Voorbeschouwing Ajax – Sparta 19-1-2020

0
317

Sparta mag op verplaatsing naar Ajax. De wedstrijd wordt op zondag 19 januari 2020 gespeeld in het hoofdstedelijke Johan Cruijff-stadion en begint om 14:30 uur. Spartanen mogen, zoals het hoort, met eigen vervoer naar Amsterdam reizen en voor de liefhebbers is er ook een buscombi. Punt van aandacht bij het eigen vervoer is dat de kaartverkoop via www.spartakaartje.nl zaterdag om 17:00 uur stopt. Punt van aandacht bij de buscombi is dat het uitverkocht is. Wie zondag spontaan besluit de wedstrijd te willen bezoeken zal creatief moeten zijn, want de wedstrijd is ook voor Ajacieden uitverkocht. Dat kan ook moeilijk anders als een kwalitatief hoogwaardige en aantrekkelijke tegenstander als Sparta op bezoek komt.

Klantvriendelijk

ITWM hoopt van harte dat de Spartanen die dapper genoeg zijn de uitwedstrijd te bezoeken op een menswaardige manier worden ontvangen, want daar wil het nog wel eens aan ontbreken in de arena. Waar in den lande fans van bezoekende clubs steeds vaker behandeld worden alsof het gewone mensen zijn, zien de Amsterdamse stewards en beveiligers elke bezoeker als een potentieel gevaar. En daar handelen ze ook naar: bruut, bot en alles behalve klantvriendelijk. Voor de mensen die gaan, het telefoonnummer van Amnesty International is 020 – 626 44 36.

Aanstellingen

Dan het gebruikelijke hoogtepunt van elke voorbeschouwing op ITWM: de aanstellingen van de KNVB. Het eerste heerschap van de jaren twintig van de eenentwintigste eeuw is het heerschap Teuben! Stan Teuben (Aarle-Rixtel, 13 december 1995) is een Nederlands voetbalscheidsrechter. Hij is in dienst van de KNVB en leidt voornamelijk wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie. Hij is een zoon van oud-profvoetballer Tjapko Teuben. Wie vergezellen vierde official Stan Teuben naar Amsterdam? Welnu, dat zijn vlaggenisten De Nas en Brondijk en bovenal de favoriete scheidsrechter van menig Spartaan: Allard Lindhout. De koek is daarmee niet op, want we hebben ook nog VAR Blom en AVAR Van der Vrande, die tijdens de wedstrijd de VAR zijn koffie mag brengen. Met een wolkje melk en één klontje suiker.

Tripadvisor

Ajax speelt zijn wedstrijden in een buitenwijk van Amsterdam. Een tip voor eenieder die zondag naar de wedstrijd gaat: bezoek ook eens de binnenstad van Amsterdam. Wat niet veel mensen weten is dat Amsterdam de bezoeker van alles te bieden heeft. Zo zijn er veel oude huisjes en grachten. Ook heeft Amsterdam verschillende musea, waar de bezoeker schilderijen kan zien van bijvoorbeeld een groep wachtende mannen of van mensen die aardappels eten. Wie behoefte aan meer heeft kan in het pittoreske Amsterdam ook naar hartenlust harddrugs gebruiken en hoeren neuken.

Eens kijken wat wijlen ons Lid van Verdienste te zeggen heeft:

Ajax

Over naar het voetbal. Ajax draait voor de verandering een goed seizoen. De kampioen van vorig seizoen staat ook dit seizoen bovenaan en overwintert Europees. Toch was er paniek onder de Nederlandse voetbalanalisten, want Valencia, AZ en Willem II wisten in de maand voor de winterstop van Ajax te winnen en zelfs Telstar maakte het de Amsterdammers in een bekerwedstrijd lastig. Laten we het houden op een dipje. Ajax is nog steeds de torenhoge favoriet voor het treffen met Sparta. Vele miljoenen en een halve ranglijst scheiden de beide teams. In Rotterdams nadeel. De statistieken spreken ook tegen Sparta. In 2009 hield Sparta Ajax op 0-0, maar dat was ook het enige puntje dat Sparta haalde in de laatste 18 bezoeken aan Amsterdam. Het Spartaanse doelsaldo van die 18 wedstrijden: 9 voor, 79 tegen. Of zoals het AD kopte: Ajax treft favoriete schietschijf. .

Net als Sparta heeft Ajax een winterstop gehad, waarin spelers zijn gekomen en vertrokken en waarin ze een trainingskamp hebben gehad. Machtig interessant, maar omdat uw voorbeschouwer van dienst dat allemaal niet volgt kopiëren we hier schaamteloos van ad.nl de verwachte opstelling van Ajax:

Ajax: Onana; Tagliafico, Martinez, Veltman, Mazraoui; Gravenberch, Ziyech, Van de Beek; Tadic, Babel, Promes

Sparta

Net als Ajax heeft Sparta een winterstop gehad, waarin spelers zijn gekomen en vertrokken en waarin ze een trainingskamp hebben gehad. Voorin is vooral het vertrek van Halil Dervisoglu een aderlating. Ondanks steeds oppoppende geruchten dat Brentford de spits aan Sparta terug zal verhuren, is hij er zondag niet bij. Wie er ook niet bij is is Lars Veldwijk. Onze influencer en supersub is naar Korea verkast. Ragnar Ache blijft nog wel een half jaartje bij Sparta en mag tegen Ajax testen hoe de samenwerking met aanwinst Patrick Joosten bevalt.

Op linksachter moet Henk Fraser kiezen tussen Lassana Faye en nieuwkomer Mica Pinto. Faye speelde voor de winterstop een reeks behoorlijke tot zeer behoorlijke wedstrijden. Daarbij meldt RTV Rijnmond dat Pinto nog niet wedstrijdfit is. Wij gaan voor Faye in de basis. Op het middenveld ontbreekt sterkhouder Bryan Smeets. Hij heeft hamstringklachten. De tegen AZ goed spelende Dante Rigo is de vermoedelijke vervanger van Smeets. Ten slotte moet doelman Harush vooral denken dat al die Israëlische vlaggen in de arena bedoeld zijn om hem aan te moedigen. Hup Ariel!

De elf Spartanen die zondag Ajax op gaan rollen zijn daarom:

Sparta: Harush; Faye, Vriends, Mattheij, Abels; Rayhi, Rigo, Auassar, Harraoui; Ache, Joosten

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties