleden

Nulletje of 6 met deze k-opstelling.

D
Marcel van A
Spartaantje
7 dagen geleden

Kolere wat een slappe hap

D
Dikker
Gladiator
7 dagen geleden

Wie zegt steeds dat onze hoekschoppen geen gevaar opleveren?

D
Jan
Gladiator
7 dagen geleden

Het worden er echt negen

D
Koen Heijden
Spangenaar
7 dagen geleden

Sparta speelt iig een betere eerste helft dan Lille en Psv laatst tegen Ajax deden.

nicopijpers
Spartaantje
7 dagen geleden

Hoeveel nog ik zou als ik Fraser was nog een verdediger er bij zetten .
Wat een opstelling

D
Mari van Wijk
Spartaantje
7 dagen geleden

Laat Thy nou eens gewoon op de middenstip blijven staan

samson1888
Spangenaar
7 dagen geleden

De tegentreffer is zoveelste bewijs dat 5 verdedigers tegen 3 aanvallers niet werkt. Het is totaal onduidelijk wie wie moet oppakken.

Laatste wijziging 7 dagen geleden door samson1888
D
PKHVH
Spangenaar
Je reactie op  samson1888
7 dagen geleden

Wij, supporters, weten dit al lang, maar Henk is nog steeds niet overtuigd.

D
Molon Lawe
Spartaantje
7 dagen geleden

9 verdedigend ingestelde spelers en na 14 minuten staan we al achter

D
wvb87
Spartaantje
7 dagen geleden

Eens 2 keepers proberen anders? Gewoon spitsje eruit nog. Lekker verdedigen.

D
Jan
Gladiator
7 dagen geleden

Wisselen aub zet er een fatsoenlijke aanvaller bij om onder de druk uit te komen.

D
Ouderkerk
Spartaantje
7 dagen geleden

Wisselen die Abels. Henk zit er weer eens naast.

D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  Ouderkerk
7 dagen geleden

Tegen Fortuna stond hij bij die 2e ook als een lapzwans te verdedigen.

D
Marcel van A
Spartaantje
7 dagen geleden

Abels en Fortes op de rechterflank. Vreselijk. Smeets sjokt weer. Beugelsdijk man man

D
Marcel van A
Spartaantje
7 dagen geleden

Ze staan op 10 meter te dekken met zijn allen

disqus_WV3WaO2NQY
Spartaantje
7 dagen geleden

Ik kan het woordje achterop niet meer horen!

D
Gladiator
7 dagen geleden

Nou dan heb je 5 verdedigers en dan dit….dubbelen werkt ook niet goed met 5 achterop…

D
RWGladiator
Gladiator
7 dagen geleden

Zo, het is weer klaar!

disqus_WV3WaO2NQY
Spartaantje
7 dagen geleden

Was even leuk mee doen, maar als Abels staat te slapen is het klaar! Houdoe & bedankt!

D
Ronald
Spartaantje
Je reactie op  disqus_WV3WaO2NQY
7 dagen geleden

Nee, Beugelsdijk deed lekker mee..

D
Dikker
Gladiator
Je reactie op  disqus_WV3WaO2NQY
7 dagen geleden

Beugelsdijk moet gewoon de ruimte dicht lopen, dan was er niks aan de hand

Henry
Spartaantje
Je reactie op  Dikker
7 dagen geleden

Vergane glorie kan het niet meer behappen

D
King P88gba
Gladiator
Je reactie op  disqus_WV3WaO2NQY
7 dagen geleden

Abels had een man. Vriends was Tadic helemaal kwijt.

D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  King P88gba
7 dagen geleden

Abels had een man ja, waar hij zo bij wegloopt als er een lange pass komt op die man! Moeilijk voor de centrale verdediger om op zulke rare keuzes te anticiperen.

D
ATX
Spangenaar
7 dagen geleden

Die thy geeft zo de bal weg. En daarna staat Abels lucht te dekken.

D
King P88gba
Gladiator
7 dagen geleden

Benschopje van Vriends.

D
Cap
Spangenaar
7 dagen geleden

Voorspelbaar, naar elkaar kijken wie Haller pakt.

D
PKHVH
Spangenaar
Je reactie op  Cap
7 dagen geleden

Precies. Hier kon je op wachten.

D
Houten Klaas
Gladiator
7 dagen geleden

Het is weer totaal niet duidelijk wie Haller oppakt. Lekker gecommuniceerd…

D
Dikker
Gladiator
Je reactie op  Houten Klaas
7 dagen geleden

Die laten ze vrij, dat is immers de minste….

D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  Houten Klaas
7 dagen geleden

Het is verdedigd als een stel amateurs, maar inderdaad deze bodem-Erediv verdedigers kunnen niet schakelen van 4 man naar 5 achterin. En Fraser blijft het proberen.

D
Houten Klaas
Gladiator
Je reactie op  ATX
7 dagen geleden

Ik heb serieus het idee dat ze maar wat staan te doen.

D
Ruud
Leonidas
7 dagen geleden

Ik zou er nog een cv bijzetten.
Wat een lachertje.

D
Dikker
Gladiator
7 dagen geleden

Lekker dan.
Beugelsdijk huppelkutte weer mee maar precies niet goed.

D
Marcel van A
Spartaantje
7 dagen geleden

Wat simpel. Abels wat een lachertje

D
Jan
Gladiator
7 dagen geleden

Even gas en pats 1-0

D
Marcel van A
Spartaantje
7 dagen geleden

Fortes basis man man. Sven is toch veel beter

D
Dikker
Gladiator
7 dagen geleden

We beginnen goed én met durf

D
Ouderkerk
Spartaantje
7 dagen geleden

Dat bedoel ik, gewoon met lef voetballen.

D
Jan
Gladiator
7 dagen geleden

Goed van Smeets

D
Dikker
Gladiator
Je reactie op  Jan
7 dagen geleden

Hij is één van de weinigen die weet wat hij moet doen vóór hij de bal krijgt.
zal dus volgende week wel weer op de bank zitten.

D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  Jan
7 dagen geleden

Hij neemt em lekker.

D
Dikker
Gladiator
7 dagen geleden

De kilo’s zijn in de familie Gravenberch niet echt eerlijk verdeeld….

D
ATX
Spangenaar
7 dagen geleden

F-jes voetbal

D
Jan
Gladiator
7 dagen geleden

Pappa Smeets alweer geblesseerd.

D
Cap
Spangenaar
Je reactie op  Jan
7 dagen geleden

Hij kreeg een gemene schop van Schuurs, binnen de 16-meter trouwens.

Laatste wijziging 7 dagen geleden door Cap
D
Jan
Gladiator
Je reactie op  Cap
7 dagen geleden

Ik zag het ook.

D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  Jan
7 dagen geleden

Is tijdrekken.

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  ATX
7 dagen geleden

Dat doet ie goed.

D
Marcel van A
Spartaantje
7 dagen geleden

Zo eerste hoekschop heeft Smeets weer goed genomen

Laatste wijziging 7 dagen geleden door Marcel van A