affiche van de bekerwedstrijd ADO - Sparta

Vanavond neemt Sparta het op tegen ADO in het KNVB Bekertoernooi. De winnaar van deze wedstrijd in de tweede ronde van het roemruchte toernooi om de Dennenappel overwintert in dit toernooi en mag de datum van 21 april 2024 nog steeds niet van de agenda schrappen. Dan is de finale van dit toernooi waarbij een mooie prijs te wachten staat: Directe deelname aan de poulefase van het de Europa-league.

Neem de beker serieus

Reden des te meer om dit toernooi zeer serieus te nemen. Clubs als PEC Zwolle, Heerenveen, Vitesse en FC Groningen wonnen dit toernooi al een keer, dan zou Sparta dat toch ook een keer kunnen nietwaar?

Maar eerst zullen we dan wel voorbij het in de eerste divisie ADO achter ons moeten laten. En dat gaat alleen maar lukken als Jeroen Rijsdijk de beste elf spelers gaat opstellen en geen halve maatregelen neemt. Wij denken dat de trainer hier inderdaad gehoor aan zal geven, des te meer dit de laatste wedstrijd voor de winterstop is en kleine pijntjes tijdens de vakantie van de spelers wel zullen helen. En willen we ook niet met een prettig gevoel de kerst en het nieuwe jaar in gaan?

ADO in vorm

ADO lijkt weer een beetje het lek boven te hebben. In de Hofstad wordt een derde positie op de ranglijst ingenomen. Het team onder leiding van Darije Kalezic timmert aan de weg en heeft met name in aanvallend opzicht er lekkere spelers bij. Of deze spelers die luisteren naar de namen Henk Veerman en Daryl van Mieghem het de solide Sparta defensie lastig zullen maken valt te bezien, maar laten we vooral gewaarschuwd zijn dat het tegenwoordig weer kan spoken in het stadion aan het Prins Claus plein dat tegenwoordig naar de nietszeggende naam Bingoal is vernoemd. Dat Car Jeans, Kyocera en allerlei andere troosteloze namem reeds voorbij kwamen , lijkt niemand er in het Haagse druk om te maken.

Spartaanse weerbaarheid

Om te overwinteren in het bekertoernooi zullen alle zeilen bijgezet moeten worden. De Spartaanse weerbaarheid welke we afgelopen zondag voorgeschoteld kregen zal nu ook weer aanwezig moeten zijn willen we niet in het Haagse kwartiertje de bietenbrug opgaan. Bakari is er niet bij, die kreeg naar aanleiding van zijn rode kaart 3 duels schorsing (waarvan een voorwaardelijk). De weerbaarheid gaat ook niet ingezet worden door Bart Vriends, naar verwachting komt hij dit jaar niet meer in actie voor de Kasteelclub.
Wie gaan er dan wel de Haagse weide in? Het blijft altijd lastig te voorspellen, maar we denken aan de volgend elf. Grote excuses als we er volledig naast zitten…..

Olij, Warmerdam, Meissen, Velthuis, van der Kust, Verschueren, de Guzman, Kitalano, Metinho, Neghli, Lauritsen

Leiding en wedstrijdinfo

De man die dit duel zal leiden luistert naar de naam Ingmar Oostrom. Hij toogt samen met Rogier Honig en Roan van Marrewijk naar het Bingoal-stadion om alles in goede arbitrale banen te leiden. De 4e man die in de suburbs van Den Haag er op toe zal zien dat Jeroen Rijsdijk zijn ontregel-acties niet uitvoert is het heerschap Richard Martens. De aftrap van dit duel van 20 december is om 18:45. De wedstrijd zal naar verwachting op ESPN2 te zien zijn.

Abonneer
Abonneren op
302 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties